Shkencëtarët në Universitetin Yale kanë zbuluar mekanizma të reja të alergjitë sezonale


Shkencëtarët në Universitetin Yale kanë të dhëna interesante, të cilat duhet të hapë mundësi të reja në trajtimin e alergjive sezonale, ata zbuluan mekanizmin me të cilin një komponent i njohur dobët i përgjigjes imune është në gjendje për të kandiduar, dhe në disa raste - për të forcuar një reaksion alergjik. Studimi u botua 24 maj në të burimeve Advance Online Publikimi i Natyrës Imunologjisë.
Qëllimi i studimit ishte për të identifikuar mekanizmat me të cilat sistemi imunitar njeh dhe reagon ndaj alergeneve. "Kuptimi i tanishëm i mekanizmave të përgjigjes imunologjike nuk do të mjaft të shpjegojë natyrën e reaksioneve alergjike", - thotë Ruslan Medzhitova, hetues kryesor i Shkollës Yale e Institutit të Mjekësisë Mjekësisë mban emrin e Howard Hyudzha.


Hulumtuesit fokusuar në bazofileve studiojnë, qelizat e imunitetit, roli i të cilëve në reaksioneve imune deri më tani jo krejtësisht të qarta. Studimi ka marrë fakte të reja që i japin njohuri të reja, si bazofileve mund të shkaktojnë reagim alergjik imunitar. Siç është shpjeguar Medzhitova, alergeneve veprojë në bazofileve, e cila nga ana aktivizuar qelizat T (limfocitet, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm në të ashtuquajturën imunitetit qelizor), të cilat pastaj shkaktojnë një reaksion alergjik.
Për hulumtuesit informacion të ri për rolin e bazofileve në reaksioneve alergjike ishin disi të papritura. Në këtë kohë rolin kryesor në zhvillimin e reaksioneve alergjike caktuar qelizat dendrytnыm janë gjithashtu përgjegjës për kapjen e grimcave të huaja. Megjithatë, ekipi hulumtues zbuloi nën drejtimin Medzhitova, bazofilet përfshirë në proces në një fazë më të hershme të ndërveprimit me alergjen dhe dërgon një sinjal të sistemit të mbrojtjes së trupit duke eliminuar nevojën e grimcave të huaj. Ata gjithashtu mund të rrisë reaksion alergjik, dhe madje edhe të bëjnë atë pothuajse të pakontrollueshëm, i cili mund të krijojë probleme serioze për një person që vuan nga alergjitë.


Ky studim ndihmon të vënë sfida të reja, kur zhvillimin e terapi të drogës, në mënyrë që efekti në përgjigje alergjike mund të jetë nga ndikimi farmakologjike në funksion të bazofileve.