9 shkakton parregullsi menstrual


Nëse ju jeni shpesh vonuar, kështu që ka disa probleme me ciklin tuaj menstrual. Në kokën time menjëherë Ngjit menduar më të keqen, sepse disa prej nesh nga gjinekologu zyre pa problem. Mjeku do të gjejnë gjithmonë se çfarë është e gabuar. Autorët e abuzimit ciklit dhe e vërtetë e mjaftueshme.
Cikli i grave ka tendencë për të kaluar disa ditë. Minimalisht ajo zgjat 21 ditë, duke llogaritur nga dita e parë e menstruacioneve, dhe maksimale - 33 ditë. Nëse vonesa juaj është 14 ditë apo më shumë, ky fenomen quhet olyhoovulyatsyey (ovulacionit rrallë anormale). Gjithashtu, shkelje mund të jetë një muaj shumë shpejt vjen. Është një shkelje dhe rasti për disa vite, numri i ditëve të ciklit nuk ka ndryshuar, dhe u rrit papritur ose ulur. Ky është një problem serioz.
Arsyet:


Gjëja kryesore në këtë çështje - asgjë për të frikës. E di se shkeljet shkaktojnë nuk është e detyruar të ketë një problem me organet seksuale. Tiroide, adrenals të ndikojë edhe në hënë tonë.
Çrregullimet më të rënda menstruale - menstruacioneve. Kjo mungesë e plotë e menstruacioneve brenda gjashtë muajve. Nëse hendeku midis hëna është 35 ditë oligomenorrhea, e parregullt - dysmenorrhea, një numër i madh i mujore - menorrhagia, menstruacioneve të shpeshta (më pak se 25 ditë në mes mujore) - polymenorrhea.

1. Infeksioni i organeve gjenitale

Infeksioni i organeve pelvike - një nga shkaqet kryesore parregullsi menstruale. Për të kuptuar se çfarë është e gabuar, ju do të duhet të kalojnë një sërë testesh për agjent të pajtueshmërisë (të tilla si klamidia, uroplazmy etj), atëherë ju propishut trajtim. Në mënyrë tipike, këto probleme janë zgjidhur shpejt.
2. Hormonet
Një nga kriteret e rëndësishme është studim vlerësimi i grave të hormonal - përcaktimi në përqëndrime të gjakut e hormoneve të caktuara të dhëna fazë të ciklit menstrual. Ndryshimi përqendrimin e hormoneve mund të ndodhë, për shembull, pas sëmundjes në sistemin endokrin, sidomos gjëndrës tiroide. Gjithashtu, për shembull, pas 25 vitesh në trup mund të jetë një pengesë e këtij hormoni jetike si progesterone. Niveli i saj është zakonisht zvogëlohet në masë të madhe për disa vjet para menopauzës. Kjo rënie është shkaku dysfunctions ndryshme.

3. Stresi i fortë apo sistemit nervor
Situata të vështira me të vërtetë duke pritur për ne kudo. Ju mund të shkoni makinës për punë, pengohen me perenervuvaty paaftë shofer dhe prishin disponimin tuaj për ditë, dhe pas të njëjtën tezgë për të gjithë ata që do të takohen në rrugë. Depresioneve ndikon jo vetëm në funksionimin e sistemit riprodhues, por edhe për çdo trup. Kështu që ju mund të prishin ciklin dhe kokë dhembje dhe stomakun - asgjë.
Nëse problemet tona me gjinekologjisë, ne do të shkojmë te mjeku. Por në kohët e lashta gjakderdhje mitrës trajtuar lëkurën e bretkosave. Lëkura e tharë djegur, dhe hiri ngrënë.

4. Trashëgim
Bisedoni me gjyshen e saj dhe nënës. Është e mundur që ata janë ballafaquar edhe me problemin e ciklit menstrual, që do të thotë se dështimet e tilla keni trashëguar nga të afërmit e tyre.
5. dietë të rreptë dhe trajnimi shumë intensiv
Mungesa e vitaminave, mineraleve dhe substancave të tjera të rëndësishme për organizmin më shpesh shkaktohet nga të rreptë, dietë të ulët kalori. Prandaj, shumë pak peshë, shterimi i distrofia regjimit rraskapitës kanë probleme me menstruacioneve.
6. Ndryshimi i klimës

Kushtet e ndryshimeve klimatike mund të shkaktojnë shkelje të ciklit.
7. Pranimi i drogës
Ky është rasti, i cili dëshmon se udhëzimet për drogë dhe sidomos contraindications për të lexuar ato është thelbësore. Megjithatë, cikli i humbur mund të propafenon ndonjë pilula apo drogë.
8. Rrezatimi dhe helmimi
Në këtë pikë, me sa duket, çdo gjë është e qartë, pa fjalë. Rrezatimi zhvillon një shkelje të tmerrshme në trup dhe çdo helmim ynë nuk është pa pasoja.
Algodysmenorrhea - një lloj i ciklit menstrual. Shprehur si dhemb, cramping dhimbje barku, përkeqësimin e shëndetit, dhimbje në pjesën e prapme më të ulët. Kjo ndodh pothuajse çdo grua.

9. Përdorimi i drogës dhe duhanit
Mos harroni se duhani është jo vetëm clogs mushkëritë, dhe varësia e drogës dhe nuk çast vret të gjitha organet e njeriut.
Edhe ndryshime të vogla hormonale duhet të keni forcë për të parë një mjek. Për të vogël në shikim të parë, problemi mund të fshehin sëmundje të rënda si tumoret malinje dhe beninje të mitrës dhe vezoreve, dhe shtatzënisë ektopike.