Në disa raste, trajnimi efektiv me terapi arti


Terapia e artit si një mënyrë e trajtimit të ishte shumë vite më parë, por Rusia është përhapur vetëm në 5-6 vitet e fundit. Kjo është një mënyrë efektive për t'u marrë me sëmundjet, duke përfshirë depresioni kronik.

Në disa raste, trajtimi do të jetë efektive?

Shumë mjekë argumentojnë rreth asaj se si klasat në terapi arti mund të ndihmojë një person të përballen me sëmundjen e tij, të mposhtur sëmundjen një herë dhe për të gjithë. Në fakt, ka shumë shembuj që njerëzit filluan të krijojnë dhe të privuar nga shumë sëmundje. Shpesh, sëmundja e natyrës mendore dhe psikologjike. Gjithashtu, në qoftë se sëmundja është zbuluar në fëmijërinë e hershme, mund të privojnë fëmijën e disa formave të paraliza dhe atrofi të gjymtyrëve. Por shpesh, terapi arti është përdorur për të trajtimin e sëmundjeve që lidhen me çrregullime mendore. Për shembull, ju mund të rregullojmë vetë-respekt të ulët, të punojnë në simptomat kronike të depresionit dhe phobias. Në këtë rast, arti është fjalë për fjalë ruan njeriun dhe zhyt atë në një të re, krejtësisht të panjohura më parë të botës. Terapi Thelbi është se shumë çrregullime mendore të ndodhë në njerëzit për shkak të mungesës së vetë-realizimit dhe mundësitë për të shprehur veten në një farë mënyre. Për shkak të pikëpamjeve të tij, besimeve apo pamjen, një person mund të ndjehen të çuditshme dhe jo si. Në një situatë të tillë, ai herët a vonë do të përballet me komplekse dhe tjetërsimin ndaj kompanisë. Ky avancim në këtë linjë mund të çojë në izolim social, nuk ndikojnë pozitivisht në gjendjen mendore.


Veçanërisht, shumë ekspertë nuk e konsiderojnë një terapi e tillë është në fuqi dhe ai që meriton vëmendje. Megjithatë, zhvillimi i imagjinatës dhe aftësi në artin, dhe tejkalimin e problemeve më serioze. Për shembull, shumë njerëz nuk pranoi të pikëpamjeve për vetëvrasje vetëm përmes terapi arti. Në raste të tilla, madje edhe me këshilla njohuri dhe psikolog hulumtim shpesh ndihmon. Afrohet të njëjta në botën e artit kontribuon në faktin se njeriu harron të gjitha në lidhje me dëshirën e tij të fundit për të kryer vetëvrasje. Teknikat terapi Art kontribuojnë për të edhe të hequr qafe disa mendore, çrregullime shumë të rënda. Për shembull, psikologët janë dakord se kjo terapi mund të ndihmojë në kontrollin edhe skizofrenia. Në mënyrë të qartë, të shpëtoj prej tij krejtësisht është pothuajse e pamundur, por ju mund të marrë kontrollin shumë lehtë. Për këtë arsye, shumë klinika psikiatrike në Evropë dhe Amerikë kryer klasa valle dhe mësimet në zejtari gjobë. Nëse një person është frikë se fëmija i tij mund të zhvillojë sëmundje më të rënda apo komplekse mendore, ju duhet menjëherë të mendojnë për terapi arti. Shumica e këtyre klasave jo vetëm të ndihmojë sayazykarazytysya fëmijëve dhe të harrojmë për komplekset, por edhe kanë talent. Nga rruga, shumë njerëz, ajo ishte e gjatë terapi arti zgjohet talent dhe një dëshirë të madhe për të krijuar. Në këtë rast, ju mund të presin që njerëzit do të gjeni gjatë rrugës dhe kuptimin e jetës së tij.


Përfitimet terapi.

Terapi Fondet art ka disa përfitime dhe avantazhe, për të cilën më është thënë. Në mesin e këtyre përfitimeve do të nxjerrë në pah faktin se një person zhvillon, ajo bëhet më mirë me çdo foto të shkruar apo studiuar valle. Për më tepër, ky lloj i terapisë kryerjen e lehtë. Ju mund të angazhohen ata në shtëpi, pa rrezik për jetën dhe gjendjen mendore të njeriut. Më e rëndësishmja, njerëzit nuk shkojnë plotësisht në botën e imagjinatës së tyre dhe krijimtarinë e tyre. Në këtë rast ai mund të fillojë për të ngatërruar realitetin me fiction që vetëm të çojë në përkeqësimin e mëtejshëm të shëndetit të tij dhe sëmundjet mendore. Ne kemi zhvilluar metoda të shumta të kontrollit mbi terapi arti. Është e rëndësishme që njerëzit nuk e vetëm të zhvilluar dhe të mësojnë diçka të re, por edhe gjithmonë nën kontrollin e profesionistëve. Sigurisht, është më mirë se një mjek, psikolog ose psikiatër parashikuar trajtim të ngjashëm. Nëse ata gjejnë atë efektiv dhe efikas në këtë rast, ju duhet menjëherë të fillojë trajtimi. Në çdo rast, klasa e artit nuk kanë lënduar askënd, dhe madje edhe dikush nuk është prekur shumë. Në të kundërt, nivelet e ndjeshmërisë emocionale dhe ndërgjegjen e vet "I" u rrit. Një shumëllojshmëri e metodave të trajtimit dhe për të luftuar kundër atyre apo probleme të tjera tregon se sëmundja nuk është e mjaftueshme, nga të cilat ju nuk mund të shpëtoj. Ju vetëm duhet një përpjekje të vogël dhe të përballen me problemin.