Nga kissing qen mund të merrni të sëmurë
Fillimi i shkrimit në dispozicion këtu
Fact: Nga "puthje" Qentë mund të merrni të sëmurë


Disa besojnë se goja e një qeni është i pastër se një njeri. Mendoni për këtë. Veterinerët thonë se goja qeni është i mbushur tepër me baktere të tilla si Salmonella, Campylobacter dhe Cryptosporidium, të cilat mund të merrni atje, pasi të hahet ushqim të prishur apo pas qen përdor gjuhën në vend të letër higjienike. Kur kontaktuar këto baktere janë të transmetueshme nga të qenit në njeri, e ndjekur nga diarre Jo shumë të këndshme.


Fakt: Njerëzit mund të shkaktojnë sëmundje kafshët e tyre
Jo shpesh, por është e mundur. Macet, qentë dhe ferrets infektuar me gripin e derrave (H1N1), pacientët nga pronarët e tyre. Më të pësuar sëmundje e mushkërive, por disa kafshë vdiq për shkak veterinerët janë të këshilluar që të lajnë duart shpesh dhe për të izoluar të pacientit. Njeriu dhe qeni mund të infektohen me të njëjtin tendosje të E. coli. Përveç kësaj, MRSA («superinfeksion" e drogës mikrobeve rezistente) është transmetuar edhe nga personi qen.


Miti: Cats "vjedhin" e frymëmarrjes fëmijë


Kjo bestytni daton XVIII ndonjëherë. Kur foshnja vdiq nga sindromi i papritur vdekjes foshnjore, njerëzit shpesh fajësohet për macet, të shtrirë në djep. Në ditët e sotme, sindromi i papritur vdekja foshnjore lidhur me lodra të buta, sëmundje dhe fle në barkun tuaj, por jo me macet. Cats të doja të qëndrojnë në djep që është e ngrohtë, vend komod në të lartë është e madhe për të marrë një sy gjumë.Lexo më në këtë seksion: Dogs mund të gërhas diabetit?