Çrregullim ankthi i përgjithësuar
Çrregullim ankthi i përgjithësuar apo ankthi, neurozë, reagimi i quajtur çrregullim mendor që karakterizohet nga shqetësimi qëndrueshme dhe shumë të përbashkët, e cila nuk është e lidhur me situata të veçanta, njerëz apo objekte. Ky ankth abstrakte paqëllimtë dhe të vazhdueshme.

Shkaqet

Ankthi mund të jetë një simptomë e çrregullimeve mendore dhe çrregullime - depresion, çrregullime post-traumatike, çrregullim i pandreqshëm. Rritja ankth vërejtur në hyperthyroidism (një gjëndër tiroide zgjeruar me prodhimin e tepërt të hormoneve), heqja e alkoolit (maturi), qetësuesit. Predispozitë gjenetike për të provuar ankth. Ajo do të tërheqë në një fëmijëri të vështirë, problemet e arsimit, mungesa e kujdesit të prindërve, edukimin, dhunën në familje, mosfunksionim të trurit me mungesë të substancave të veçanta - transmetuesve (transmeton impulse).


Simptomet e çrregullime të ankthit janë të zakonshme, ato përbëjnë gati gjysmën e të gjitha sëmundjeve psikiatrike. Nuk janë në çdo moshë nga fëmijëria në moshën e vjetër, shpesh prek gratë. Më së shpeshti ndodhin në mes të moshës prej 25 deri në 40 vjet.

Simptomet e çrregullim ankthi i përgjithësuar

Zakonisht në pacientët me çrregullim ankthi i përgjithësuar përmban:
hyperactivity;
tensioni;
ulet në koncentrim, vëmendje, aftësisë për punë;
zbehje, djersitje, jashtëqitje dhe urinim uchaschennaya;
ndjenja e fatkeqësi të afërt;

gulçim;
ndjenja jashtë trupit (Depersonalization), ndjenja që ai shkon çmendur;
rritur ankthin e humbjes së oreksit, gjumë aftësitë çrregullim social.
Përveç kësaj, çrregullim duhet të jetë i qëndrueshëm, ka të paktën gjashtë muaj, nuk do të jetë nën një bazat e stresit të vërtetë të jenë të paqëndrueshme - që kanë frikë lloj të çuditshëm, nuk është i drejtuar në një objekt të veçantë.

Diagnostics

Konsultimet e nevojshme psikoterapist, terapist dhe psikiatër me përjashtim të sëmundjeve që mund të çojë në shtet. Në mungesë të arsyeve objektive të shëndetit - trajtim nga një psikiatër.


Trajtimi i përgjithësuar çrregullim ankthi

Në shumë lloje të çrregullimeve të ankthit ndihmon psikolog këshillimi dhe psikoterapist me zbulimin e konflikteve të brendshme, trauma të vjetëruar, korrigjimin e tyre psikologjike. Mund të zvogëlojë relaksim ankthi, terapi muzikë dhe teknikat psikoterapeutike. Me ndihmën e një specialisti, pacientët mësojnë të merren me frikën, situata të pakëndshme dhe objekteve. Shpesh ndihmon për të punuar në një grup ose individualisht.
Një çrregullime më serioze në kombinim me psikoterapi shtuar në doza efektive, qetësuesit, ilaqet kundër depresionit, si dhe në disa raste, beta-blockers për të lehtësuar simptomat e autonom frikës - dridhje, palpitations.

Prognoza për këtë sëmundje është e favorshme, edhe pse korrigjimit vazhdueshme nevojë.
Author: Alena Paretskaya, pediatër