Në disa raste emëruar anashkalojë truri


Shpesh, për restaurim të paktën të pjesshëm të shëndetit dhe për të parandaluar skenarët më negative të sëmundjes, pacientët duhet të zgjidhet procedura mjaft të rrezikshme. Shunting trurit - një prej këtyre procedurave. Shunting trurit - një operacion që përfshin instalimin e devijim direkt në tru. Ky operacion është kryer në mënyrë që të sigurojë rrjedhjen e CSF dhe të përmirësojë rrjedhjen e gjakut në tru. Ka disa opsione shunts përdoren në raste të ndryshme. Anashkalojë kirurgji nuk tregohet rrallë për rritjen e presionit intracranial, e cila mund të shkaktohet nga sëmundje të ndryshme gjenetike dhe infektuese. Në mënyrë tipike, në këtë rast vendosi një devijim të përkohshëm, për të cilat baza e kafkës prosverdlyuyetsya vrimë të vogël dhe të bashkohet tub përmes të cilit pijeve është dhënë. Pas shërim të plotë të sëmundjes, e cila shkaktoi një rritje kritike të presionit intracranial, devijim është hequr dhe përfundimisht shpuar një vrimë në kafkë kockave mbuluar me bar. Në këtë rast, operacioni bajpas është absolutisht e nevojshme, si presion shumë të lartë intracranial mund të shkaktojë konvulsione dhe dëme të pakthyeshme të trurit. Në përgjithësi, ura e përkohshme të instaluar vetëm në raste ekstreme, si një masë emergjence. Përveç kësaj, numri i sëmundjeve, pacientët kanë nevojë për devijim të përhershëm instalimit në tru. Në këtë rast sëmundjet që shkaktojnë lezione të trurit. Nuk ka ushqim dhe oksigjen adekuat uria e trurit, sepse enët e gjakut në tru nuk kryejnë funksionin e tij mund të çojë në pasoja shumë negative, duke përfshirë ishemi cerebrale. Në funksionim normal, enët e gjakut, lëngun cerebrospinal, ose siç quhet lëngu cerebrospinal, e cila është prodhuar fibra rrjet vaskulare, i shërben qëllimit të tij dhe bie përsëri në sistemin e qarkullimit të gjakut. Në shkelje të enëve të gjakut lëngu cerebrospinal ndërton brenda kafkës, duke shkaktuar tension të lartë dhe simptoma të tjera.


Ka një numër të sëmundjeve në të cilat zhvillimi pafavorshme ka nevojë për një devijim të përhershëm. Sëmundje të tilla përfshijnë tumoreve të ndryshme intracranial, aneurysms, dëmtimin e enëve të gjakut për shkak të lëndimit intracranial, hemorragji subarachnoid, neuroinfections. Sigurisht, jo të gjitha rastet e këtyre sëmundjeve dhe patologjive nevojë për kirurgji bajpas, ndërsa trajtimi i vonuar ose dështimi i trajtimit konservativ, por instalimi devijim mund të shpëtojë të trurit nga dëmtimin e mëtejshëm. Vlen të përmendet se më shpesh anashkalojë truri ka nevojë fëmijët nga traumat e lindjes dhe furnizimin kafkës ose kronik të gjakut të mjaftueshme të trurit për shkak të një defekti të enëve të gjakut. Dëme të tilla trurit gjithashtu vërejti rrallë në fëmijët e lindur para kohe. Shunting trurit në të sapolindur është e vetmja mënyrë për të mbrojtur fëmijët nga çrregullime neurologjike në të ardhmen. Shkelja e enëve të gjakut të rrjedhjes vështirësi të lëngut cerebrospinal, duke shkaktuar rritjen e presionit intracranial në praktikën mjekësore quhet hydrocephalus. Hydrocephalus është më e zakonshme në foshnjat, por ka raste të shfaqjes së sëmundjes në të rriturit dhe në shumicën e rasteve është e nevojshme të anashkalojë trurin. Shqyrtimet e kësaj procedure nuk është gjithmonë pozitiv, pasi rreth 50% të rasteve ka komplikime pas operacioneve të tilla. Kur transaksioni është trepanation e kafkës dhe të trurit të sistemit të instaluar tubat përmes të cilit i pijeve është dhënë në tank zverku instaluar, zgavrën e barkut apo Cava vena e sipërme, në varësi të llojit të operacionit bajpas të kryer. Pas anashkalojë kirurgji të trurit dhe personi bëhet shuntozavysymыm për jetën ai do të ketë një operacion protyy për të kontrolluar devijim dhe çdo operacion i tillë është i lidhur me rrezik të konsiderueshëm. Fakti që një devijim të bllokuar përfundimisht me kripëra të përfshira në lëngun cerebrospinal, e cila nga ana çon në përçarje e devijim, kështu që në fund duhet të bëjë ndryshimet. Në mungesë të efekteve anësore, një operacion i lejon për të eliminuar rritjen e presionit intracranial dhe të gjitha simptomat që lidhen me këtë fenomen, dmth, dhimbje koke të shpeshta, ndërgjegjes dëmtuar, dobësi, vjellje dhe kështu me radhë. D. Megjithatë, pasojat anashkalojë trurit nuk janë gjithmonë të favorshme, dhe mos harrojmë për rreziqet, sikur operacioni është kryer në tru. Edhe gjatë Personi devijim operacion presin kufizime normale peshë. Së pari, një kohë të gjatë pas operacionit nuk mund të kryejnë ndonjë punë fizike në shtëpi, të heqë pesha më shumë se 2 kg, bëj, të përzënë një makinë dhe shumë më tepër. Me kalimin e kohës, këto kufizime mund të hiqet neurokirurgu kryesor. Së dyti, edhe pas një kohe të gjatë pas anashkalojë nuk e përjashton mundësinë e efekteve anësore dhe përçarje e devijim, në të cilën ajo është e nevojshme për të përsëritur operacionin. Në rastin e të porsalindurve, gjatë kohës së rritjes aktive ai ka nevojë për të shpenzuar disa më shumë kohë anashkalojë. Pasojat e ndërhyrjeve të tilla mund të jenë serioze, por vidyazytsi e operacionit, fëmija do të ketë një refuzim të garantuara dhe zhvillimin e vonuar neurologjike të mundshme në disa raste madje edhe vdekje. Brain operacioni bajpas në shumë raste e vetmja mënyrë për të shpëtuar trurin nga dëmtimi. Për të zvogëluar rrezikun e operacioneve duhet të besoni vetëm neurokirurgu kualifikuar.