Botox kundër migraines shpresë kot


Kryer kohët e fundit një studim mbi efektivitetin e parandalimit të migraines përdorur Botox.
Doli se kjo metodë nuk është edhe një shtrirje të quhet revolucionare.
Kjo terapi, mesatarisht, vetëm dy dhimbje koke privuar pacientë kronike që vuajnë nga migraines të paktën 15 herë në muaj.
Duke përdorur Botox nuk bëhet efektive nëse kombinohet me ilaç tjetër e përhapur për migrenë.


Trajtim Botox e dhimbje koke


I njohur më mirë si kozmetike, e cila redukton rrudhat në fytyrë, botulyna lloj toksina A, ose Botox është miratuar për trajtimin e migrenës në vitin 2010, por vetëm për ata pacientë që kanë përjetuar një mesatare prej 15 apo më shumë sulmet e dhimbje torturues në muajin e fundit.


Sot, pothuajse gjysma e $ 16 milion. Nga shitja e Botox marrë nga nekosmetycheskyh mjekësore dhe institucione të tjera, thotë CEO.
Megjithatë, me sa duket zhurma, i fryrë rreth drogës, pajustifikuar. Në studimin e ri, studiuesit analizuan rezultatet e 27 eksperimente gjatë së cilës krahasuar efikasitetin e Botox dhe placebo, dhe 4 teste në të cilat efikasiteti i sopostavlyalas Toksina botulyna me trajtime të tjera.

Analistët gjetur se injektimi i kësaj droge nuk mund të konsiderohet me të vërtetë është terapi. Botox, jo vetëm nuk e ka ndihmuar pacientët me migrenë, por edhe ata që problemi të cilit është dhimbje koke tensioni.

Rezultati ishte një reduktim Botox injections sulme vetëm 2 herë në muaj. Natyrisht ju keni nevojë për një metoda shumë më të sofistikuara, sidomos për ata pacientë të cilët kanë për të vënë me recurrences të shpeshta të sëmundjes.
Aktualisht ka një shumëllojshmëri mjaft e ndërhyrjeve terapeutike, manifestim kupyruyuschyh e migrenë. Megjithatë, secili prej tyre eshte nje pacient dhe ka efekt në tjetrën. Pra, edhe pse mesatarja përmirësimet pacienti specifike të toksina nuk botulyna të vijë, është e mundur që dikush tjetër injeksion të dhënave në mënyrë të konsiderueshme të ndryshojë jetën e tij.

Mjekët thonë se, ndërsa ata nuk mund të kuptojnë plotësisht mekanizmin e sëmundjes, presin të vërtetë të denjë për ilaçe nr. Për shkak se mjekët nuk e di me siguri se çfarë mekanizmat shkakor shkaktojë dhimbje koke, pra, nuk e kuptojnë se është e nevojshme për të kontrolluar drogë.


Rezultatet nuk papritur shkencëtarët


Rezultati i studimit ishte vetëm ajo që shumica e mjekëve tashmë e dinte se pjesa më e madhe e pacientëve u bë pak më e lehtë, pasi toksina aplikimit botulyna.
Para këtij studimi, të gjithë pacientët të cilët kanë marrë pjesë në të, e përdorur droga të ndryshme për të parandaluar migraines ose zvogëluar intensitetin e tyre. Megjithatë, në fund të fundit, këto barna apo përfituar apo shkaktuar shumë efekte anësore.

Ilaçet kundër sulmeve të tilla si topiramate (Topamaks, Topyrahen) dhe gabapentin (Fanatreks, Habaron, Hralyz, Horyzant, Neyrontyn), janë përshkruar shpesh për të parandaluar migraines. Por disavantazhi i tyre është efektet anësore të forta, duke përfshirë edhe dobësi, marramendje dhe vjellje.
Botox është shumë më pak e pakëndshme pasojat, por nëse ju jeni injeksione frikë panik, atëherë ky trajtim nuk është për ju. Trajtimi me toksina botulyna është 25 deri në 30 injeksione të vogla në kokë çdo tre muaj.
Por shumica e pacientëve injeksione siklet shumë nuk sjellin.Mendimi i prodhuesit


Përfaqësuesi zyrtar i Allergan Inc, prodhuesi i Botox, pohon se efikasiteti është nënvlerësuar në afat të gjatë.
Sipas studimit të kryer nga kompania, në pacientët 50% ulur frekuencën e migrenës një muaj pasi dy cikle trajtimit Botox. Përmirësime të dukshme janë ndjerë më shumë se 2 prej 3 pjesëmarrësve.