Shkencëtarët kanë gjetur pije që heq ujët trupin


Studjuar efektet e pijeve të caktuara në trup, shkencëtarët britanikë zbuluan se
alkool, lëngje, pije caffeinated dhe ujë të gazuara trupi i dehidratuar.


Në fakt, pijet nuk janë krejtësisht nga uji, por ai përmban një përqindje të caktuar. Për shembull, kafe dhe çaj deri në 98 për qind të ujit, verë dhe birrë të lehta - me 80 për qind, dhe lëngjeve të gazuara do të thotë 90 për qind ujë. Njerëz gabimisht besojnë, në bazë të këtyre të dhënave, të pijshëm për tetë deri në dhjetë gota lëngje të ndryshme, ata të ruajtur ekuilibrin e ujit në normë.


Në rrjedhën e personit të tyre të punës ditë pi numër të tepërt të gota e kafe dhe çaj, shumë shishe sode, dhe të gëzuar Vecherkom me miqtë, konsumon sasi të mëdha të pijeve alkoolike. Dhe për shkak se njerëzit shpesh mendojnë se ata pijnë mjaft dhe nuk duan për të pirë.


"Por problemi kryesor qëndron në faktin se në pijet që konsumojnë çdo ditë, nuk është H2O e vërtetë - dhe njerëz besojnë të kundërtën. Trupi fillon të dërgojë sinjale alarmi etje, ai i thatë, por njerëzit shpesh pranojnë etjen për uria sinjal dhe mbush barkun tuaj. Së fundi, ne nuk mund t'i shpëtojë rrethin vicioz të dehidrimit "- komentoi autorët e studimit.


Në lëngje të tilla si çaj, R3r3r361. kafe dhe sode zakonisht përmban kafeinë. Kjo lidhje - një diuretik i fortë. Caffeine heq ujin nga qelizat dhe kjo dehydrates trupin e njeriut. Është e njohur se alkooli të ketë gjithashtu një efekt diuretik, kështu që konsumi i verës ose birrës na dehydrates si dhe konsumin e lëngjeve joalkoolike.


"Çdo ditë trupi i njeriut me një prodhim mesatar prej rreth 255 kilogramë ujë. Dhe në qoftë se një person nuk pi presim sa më shumë ujë të pastër dhe një pije shuan etjen, bilanci i ujit është i shqetësuar. Kjo do të thotë se komponent tonë fizike shëndetësore është nën kërcënim serioz sepse:


Uji ndihmon ushqyesve të transportit brenda trupit.
Uji largon toksina dhe kimikate të dëmshme në të gjithë trupin, mbart ato të veshkave dhe të mëlçisë për prodhim të mëtejshëm.
Shumë ujë rrit rezistencën e mekanizmit imunitar në të palcës kurrizore, është duke u formuar sistemin imunitar GC.
Uji pengon kapsllëk dhe stabilizimin e karrige.
Uji mban indet e re e trupit dhe përmirëson rigjenerimin e lëkurës.
Uji dilutes gjakun dhe lehtëson punën e zemrës.
Ujë - një kompleks kimik e nevojshme për funksionimin normal të gjitha strukturat e trupit.

Uji përballen me oreks shfrenuar dhe ndihmon të humbni peshë.
Njeriu përbëhet nga uji me 80 për qind, dhe në rastin e dehidrimit të rëndë vdes në 4-5 ditë.

Njerëzit që hanë gjatë studimit një numër i konsiderueshëm i thjeshtë me ujë, të strukturuar, raportoi shëndet të mirë dhe pamjen e tyre "- Kërkuesit britanikë vuri në dukje. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme për të mbështetur dhe normalizimin e bilancit lëngun. Trupi i njeriut nuk mund të jetojnë pa ujë, në mënyrë që të përpiqen për të marrë rreth dy deri tre litra ujë të pastër çdo ditë, pa përfshirë ndonjë pije.


 
R3r3r3127.