10 llojet e pagjumësi


Insomnia - është i njohur për shkak të mungesës së gjumit. Por jo domosdoshmërisht të qëndrojnë disa orë pa gjumë për të kuptuar menjëherë se keni pagjumësi. Kjo gjendje mund të manifestohet në mënyra të ndryshme. Ju mund të keni probleme bie në gjumë, probleme "mbështetje" problemin e gjumit apo zgjimin shumë herët. E gjithë kjo është gjithashtu një lloj i pagjumësi.
Akademia Amerikane e Mjekësisë Sleep klasifikimit mori pagjumësi. Si rezultat i kësaj, janë identifikuar 10 lloje kryesore.
Pagjumësi normale. Çrregullime të gjumit karakterizohet zakonshme, probleme bie në gjumë ose të zgjohen herët. Ky çrregullim karakterizohet edhe nga cilësia e dobët e gjumit.


Pagjumësi rregullueshme. Ky fenomen mund të quhet më akute ose pagjumësi afat-shkurtër. Ky çrregullim i gjumit është i lidhur me tension dhe stresi. Problemet e gjumit të përfundojë kur burimi humbur e stresit apo kur një person është aq i adaptueshëm për të theksuar se kjo nuk do të vini re. Stresi - nuk është gjithmonë negative. Diçka pozitive dhe të lumtur mund të ju ngacmoj në mënyrë që nuk do të fle.
Fëmijët pagjumësi. Prindërit duhet të marrë një gjumit për fëmijën tuaj. Fëmija merr përdorur për këtë ditë dhe shkon për të fjetur pa probleme. Por në qoftë se ai do të humbasë këtë orë apo të shkojnë në shtrat është vonuar për çfarëdo arsye, fëmija do të jetë e vështirë të bjerë në gjumë. Kjo gjendje quhet pagjumësi fëmijë. Kur një mënyrë të caktuar të strays.


Pagjumësi idiopathic. Idiopatik pagjumësi - një çrregullim gjumi i përjetshëm që fillon në foshnjëri ose fëmijëri dhe vazhdon gjatë gjithë jetës. Ky shtet nuk është rezultat:Problemet mjekësore
Çrregullime të tjera të gjumit
Çmendje
Stres
Efektet e drogës.Ajo mund të shkaktohet nga një çekuilibër në trup, të tilla si zgjimit tepër aktiv sistemit dhe / ose probleme tiroide, por shkaku i vërtetë i sëmundjes nuk është ende në gjendje për të identifikuar.
Pagjumësia e shkaktuar nga ndikimi i drogës ose droga. Ky lloj pagjumesi është lidhur direkt me përdorimin e ndonjë prej substancave të mëposhtme:
Mjekësi
Kafeina
Alkool
UshqimNjë gjendje të tillë ndodh për shkak të përdorimit të këtyre substancave, dhe me fund të mprehtë me përdorimin e tyre.
Insomnia shkaktuar probleme shëndetësore. Ajo është e lidhur me çrregullime mendore dhe është një nga simptomat e sëmundjes mendore. Fenomeni kërkon trajtim të veçantë.
Inorganike, pagjumësi pasigurt. A Emri i tillë është përdorur, nëse pagjumesi nuk është e përshtatshme sipas cdonjerit prej kritereve për një lloji të pagjumësisë. Kjo mund të jetë një çrregullim mendor shëndetësor, faktori psikologjik apo sjellje destruktive.

Insomnia Organike pasigurt. Ky lloj çrregullimeve të shkaktuara nga gjendje mjekësore ose fizik. Megjithatë, arsyet specifike janë ende të paqarta. Ky emër mund të përdoret në një bazë të përkohshme deri sa të vlerësimit dhe testimit të mëtejshme janë përfunduar.
Pagjumësi paradoksale. Ky lloj është një lloj i pagjumësi të rënda. Nuk ka evidencë objektive të ndonjë çrregullime të gjumit. Njerëzit me këtë çrregullim shpesh ankohen se ata nuk mund të bien në gjumë për një ose më shumë netë. Gjendja e tyre është e karakterizuar nga emocioni ekstrem.

Pagjumësi psychophysiological. Ky lloj i pagjumësia është e lidhur me emocionet e tepërt nëpërmjet pagjumësi ardhmen. Pagjumësia mund të fillojë menjëherë pas një ngjarjeje të caktuar ose të zhvillojnë ngadalë për shumë vite. Njerëzit me këtë gjumë brengat çrregullim për pagjumësi e tyre dhe lodhje dhe dobësi të parashikueshme të nesërmen. Si rezultat, ata bëhen të tensionuara dhe të shqetësuar, sepse afrohet gjumë. Shumë mendojnë për gjumë, të përpiqen për të fjetur, duke rezultuar në asgjë.