Hedhur fashë në dorën e tij në cilat raste është e nevojshme


Gjithkush mund të bien dhe thyejnë kockat dorë. Mjekimi bëhet në varësi se ku në thyerje ndodhi. Hedhur përzierja nuk zhvendoset mbeturinat dhe promovon bashkim të tyre. Në sezonin e ftohtë njerëzit shpesh borë me shi dhe mund të bien në çdo moment. Ky është një rrezik për shfaqjen e lëndimeve të ndryshme, duke përfshirë thyerje e duarve. Nëse dyshoni se keni nevojë për sa më shpejtë që të jetë e mundur për të ofruar viktimën në qendër traumave. Një mjek shqyrton një pacient, nëse është e nevojshme, dërgoni X-ray dhe pastaj ne do të vendosë se çfarë të bëni. Kur frakturat komplekse me zhvendosjen e fragmenteve të eshtrave yyazytsirno do të duhet të ketë një operacioni dhe vetëm pastaj të aplikojnë të hedhura. Kjo procedurë, natyrisht, kalojnë në spital dhe të vëzhgojë gjendjen e pacientit dhe gjymtyrët e tij edhe atje. Në raste të butë, kur zbulohet plas apo frakturë nuk është e vështirë, të hedhura të vënë në vend dhe e dërgoi në shtëpi pacientit. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se në çdo thyerje salcë është një mënyrë për të rregulluar dy nyjeve sipër dhe poshtë lëndimit. Kjo është për shkak se përfundimi nuk duhet të lëvizë, ndryshe shërimi do të marrë shumë kohë dhe mund të jenë të gjitha llojet e komplikime. Pas sigurimin e kujdesit mjekësor, Hand duhet të mbajë në sheshe se pacienti nuk mund të aksidentalisht të përpiqet të bëjë lëvizje që të dëmtojë atë.


Ka disa rregulla kur mbivendosur në një hedhura dorë. Në disa raste kjo është bërë direkt në lëkurë, por është më mirë për të bërë një rreshtim i cili mund të jetë jersey e hollë apo materiale të tjera të përshtatshme. Në terren, nyjet nevojë për të vënë leshi pambuku për të shmangur bedsores. Nëse pambuk thinness pacienti vendosen nën tërë sipërfaqen e suva. Njeriu do të shkojë gjatë me krahun e ndërtimit dhe për të bërë gjithçka që ju nevojitet, kështu që ju nuk keni për të trajtuar edhe dëmtimin e lëkurës. Kur të përfundojë mbulimin fillestar të fragmente të lëkurës dhe të kockave të marra dispozitat e nevojshme imponuar veten suva. Për të rregulluar frakturë përdorur zakonshëm suva. Ndonjëherë ata janë bërë të zakonshme, duke aplikuar ato pluhur gips. Megjithatë, shumë më i përshtatshëm për t'u përdorur të gatshme që nuk shkërmoqet. Material është i zhytur në ujë. Nëse keni nevojë për një zakonshëm shpejtë forcim, uji duhet të jetë e nxehtë, nëse sipërfaqja është e madhe, suva të thatë është shumë më i ngadalshëm dhe të lëngshme, përdoren nën ngrohjes. Make parë kthehet dobët për fashë nuk e goditi në trup, tjetër - më të shtrënguar, sidomos në njerëz mbipeshë. Fashë nuk është aplikuar me shumë kujdes, rrudhat dhe rrudha nuk janë të lejuara. Gjatë hedhura vendosja, mjeku duhet të kryejë zonat simulimin e trupit ku është bërë. Kujdes straightening dhe materiale zbutjes, ai jep formë trupit fashë. Gjymtyrët duhet të jetë të rehatshme në një cast, pasi ajo do të duhet të veshin një kohë të gjatë - 8-20 javë. Nëse ka ndonjë bulges, plagë presion mundshme dhe dëme të tjera të lëkurës që do të komplikojë periudhë shërim kruarje të forta apo dhimbje. Pas manipulimit është disa kohë për forcim suva. Në rastet ku ka një plagë e hapur në vendin e thyerje, nuk ka ende të ngrira vrimë prerë suva të ketë qasje në sipërfaqe plagë. Hedhur është mbivendosur në dorë për disa javë, dhe të gjithë kohën e nevojshme për të trajtuar e indeve të dëmtuara. Në disa raste, një lloj të ndryshme të ndreqim gjymtyrë - lonhetka. Ajo nuk përfshin një gjymtyrë rrethore dhe mbron dy ose tre parti. Zakonshëm ngjyhet janë të vendosur në një bord dhe pastaj duke bërë ndërtimin në zonën e prekur. Eshtë e panevojshme të shkurtojë trajtojnë tokën në mënyrë që asnjë dëmtim ndodhur lëkurën lonhetnoy rreth fashë. Shpesh disa kohë pas vendosjes hedhur poshtë tij ka një erë të pakëndshme. Ndoshta kjo është për shkak të kontaktoni me ujë ose djerse. Ai gjithashtu kruar, nga të cilat është e vështirë për të hequr qafe. Ekspertët thonë se ju duhet të shikojnë me kujdes që asnjë gjymtyrë dëmtuar ra në ujë. Ka disa lloje të elementeve, të cilat e lejojnë për të notuar, por më së shumti ajo duhet të kini kujdes se mos formuar myk ose kërpudhat. Dorë në një cast nuk duhet të lahen. dhe të fshijë me një leckë të lagur, ajo do të sigurojë të pastër dhe lagështi nuk do të bjerë nën fashë. Nëna duhet të ndihmojë pacientin për të marrë një banjë ose dush. Krahu të plagosur mund të vendoset në një qese plastike të rregullt dhe të rregulluar atë. Pas larjes, kontrolloni fashë dhe, nëse është e nevojshme, të thata. Në të nxehtë lëkurë sezonit nën suva mund të djersën forcë, e cila mund të shkaktojë lezione kërpudhat. Ajo duhet të jetë tharë tharëse flokësh, vendosjen rregullator të ajrit të ftohtë. Ky manipulim të reduktojnë ndjeshëm infeksion të ndryshme të lëkurës, është e mirë për personin dhe për të zvogëluar kruarje. Fëmija nuk duhet të lejohen të udhëtojnë në mënyrë të pavarur, kjo nuk do të ndodhë edhe më shumë probleme. Nëse dora në allçi dhemb dhe shtohet, ajo është e rekomanduar për të aplikuar akull. Ai vuri në suva, mbështjellë në një qese plastike. Pak ftohtë vjen në shëndetin e lëkurës dhe përmirëson durueshëm. Nëse keni kruarje, ju mund të zeroja sipërfaqe e lëkurës nën fashë çdo subjekt, fleksibël të mjaftueshme për të mos shkaktojë dëme. Ndihmojë dhe talk, ajo duhet të derdh jashtë buzë dhe për të dërguar një rrjedhë të ajrit të ftohtë nga një tharëse flokësh. Ju duhet të shikojmë me kujdes pas një gjymtyrë të sëmurë për të shmangur ndonjë acarim të lëkurës, për të shmangur marrjen e lagësht dhe i poshtër në të hedhura. Të gjitha këto masa do të ndihmojë procesin e shërimit. Të hedhura është aplikuar për të vendosur një frakturë kockave. Nëse frakturë nuk është e vështirë dhe pa paragjykime, ai vendosi menjëherë pas zbulimit të tilla. Në rastet më të rënda, operacioni është bërë dhe pastaj të bëjë suva.