40 javë dhimbje stomaku shtatzënisë, bark, dhimbje stomaku, si kur hënor


Javën e dyzetë të shtatzënisë mund të përshkruhet si "shtrirje në shtëpi". Pas nëntë muajsh pritjeje, ankthi, ndjenja e momente të këndshme.

Por, në fakt, puna kryesore ende qëndron përpara - brezat e ardhshëm. Prandaj, mos të pushojnë shumë, por të shqetësuar se diçka duhet të ndodhë edhe. Së shpejti, ju do të takohet me fëmijën, të cilin ju kështu tenderly ruajtur të gjithë periudhën e shtatzënisë.

 

Përkundër faktit se në javën e dyzetë - i fundit, edhe tani gratë mund të presin rrezik dhe parehati, të tilla si dhimbje në bark.Kërkesa në motorët e kërkimit - "40 javë të shtatzënisë, abdomen i lënduar", është një nga më të zakonshme për të gjithë periudhën e shtatzënisë. Në fakt, kjo nuk duhet të trembet. Ndjesi të dhimbshme shpesh janë reagim fiziologjikisht të shëndoshë për gjeneratat e ardhshme. Megjithatë, në çdo siklet të vogël dhe dhimbje duhet menjëherë të konsultoheni me një gjinekolog.


Për të kuptuar qartë shkakun e dhimbjes, e konsiderojnë zhvillimin e fëmijës në 40 javë të shtatzënisë.Zhvillimi i fëmijëve në 40 javë të shtatzënisë

Fëmijë është e gatshme për lindjen! Më shpesh ajo është në një bythë prirje pozicion lart dhe kokën poshtë. Përjashtim bëjnë rastet kur fëmija është këmbët përpara, kjo është një patologji përmes të cilit gratë shpesh të përshkruara seksion cezariane.


Rritja e fëmijës është 50-54 cm dhe pesha 3000-3800 kg gjitha organet formuar plotësisht dhe fëmijë duke pritur në krahë.


Placenta është shumë më e "moshës" dhe nuk mund të kryejë plotësisht funksionet e tij. Mungesa e oksigjenit, infeksionet - fati i disa fëmijëve të lindur pas (shtatzënisë) ofron javë dyzetë.


Pra, dhimbje - Gjatë kësaj periudhe të shtatzënisë mund të përjetojnë dhimbje të vogël në bark.Kontraktimet Braxton-boson

Më - një përplasje Braxton-boson ose me fjalë të tjera - periudhë të trajnimit. Shumica e grave para dorëzimit përjetuar këto ndjenja të pakëndshme kështu që nuk ka frikë ia vlen. Shpesh me ta ju mund të vëreni se "stomakun kameneet." Kjo rrit simptomat ton, e cila është gjithashtu në një farë mase normë. Mbi të gjitha, kontraktimet ishin të parregullta, zvogëluar ose zhdukur pas marrjes së "noshpu" apo një dush të ngrohtë. Ekspertët ende nuk kanë arritur një konsensus në lidhje me natyrën e këtij fenomeni, por një zë pajtohen se mënyra trupi për t'u përgatitur për lindjen e ardhshme. Nuk është çudi që ata janë të dytë, jo më pak të njohura, emri "lufta e trajnimit." Ata nuk sjellin ndonjë dëm ose të nënës ose fëmijës. Gruaja mund të kryejë jetë normale. Tipar i tyre kryesor - paqëndrueshmëria.Përleshjet Tribal

Në një moment, periudhë trajnimi mund të bëhet gjenerike. Kuptojnë të mundur për dhimbje më shumë dhe më shumë dhe frekuencë.


Shpesh mjeku e bëri këtë pyetje: "javën e 40 të shtatzënisë, R3r3r3149. dhimbje stomaku si kur hënor? Çfarë duhet të bëni? ". Ndoshta përgjigja më e popullarizuar në mesin e gjinekologë - "Përgatitja për lindjen e fëmijës." Në të vërtetë, duke gjykuar nga titulli (paralindjes, kontraktimet birthing), rezultati i dhimbjes do të jetë të pasurit një fëmijë.


Rregullta kontraktimet e muskujve të mitrës që vijnë me një ritëm të qëndrueshëm është një shenjë e punës. Prandaj ajo është e rekomanduar për të shkuar në spital ose thërrisni një ambulancë.


Në kontraktimet e para lindjes të fundit për 8-14 orë, e dyta kjo periudhë është zakonisht 4-8 orë. Fillimisht, dhimbje në bark të vogël dhe i dobët. Belly kap disa sekonda, pastaj "le të shkojë." Por me çdo orë që kalon një ndjenjë duke u bërë më e vështirë dhe më të gjatë. Në këtë kohë fillon hapjen e qafës së mitrës, rreth një centimetër në orë. Katër orë, dhimbje në bark dhe do të rritet më të shpeshta dhe të përsëritet çdo 5-7 minuta. Pas qafës rozhladytsya, vjen fazën e dytë të punës, i cili shënoi me energji Faza e fortë, duke shkaktuar dhimbje në bark.


Jo gjithmonë dhimbje barku mund të tregojë lindjes


Shumë e rrallë, por megjithatë, fenomeni ndodh në javën e dyzetë të shtatzënisë - shkëputje placenta.Shkëputje placentar

Ajo mund të jetë i përgjithshëm (total) dhe të pjesshme. Kjo ndodh për shkak se gjaku nuk është i prodhimit, dhe akumulon mes placentë dhe murin e mitrës, formojnë një hematoma, e cila më pas rrit. Formuar një hematoma, e cila e rrit shkëputje. Në këtë rast tregon shpërndarjen e shpejtë, duke prerjeje cezariane. Tipari kryesor i kësaj sëmundjeje - gjakderdhje të rënda mitrës, i shoqëruar nga dhimbje të shurdhër, dhemb apo paroksizmal në bark. Presioni në mitër, prekje të dhimbshme, diktim presion të reduktuar. Në këtë rast, kujdes urgjent mjekësor, përndryshe fëmija mund të vdesë.


Për të shtatzënisë për ju u kujtimet më të mira në jetë dhe ka dhimbje të shqetësuar dhe mori dorëzimin lehtë dhe të shpejtë, është e nevojshme për t'u kujdesur për shëndetin tuaj, të jetojnë një mënyrë jetese të shëndetshme, për të shmangur të gjitha zakonet e këqija dhe mos u shqetësoni për xhingërima, në fund të fundit, çfarë Mami po kalon ndikon në shëndetin e fëmijës.


 
R3r3r3163.