Mjekët amerikanë thonë se të moshuarit janë më rezistente ndaj gripit të ri


Përfaqësuesit e autoriteteve shëndetësore amerikane tha të mërkurën se njerëzit e lindur para 1957 kanë disa imunitet ndaj gripit të derrit, shkruan New York Times.
Testet e serumit të moshuar kanë treguar se ata kanë antitrupa që luftojnë virusin e ri, tha në një konferencë për shtyp i telefonit Dr Daniel Jernigan, epidemiolog shefi gripit në Qendrën për Kontrollin dhe Parandalimin e sëmundjeve.
"Kjo nuk do të thotë se të gjithë 52 njerëzit kanë imunitet, si disa amerikanë dhe Mexicans më të vjetër se atë moshë vdiq nga gripi i ri. Por kjo konfirmon një prirje vënë re nga mjekët: a gripi i ri mbresëlënëse dhe e vë mbi një krevat në spital njerëzve më të rinj se gripit sezonal, të cilat tentojnë të infektojnë dhe vrasin më i vjetër"- Shkruan autori Donald J. McNeill, Jr ..


Sipas Dr Jernigan, vetëm 13% e 247 njerëzve në spital me gripin e ri, mbi 50 vjet. Sipas statistikave, mbi 90% e njerëzve që vijnë në spital me gripin e zakonshëm sezonal, më të vjetër se 50 vjet.
Jernigan atribuon këtë me faktin se të gjitha llojet e tipit gripit sezonal A, qarkulluar në periudhën 1918-1957, që rrjedhin nga "Spanjoll" 1918, e cila, ashtu si gripi i derrit i tanishëm u klasifikuar si H1N1.

Nga gripi i ri në Shtetet e Bashkuara vdiq tetë njerëz. Organizata Botërore e Shëndetësisë ka konfirmuar raste në 41 vende.