5 fakte të habitshme rreth mikrobet që jetojnë brenda nesh


Trupi i secilit person është e mbushur me një numër të madh të mikrobeve që jetojnë brenda trupit tonë. Por është e vështirë të imagjinohet se çfarë fakte që ne nuk e dimë për këta njerëz të rinj.
Për shembull, ne kemi njohur gjatë se kafshët janë bartës të mikrobeve. Disa kohë më parë, shkencëtarët gjetën gjithashtu se këto qiramarrësit të vogël janë në gjendje për të thirrur njerëzit sëmundje e tmerrshme. Dhe mikroorganizmave të tjerë janë jetike për mbajtjen e microflora normale dhe trupin mykrofaunы.
Së bashku të gjitha mikrobet që jetojnë brenda të gjithë ne, janë "mikrobiom." Mikrobiologu Martin xhaketë sportive mikrobiom përkufizon si "të gjitha organizmat, për të cilat ne jemi pronarët që jetojnë brenda nesh dhe bashkëveprojnë me njëri-tjetrin dhe me trupin tonë."


Këto krijesa të vogla - nga bakteret në protozoa dhe kërpudhave (kryesisht organizmave njëqelizore kafshëve) - kanë një histori çuditërisht të pasur. Këtu janë pesë fakte interesante rreth krijesave që të thirrur në shtëpi trupin tuaj.


Në trupin tuaj më shumë mikrobe se qelizat e veta


Trupi i njeriut është i mbushur tepër me mikrobet. Numri i këtyre "qiraxhinj" numër të llogaritur, e cila është 10 herë numri i qelizave të cilat në të vërtetë është trupi i njeriut. Në një kohë askush nuk mund të llogarisin ata, sepse "numri i saktë nuk ka rëndësi. Ajo që ka rëndësi është vetëm fakti se trupi i njeriut është i banuar nga bakteret në mënyrë që numri i tyre në masë të madhe tejkalon numrin e qelizave të trupit. " Sa i përket se si trupi i njeriut zhvillohet, të gjitha mikrobet të zhvilluar me të. Përveç kësaj, trupi ynë është konsideruar shtëpi për një numër të madh të viruseve.
Ti ke lindur pa baktere


Duke pasur parasysh që jeton brenda nesh aq shumë baktere, duket e natyrshme që njerëzit janë të lindur vetëm me banorët. Por kjo nuk është. Fëmijët janë të lindur pa ndonjë bakteret në trup, dhe për të blerë ato në vitet e para të jetës. Fëmijët marrë grupi i parë i baktereve, kur ata kalojnë nëpër kanalin e lindjes. Natyrisht, foshnja e lindur me prerje cezariane, të privuar nga mundësitë e tilla. Rezultatet e shumë studime tregojnë se microflora e fëmijëve të lindur nga prerjeje cezariane, dukshëm të ndryshme nga flora e foshnjat e lindura natyrshëm. Këto dallime microflora besohet të jetë shkaku i rritjes së rrezikut të llojeve të caktuara të alergjive dhe trashje.

Fëmija merr shumicën e microbiome tij nën 3 vjet - një periudhë kur fëmija metabolizmin, sistemet e tij imunitar, njohëse dhe riprodhuese janë zhvillimi intensiv.


Bakteret mund të jenë të mira dhe të këqija


Ju ndoshta e dini se ndërsa disa mikrobet mund të shkaktojë sëmundje serioze, të tjerët janë shumë të rëndësishme për të ruajtur shëndetin tuaj dhe rezistencën ndaj infeksionit. Ndonjëherë të njëjtat bakteret mund të jenë të dobishme dhe të dëmshme në një kohë.
Konsideroni Helicobacter pylori - bakteret përgjegjëse për shfaqjen e ulcerat gastrike. Këto baktere kanë qenë dikur në shumicën e njerëzve, por përhapja e tyre ka rënë në mënyrë të qëndrueshme, dhe sot vetëm rreth gjysma e popullsisë së botës ka ato. Shumica e transportuesit Helicobacter Pylori nuk përjetojnë asnjë simptomë, por një përqindje e vogël e njerëzve të zhvillojnë ulcerat e dhimbshme në traktin e tretjes e një acid.

Infeksion Helicobacter Pylori është e shërueshme me antibiotik, por nuk është një tipar. Xhaketë sportive dhe kolegët e tij zbuluan se mungesa e Helicobacter në traktin gastrointestinal, me sa duket për shkak të sëmundjeve të tilla si esophageal zbaticë ezofag dhe disa lloje të kancerit të ezofagut. Me fjalë të tjera, Helicobacter mund të jenë të dëmshme për stomachs tonë, por të mirë për ezofag tonë. Ndërsa jo të gjithë shkencëtarët janë dakord me konkluzionet e tilla, ka një sasi të madhe të të dhënave që tregojnë se Helicobacter ka disavantazhe si avantazhet biologjike dhe biologjike.Antibiotikët mund të shkaktojnë astmë dhe trashje


Penicilina është përparim i madh shkencor në vitin 1928, kur Alexander Fleming zbuloi atë. Që antibiotikët janë shumë të njohura, por mbi-nxituar dhe përdorimi i tyre ka çuar në presione të formuar vdekjeprurëse e baktereve rezistente ndaj antibiotikëve. Një nga këto presione ishte Staphylococcus aureus Methicillin-rezistente (MRSA).
Pra, ka disa prova që antibiotikët gjithashtu rrisin rrezikun e astmës, sëmundjes inflamatore të zorrëve dhe trashje.

Sigurisht, ka raste kur antibiotikët janë të nevojshme. Sipas xhaketë sportive, asnjë mjek do pyetje antibiotikët në rastet kur fëmija është shumë i sëmurë. E megjithatë, shkencëtarët besojnë se shumë sëmundje të zakonshme të fëmijëve - nga infeksionet e veshit tek infeksionet e fytit - mund të zhduken vetë, pa antibiotikë.


Përfitimet e probiotics komerciale Overrated


Zbulimi i baktereve mund të jenë të dobishme për ne, ka krijuar një lloj mani shtojcave probiotic përbëhen nga mikrobet e gjalla që pretendohet se i japin shëndetin. Shumë njerëz marrin probiotics pasi antibiotikët janë trajtuar. Por në fakt shtojcave të dhënave të efektshme?

Siç është shpjeguar xhaketë sportive, koncepti i probiotics është për të ndihmuar në rivendosjen e microflora pasi ishte thyer drogë antibacterial. Dhe në fakt ajo është një koncept të mirë. Por ajo është sugjeruar që ju mund të rivendosur mijëra lloje të mikroorganizmave që jetojnë në trupin tonë, duke marrë vetëm një lloj, që rrjedhin nga qumështi i lopës ose djathë - të paktën, naiv. Ky lloj i probiotics shitur shumë mirë, por nuk ka të vërtetë të ofrojnë shumë dobi. Herët ose vonë, do të jetë shpikur përgatitjet probiotic të cilat vërtetë mund të shërohen microflora humbur. Por sot është industri shumë i ri farmaceutike, dhe përfitimet e probiotics, sot ekzistuese, shumë Overrated.