Shumë gra me kancer të gjirit refuzojnë radiotherapy


27 qershor 2011 - Gati gjysma e grave amerikane të vjetra me rrezik të madh të kancerit të avancuar të gjirit, nuk janë caktuar për radioterapi pas mastectomy, sipas një studimi të ri.
Femrat humbas radiotherapy, pavarësisht nga udhëzimet e katër organizata që të rekomandojë një trajtim për disa pacientë. Terapia Rrezatimi zvogëlon numrin e relapses dhe rrit mbijetesën, thotë studiuesi Ben Smith, një mjek certifikuar, profesor adyunkt Cancer Center Anderson Cancer Center të Universitetit të Teksasit në Houston.


"Edhe pas operacioni kryhet në mënyrë efikase mund të mbetet qelizat e kancerit", Ai tha se. Nëse gruaja pas një operacioni për të korrigjuar kanceri i zakonshëm i gjirit nuk është rrezatim terapi yyazytsirnist përsëritje është 30-40%.
Smith shikuar 38.000 gra të moshës 66 dhe më të vjetër. Të gjitha mastectomy është kryer mbi kancerin e gjirit pushtuese midis viteve 1992 dhe 2005. Ai llogaritet si shumë gra kishin një rrezik të lartë të kancerit invaziv dhe shumë prej tyre kërkojnë terapi rrezatimi.

Ky studim është publikuar në revistën mjekësore Kancer ( Kancer ).


Terapi nënvlerësimin rrezatimi


Përkundër faktit se radioterapi pas mastectomy përmirëson mbijetesën në pacientët me rrezik të lartë, disa studime paraprake kanë zbuluar mungesën e përdorimit.

Smith dhe kolegët e tij studiuan informacion nga baza e të dhënave sheh-Medicare.
Hulumtuesit ndarë pacientët në grupet me rrezik të ulët, rrezik të mesëm dhe rrezik të lartë bazuar në faktorë të tillë si madhësia e tumorit të nyjave limfatike të përfshira në proces. Udhëzime të sigurojë përmirësim gjatë terapisë rrezatuese pas mastectomy. Nevoja për kursin radioterapi për gratë në rrezik mesatar duke u diskutuar, thotë Smith.

Nga viti 1996 deri 1998 numri i pacientëve në rrezik të lartë i cili ka marrë radiotherapy u rrit nga 365% në 577%. Kjo rritje u botua më vonë në studimet e vëllimit, thotë Smith.
Megjithatë, rritja e mëtejshme ndërmjet viteve 1999 dhe 2005 janë vërejtur. Gjatë kësaj periudhe vetëm 548% e pacientëve në rrezik të lartë ishin terapi rrezatimi pas mastectomy.
Katër organizatat kanë publikuar udhëzime mbi nevojën për terapi rrezatimi pas mastectomy 1999-2001: Shoqëria Amerikane e terapeutik Radiologjisë dhe Onkologjisë, Institutin Kombëtar të Onkologjisë Klinike, Institutet Kombëtare të Shëndetit dhe të rrjetit të përgjithshëm Kombëtar onkologjike.

Studimi nuk ndikon arsyet Smith vidyazyka gratë e terapisë rrezatuese. "Disa pacientë janë shumë të pjekur dhe shumë e dobët"Ai thotë. Disa mund të jenë sëmundje dhe probleme të tjera.
Si studiuesit vërejtur vetëm për programin e grave "Medicare" dhe pak më shumë se 65 vjet, të dhënat mund të mos pasqyrojnë plotësisht situatën për gratë e reja.
Terapi Rrezatimi është zakonisht tolerohet mirë, thotë Smith. Një prej efekteve anësore të lymphedema mund të jetë - është grumbullimi i lëngjeve limfatike në duar, të cilat mund të jenë të pakëndshme. Lodhje ndodh kudo.

Studimi u financua pjesërisht nga Varian Medical Systems. Kjo kompani prodhon pajisje për terapi rrezatimi dhe trajtime të tjera.


Përfitimet radioterapi


Rezultatet e çuditshme, thotë Janice Kim, një mjek i diplomuar adyunkt profesor i onkologjisë rrezatuese në Universitetin e Washington Cancer Research Center Fred Hutchinson Klinikës dhe Seattle Cancer Care Aleancës. Ajo i dha vlerësimin e të dhënave.
Shumica e Kim habitur se numri i terapisë mëparshme rrezatimi në rrezik të lartë nuk e kalon 54%. "Rrezik të lartë - nuk është vetëm një përzgjedhje kategori e veçantë"Ajo thotë. "Ka përparësi të dukshme. Ka avantazhet mbijetesa".

Ajo këshillon gratë me kancer të avancuar të gjirit: "Një tërësisht të diskutuar të gjitha të mjekut-radiolog. Nëse është e mundur, do të përpiqen për të kontaktoni Qendrën multi kancerit, stafin e saj dhe kirurgët, oncologists dhe radiologun".
Seth Rosenthal, një mjek certifikuar, nënkryetar i Komisionit të Kolegjit Amerikan të Radiologjisë nuk radiooncology befasuar nga rezultatet e anketës. Ndërsa përfitimet janë të dukshme, ai beson se "shumica e pacientëve nuk i përdorin ato". Njerëzit nuk mund të kuptojnë plotësisht përfitimet, thotë Rosenthal, radiologu-oncologist nga Sacramento, Kaliforni.

Këshilla e tij? "Nëse keni gjetur gjatë nyjet mastectomy mjek kërkoni një pyetje në lidhje me nevojën për terapi rrezatimi".