81.000.000 dollarë - në aq shumë të vlerësuar pasojat e thalidomide në Australi


81.000.000 dollarë - aq shumë si kompensim do të marrë më shumë se 100 Australianët dhe Zelanden e Re të cilët kanë qenë viktima të drogës mjekësore "thalidomide". Kjo shumë do të paguajë pronari aktual i Distillers biochemicals (prodhues dhe shperndares i drogës në rajon) - Kompania britanike Diageo.


Vendimi në mes të kompanisë dhe marrëveshjen ekstra-gjyqësore prekur arritur, e cila ende duhet të miratohet nga gjykata. Megjithatë, pritet që shuma e pagesave nuk ndryshon. Kujtojnë se kjo drogë është përdorur në mënyrë aktive në fund të viteve 50-ta e fundit ndonjëherë në gratë shtatzëna për të lehtësuar manifestimet e hershme toksicitetit. Si rezultat, pritja " Thalidomide "Çoi në shfaqjen e deformiteteve të lindura dhe keqformime gjymtyrë në sapolindur nënat e të cilëve mori drogës.Australianët dhe Zelanden e Re pretendojnë kundër kompanisë Diageo jo i pari. Pretendime të tilla ishin shumë rreth botës. A bit e historisë: drogës pari "thalidomide" është përdorur si një mjet për veprim qetësues. Ka ai shqetësim farmaceutike gjermane Gruenenthal Group dhe shkoi në tregun gjerman në fund të viteve 1950 (në vitin 1957), si një hipnozës dritë. Por shpejt drogës "dhënë" veti të shkëlqyera të eliminuar shokët e tilla të pakëndshme tremujorit të parë si sëmundje në mëngjes, pagjumësi dhe ankth. Dhe "thalidomide", siç thonë ata, shkoi në masë, dmth - filloi të përdoret gjerësisht në më shumë se 40 vende, përveç në SHBA, ku ai nuk u pranua.


Si të mprehtë rritje në numrin e keqformime kongjenitale tek fëmijët me marrjen e "thalidomide" në shtatzëninë e hershme nënat e tyre, mjekët gjetën disa vende ku ishte aplikuar në vitin 1961. Si rezultat, përfshirja e publikut krijuar probleme filloi të masivisht tërheqjen e drogës nga shitja në mbarë botën.


Një vit më vonë, kjo marrëdhënie është provuar sakrificës "thalidomide" ishin më shumë se 10.000 foshnje e lindur me deformime kongjenitale dhe deformime gjymtyrë. Shumica e këtyre fëmijëve vdiqën gjatë viteve të para të jetës, por ata që mbijetuan ishin aftësi të kufizuara gjatë gjithë jetës. Sot popullsia në mbarë botën e rreth 6,000 njerëzve të prekur nga drogë dhe rreth 500 prej tyre - në Britani të Madhe, ku ata u mbajtën si pagesë. Kështu, prodhues dhe shperndares "Talidomila" - Distillers Biochemicals kompani në 70 vitet e fundit gjithnjë kompensim të paguar për familjet me fëmijë - viktima të drogës në një shumë prej 28 milionë paund. Dhe në fillim të vitit 2010, Ministria e Shëndetësisë së Mbretërisë së Bashkuar, së bashku me keqardhjet zyrtare, theksuan mbështetjen e tyre për £ 20.000.000.


Kompania Gruenenthal, i liruar në botë "thalidomide" pivpovik nuk e njohin fajësinë e tij duke bërë thirrje për faktin se në 50 e nivelit të fundit ndonjëherë e shkencës nuk është e lejuar për të konstatuar efektin teratogjenik e drogës. Dhe ndryshoi shqetësimin e tij pozicion vetëm në shtator 2012, zyrtarisht falje për viktimat e mjeteve të zhvilluara nga ana e tyre. Sot drogës "Talidomil" të mbajtur ende, dhe ajo është përdorur për të trajtuar leproza ​​e kanceri, duke përfshirë - mieloma e shumëfishtë.


 
R3r3r361.