5 mitet për varësinë


Shumë e njohurive shkencore e varësisë, që ekzistojnë sot, janë relativisht të reja. Pra, nuk është çudi që njerëzit t'i përmbahen gabimet e vjetra që janë të gabuara.


Numri Miti 1: një person mund të shpëtoj të varësisë, në qoftë se ai me të vërtetë dëshiron atë


Vullnet nuk luajnë një rol në luftën kundër varësisë. Vetëm edhe forca më e fuqishme e vullnetit nuk është në gjendje për të ndikuar në sjelljen e varësisë ose person i varur. Një faktor kritik për trajtimin e varësisë është njohja dhe të kuptuarit e sëmundjes vetë personit të varur së. Trajtimi i një personi që vuajnë nga varësia duhet të jetë gjithëpërfshirës, ​​duke marrë parasysh të gjitha llojet e mundshme të terapisë dhe trajtimit mbështetës që synon rezultate afatgjata.
Mif№2: varësia prek njerëzit vetëm të dobëta


Varësia nuk është një e metë apo dobësi - një kusht klasifikuar si një sëmundje e pavarur. Njerëz të varur janë të pafuqishme para sëmundjes së tij - Kuptimi këtë faktor është një nga hapat e parë për trajtimin e varësisë. Askush nuk dëshiron të jetë i varur më vete, sepse varësia shkakton dëme të mëdha në të dy vetë pacientit dhe të familjes së tij. Rruga për blerjen nuk varet lehtë. Dhe shumica e njerëzve që vuajnë nga varësia, të përkryer të kuptuar se si ndikon sëmundja jetën e tyre dhe mirëqenien e të dashurve të tyre - por nuk mund të bëjë asgjë me të sëmundjes së tij.
Miti №3: njerëzit varur nuk kërkojnë ndihmë mjekësore derisa nuk arrihet "fund sociale"


Motivimi është dëshira për të shërohen është i ndryshëm nga personi në person. Disa njerëz në mënyrë të pavarur pranojnë se ata kanë një problem dhe të kërkojnë trajtim. Në raste të tjera, miqtë apo anëtarët e familjes janë iniciuar trajtimin e pacientit. Disa njerëz kërkojnë ndihmë profesionale për shkak të faktit se për shkak të mirëqenies së tyre varet vuajtje. Të tjerët janë të detyruar t'i nënshtrohen trajtimit nga një gjykatë pas shtyu varësinë e tyre në veprimtari të paligjshme. Çdo njeri është duke përjetuar probleme me varësinë duhet të kërkojnë trajtim. Nuk ka nevojë për të arritur pjesën e poshtme sociale para se të shikoni për ndihmë profesionale.Numri Miti 4: njerëzit varur nuk duan ndihmë


Ndërsa shumë njerëz që vuajnë nga varësia, të gatshëm për të kërkuar ndihmë në një fazë të hershme, shumica e tyre të gatshëm për të marrë ndihmë profesionale në Si varësia përparon dhe jep rrjedhën e zakonshme të jetës. Ata duhet të kuptojnë shkatërruese e sjelljes së tyre dhe për të gjetur mënyra të reja për të rikthyer vetë mirëqenien e tyre. Tejkalimin e varësisë është punë e vështirë, por duke u shpëtoj prej kësaj sëmundjeje është mjaft e arritshme.


Numri Miti 5: Të gjitha trajtimet varësi njëjtëPër fat të keq, nuk ka asnjë metodë universale e terapisë për njerëzit me varësisë. Edhe njerëz të cilët kanë një pasion për të njëjtën substancë reagojnë ndryshe në forma të ndryshme të trajtimit. Qendrat më të suksesshme të trajtimit të krijuar programe të përshtatur për të përmbushur nevojat dhe kërkesat e çdo pacient individualisht.