Pediatër na ofrojnë për të trajtuar fëmijët me epilepsi me dietën pasuruar në yndyrë


Yndyrna bimore dietë e pasur mund të ndihmojnë fëmijët epileptikë, gjendet pediatricians Kolegjit mjekësor i Wisconsin dhe Spitalin e Fëmijëve të Wisconsin / SHBA /. Mjekët kujdes shqyrtuar ushqimore, vitamina dhe minerale në ushqim dhe metabolizmin në mesin e 43 pacientëve me epilepsi një të moshës deri 15 vjet. Ekspertët e përshkruara për fëmijët ketohennu dietë - një dietë e ulët në karbohidratet, por e pasur me yndyrna. Vëzhgimet mbi katër vjet tregoi se ketohenna dietë reduktuar rastet e konfiskimeve nga 90 për qind në më shumë se gjysmën e fëmijëve. Aktiviteti i trurit të pacientëve të rinj, të matura nga elektroencefalogramë, gjithashtu është përmirësuar në mënyrë të konsiderueshme.


Megjithatë, mjekët paralajmërojnë se para se të bërë ndryshime në dietë duhet të konsultoheni me një mjek, pasi përputhje pahijshme një dietë e tillë mund të ndikojë në rritjen dhe zhvillimin. Gjatë dietë ju duhet të monitorojnë me kujdes dhe të mbajë një numër të qëndrueshme të kalorive në ushqim. Përveç kësaj, çdo muaj duhet të kontrolloni metabolizmin e trupit të fëmijës, të mbani një ditar të detajuar të dietës dhe simptomat e epilepsi, për të monitoruar rritjen dhe peshën dhe zbulimin në kohë të efekteve negative / të tilla si të përzier ose sleepiness tepruar, të cilat mund të tregojnë dështimet në funksion metabolike /.


Yndyrna në ketohenniy dietë duhet të jetë 80-90% e kalorive në dietë dhe vijnë kryesisht nga produkte të tilla si krem ​​whipped, gjalpë dhe vaj perimesh, thonë ekspertët. Proteina të tjera përfshijnë kalori nga mish dhe peshk, si dhe nivele të ulëta të karbohidrateve të frutave dhe perimeve. Karbohidratet janë sheqer, bukë, makarona, drithëra drithëra dhe qumësht duhet të fshihet tërësisht. Sipas personelit, kjo është për shkak të dietës ketohennoyi kompleksitetit, shumë pacientë nuk mund të përballojë kurs të trajtimit, por studiuesit janë të bindur për përfitimet e dietë alternative në luftën kundër epilepsisë fëmijëve.