Glomerulonefriti në fëmijët simptomat dhe shkaqet


Glomerulonefriti prek veshkat në të dy anët, e cila ka dy komponente infektive dhe alergjike. Kjo është një sëmundje shumë e fshehtë, me zhvillimin e komplikimeve të rrezikshme, më të vështirë - dështimi kronik i veshkave. Veshkat luajnë një rol të rëndësishëm në jetën tonë, duke kryer një numër të madh të karakteristikave unike (e nxjerrës, pastrimin, formimin e urinës, etj), në qoftë se ka çrregullim në punën e tyre, ne nuk mund të ekzistojë. Le të flasim për fëmijët, glomerulonefriti në fëmijë simptomat dhe shkaqet janë një numër karakteristikash.


Shkaqet e glomerulonefriti në fëmijë
Vetëm kështu që nuk ka glomerulonefritin, faktorë të dobishme nga e cila për të filluar mekanizmin e zhvillimit dhe predispozitë gjenetike. Infeksion Arsyeja mund të transferohet fëmijë (zakonisht shkaktohet nga Staphylococcus): dhimbje të fytit, ethe flakë të kuqe, erizipelë, pneumonia, difteria, malaria, tifoide dhe tifoja, bruceloza, sëmundjet e lëkurës pustular, infeksionet virale, etj hipotermi Ndonjëherë, mjaft banale ose një vaksinim të thjeshtë që të jenë fëmijë të sëmurë në një sfond të shëndetit të plotë. Nga viti fëmijët e vjetër vështirë se vuajnë nga glomerulonefriti, ata janë më të ndjeshëm ndaj sëmundjes prej 2 gjer 8 vjet.


Çfarë ndodh në trup në fëmijët
Nga infeksioni akut për fillimin e simptomeve të glomerulonefriti duhet të marrë disa kohë, zakonisht ajo është 2 deri në 3 javë, gjatë së cilës periudhë sistemi imunitar po ndryshon fëmijën. Mikrobe në trupin e fëmijës, ndërsa jetojnë dhe të fshehtë helmet, ata hyjnë në gjak dhe për të arritur veshkat e saj, të cilat provokojnë ndryshime lokale, që rezulton në inflamacion dhe dëme në glomeruli veshkave (anije të vogla), kjo është në sajë të pastruar trupin e toksinave dhe prodhimit të tepërta lëngshme. Të jetë e mundur është një tjetër opsion Sigurisht, infeksion i zgjatur në trup por foshnja apo jo të manifestuar veten si, në këtë rast vepron si hipotermi ose vaksinimit që do të fillojnë deri në mekanizmin e "rreme" e imunitetit. Kjo është "e gabuar" njohja e trupit të mikrobeve. (Protein gjak prodhuar nga limfocite) antitrupi bashkuar antigjenin (bakteret, viruset), në të cilën kompleksi është depozituar në glomeruli veshkave, dëmtimin e tyre. Në përgjigje, më fillon të prodhojë antitrupa, por ata janë, pëlhurë pochechuyu njohin si "të huaj" dhe të fillojë të luftojë me trupin e vet, duke shkatërruar atë nga brenda. Kjo çon në faktin, glomerulonefriti dhe inflamacion veshkave glomerular të shkeljes së funksioneve të tyre.


Simptomet e glomerulonefriti në fëmijë
Tre kryesore: 1) urinar, ajo kishte një pamje në qelizat e kuqe të gjakut (eritrociteve) dhe shkalla e tyre e proteinave nuk duhet të jetë, 2) zhvillimi i edemë, 3) rritja e presionit të gjakut.

Glomerulonefriti tipar në fëmijët është se ajo mund të jetë akute ose për të parandaluar simptomat e ndritshme, është e rrezikshme, mjekët shumë vonë për të trajtuar fëmijën nga sëmundja, e cila çon në komplikime.

Kursi dhe kurs klinik varet nga format e saj: akute, Subacute dhe kronike.Simptomet e glomerulonefriti akut. Ata mund të ndryshojnë nga mezi e dukshme në manifestimin e shpejtë të sëmundjes, karakteristikat e tij kryesore përfshijnë:

- Rritja e temperaturës trupore për 39 C, dobësi, fëmijët gjithmonë duan për të pirë.
- Gjithmonë kanë dhimbje prapa në të dyja anët.
- Ka ënjtje, ata janë të vendosura kryesisht në fytyrë dhe në shpinë, më e theksuar në mëngjes, për shkak të peshës së tyre të rritur trupore, zhvillimi i edemë të përgjithshëm (anasarca), fëmijët mund të "shërohen" deri në 20 kg, pak më shumë se 3 4 ditë.

- Rritja e presionit të gjakut, por më pak se në të rriturit. Përkundrejt këtij sfondi, në raste të rënda, yyazytsirnist të lartë të dështimit të zemrës dhe edemë pulmonare.
- Pacientëve fëmijët mund të, në fillim të sëmundjes, të reduktohet në shumën e shpërndarë urinës (oliguria) më pak se 1-15 litra në ditë apo edhe mungesës së urinës (anuria) për shkak të vonesave të saj në trup. Kjo simptome të tmerrshme që sugjerojnë zhvillimin e veshkave akute jo të mjaftueshme.
- Nuk janë qelizat e kuqe të gjakut në urinë, nëna e fëmijës që e vënë re këto ndryshime, urina përshkruan se si Ngjyra "pantallona të gjera të mishit".


Simptomet e Subacute glomerulonefriti. Kjo formë e rrallë ndodh në fëmijët, ajo është më tipike për pacientët e rritur. Dhe, konsiderohet më e vështirë, ajo është e karakterizuar nga ndryshimet në urinë janë më të theksuara sesa formën akute, ka shumë proteina dhe qeliza të kuqe të gjakut, edemë të theksuar, presioni i gjakut rritet në masë të madhe. Temperature trupi është mbajtur në një numër të tillë të larta, si në formën akute. Subacute lodh rrezikshëm është fakti se kur është në zhvillim të shpejtë komplikime, deri në akute dështim i veshkave, pacientët kanë nevojë për dializë, dhe më pas një transplantim të veshkave.Simptomet e glomerulonefriti kronik. Kjo është e dy llojeve të kronike primar kronik dhe të mesëm.


Primar zhvillohet ngadalë dhe pa simptoma, por jo një ndryshim të rëndësishëm në urinë mund të mbesin të pazbuluara për disa vjet, dhe rastësisht janë, në kohën kur urina, për shembull, gjatë ekzaminimit mjekësor për moshën ose para se fëmija të fillojë shkollën. Inflamacion akut rrallë është i lidhur me këtë formë të glomerulonefriti. Funksioni renal ul ngadalë gjendjen e fëmijëve të sëmurë gradualisht përkeqësohet.


Glomerulonefriti mesëm - rezultat i procesit akute dhe subakut.
Mungesa e trajtimit të të gjitha formave të çon në vdekje, për shkak të dështimit kronike apo akute renale.

Glomerulonefriti në vitet e fundit shumë rrallë u ndodhë, për shkak të trajtimit të mirë antibiotik të sëmundjeve akute, por nëna duhet të jetë i kujdesshëm, sidomos në rastin e simptomave të përshkruara më sipër, shkaku mund të jetë një komplikacion i sëmundjes.