Shkoni në kolegj nuk është e lehtë, sidomos fëmijë me autizm


Çdo pragjet vit shkollë amtare në moshën e rritur mijëra të diplomuarve. Midis tyre janë fëmijë me autizëm. Kjo është në frontin e tyre të plotë-length ngre problemin e hyrjes në universitete, institute, kolegje dhe shkolla. Dhe për shumë të rinj me çrregullime mendore, veçanërisht me familjet jo shumë të pasur, ky ndryshim është perceptuar shumë e dhimbshme.
Për të vlerësuar vështirësitë që mund të të cilat ballafaqohen fëmijët me çrregullime të spektrit autistic dhe familjet e tyre, kryer një studim në shkallë të gjerë i këtij grupi i adoleshentëve shanset e gjetjes së një perspektivë të arsimit dhe karrierës mirë.


Rreth një në tre të rinj me autizm që morën pjesë në studim vazhdoi shkollimin e tij dhe mori një arsim të lartë të veçantë të mesëm ose të, por pothuajse gjysma e djemve të tjerë nuk e kishte paraqitur një kërkesë për universitetet dhe kolegjet nuk mori një punë në fund të dy viteve pas shkollë.
Nga rruga, të rinjtë me çrregullime të spektrit autik rrallë të vazhdojnë arsimimin e tyre ose të marrin vendet e lira në krahasim me pacientët që vuajnë nga çrregullime të tjera funksionale.Historia e një familje


Hulumtuesit në përfundimin se adoleshentët të diagnostikuar çrregullime të spektrit autistic, veçanërisht të pambrojtur gjatë "abituriyentskyh luftërave." Shkencëtarët besojnë se kjo është e nevojshme për të zbutur hendekun ekzistues mes fëmijërisë dhe moshës madhore.

Peter Bell, i cili është vetëm duke kaluar nëpër një periudhë të vështirë me djalin e tij 19-vjeçar Tyler, nuk mund të pranojë këtë.
Për Tyler Procesi i mprehtë pjekuria erdhi tre vjet më parë, kur për 20 anëtarë të familjes dhe miq të ngushtë filluan të flasin për të ardhmen e tij.

Peter beson se djali i tij njeri të vërtetë të jashtëzakonshme i ri. Por Bell Jr është duke u përballur me vështirësi serioze në komunikim, kështu që trajnimi në universitet, në kuptimin e tij tradicional, shumë hidhur për djalin.
Disa ditë më vonë prindërit e Tyler, ai dhe miqtë e tij ka krijuar një plan visualized të ardhmen të jetë e mundur Bell Jr bazuar në interesat dhe hobi të tij.
Kështu, Tyler vendosi për të pikturuar. Dhe në një ekspozitë të mëparshëm në vendlindjen e tij, ai arriti të shitur pikturat e tij me vlerë rreth $ 5,000.

Ndërsa artizanale mund të sjellë disa të ardhura, Tyler është si një shumë gjëra, kështu që ai moonlights në vresht lokale, dhe si një ekip shkollës trajner në volejboll.


Metodat e planifikimit të tranzicionit


Babai Tyler, Peter Bell është edhe zëvendës president ekzekutiv i disa programeve të ndërmarra nga OJQ Autism Speaks.
Pyetni strategji që familja Bell përdorur për të ndërtuar modele të ardhmen Tyler, në faqen e internetit të organizatës.
Organizata Autism Speaks gjithashtu ka për qëllim të zhvillojë një sërë shërbimesh të dobishme për familjet me një fëmijë me autizm për të ndihmuar të merren me perspektivat e saj të ardhshëm. Kjo duket premtuese, por shqetësimet ende nuk mund të shmanget, dhe kjo është absolutisht normale.Djemtë e varfër më pak mundësi


Në përputhje me emrin e saj, çrregullime të spektrit autistic karakterizohen nga nivele të rëndësishme në aftësitë razbizhkoyu dhe aftësitë e komunikimit. Guys me të mesme inteligjencën e sëmundjeve të rënda dhe dituri normale apo edhe mbi mesataren. Megjithatë, shkeljet mund të jetë shumë i fortë, dhe pacienti do të jetë e destinuar për një jetë rezultate të ulëta.
Nuk është çudi, djemtë më të mira janë duke bërë përparim me indekset normale të zhvillimit. Por edhe ata janë prapa kolegëve të tyre të shëndetshme.

20% e të rinjve që morën pjesë në studim dhe nuk ka pasur probleme me komunikim, edhe pse nuk e vazhdoi shkollimin e tyre dhe nuk kanë gjetur një punë pas shkollës.
Shkencëtarët besojnë se në qoftë se 1 në 5 djem pa theksuar vështirësitë në bashkëveprojmë me përreth nuk mund të gjejë vendin e tij në jetë, të metat e dukshme si fushat arsimore dhe mjekësore.


Përsëri, të fillojnë të gjatë


Meroup Pavlydes që faqja "pas 16 Autism» (Autism Pas 16), thotë se shumë prindër fëmijë e të cilëve me çrregullim të spektrit të autizmit mbaron shkollën, vetëm asnjë ide se ku të drejtohen për ndihmë.

Ata duket të kthehen në të kaluarën, ri-përjetuar konfuzion dhe frikë të kohës kur fëmija i tyre u diagnostikua me autizëm "".
Për më tepër, një shqetësim i tillë psikologjik ndodh edhe në qoftë se intensiteti i çrregullim mjaft i vogël, njeri i shkëlqyer i ri në shkollën e mesme dhe ishte në gjendje për të bërë miq.
Mësues nga shkolla të ndryshme të thonë se nuk mund të konsiderohet e pazakontë kur djema me çrregullime mendore karakterizuar me sukses të konsiderueshme në kolegj. Por ata djem që nuk mund të mësojnë për të jetuar në mënyrë të pavarur, shpesh duken më keq në një shokëve sfond.

Për shembull, i biri 21-vjeçar kohët e fundit u zhvendos Pavlydes në një qytet tjetër për të ndjekin mësimet në universitet. Shkollimin e mesëm u zhvillua pothuajse tërësisht në shtëpi, kështu që kalimi në moshën e rritur dhe nëna dhe djali ishte shumë e dhimbshme.
Njeriu i parë i ri ishte mjaft e vështirë për të mësuar së bashku me të gjithë, por në semestrin e dytë ishte në listën e studentëve më të mirë të kursit të tij.