Glomerulonefriti - Trajtimi


Një nga sëmundjet më të rrezikshme të veshkave është klubochkovыy lodh, si në mesin e efekteve të tij shpesh të vërejtura dështim i veshkave. Përveç kësaj, ajo mund të ndodhë një kohë të gjatë në një formë të fshehur (latent), në heshtje duke përparuar dhe duke shkaktuar zëvendësimin e indeve normale, parenkimale ose mbresë lidhës. Ne kemi zhvilluar shumë mënyra për të luftuar sëmundjen si glomerulonefriti, trajtimi i të cilave kërkon një qasje të integruar me përdorimin e drogave të llojeve të ndryshme, në varësi të formës së sëmundjes.


Sëmundje të veshkave glomerulonefriti - trajtim
Duhet të theksohet se skema e trajtimit për kronike dhe akute nefrit glomerular ndryshon. Gjenerali është ndjekur ngjarjet:

 • Spital në departamentin e nefrologjisë.

 • Respektimi dietë (nga Pevsner 7a).

 • Krevat Kryesisht tjetër.

 • Eliminimin e shkaqeve të sëmundjes, në qoftë se ajo nuk e ka ngritur veten.


 • Trajtimi moderne e glomerulonefriti akut
  Në mënyrë tipike, kjo formë e sëmundjes zhvillon kundër strep, Staph ose infeksione të tjera. Prandaj, trajtimi kryesor i nefrit akute glomerular është antibiotik. Pas largimit të suksesshëm të lezioneve inflamatore infektive, masat terapeutike synon rikthimin e funksionimit normal të veshkave.

  Trajtimi i drogës i glomerulonefriti kronik
  Ky lloj i nefrit glomerular vështirë për terapi, si përparimit të gjata dhe shkakton ndryshime të pakthyeshme në strukturën e veshkave parenchyma. Deri më sot, të ymmunodepressyvnaya më efektive terapi që nuk mund të ndalojë inflamacion, por edhe të dobësojë veprimit agresiv të antigjenet vetë trupit.
  Glomerulonefriti kronik përfshin trajtimin me citostatikëve në kombinim me kortikosteroidet, sidomos në periudhat e rëndim. Kjo terapi është quajtur multi-qark dhe ofron një falje të qëndrueshëm të sëmundjes për 1-2 muaj.

  Për trajtimin e glomerulonefriti:

 • prednisone;

 • cyclosporine;

 • chlorambucil;

 • azatioprine;

 • cyclophosphamide.


 • Duhet të theksohet se forma hematurychnyy e glomerulonefriti kërkon trajtim korrigjim, më lart, pasi efektet e kortikosteroidet komplekse dhe citostatikëve do të jenë të përkohshme, pa dipiridamol dhe frenuesit e enzimë (ACE) frenuesit angiotensin-konvertimin.
  Trajtimi i qelizave burimore glomerulonefriti
  Sepse klubochkovыy kronike lloji nefrit çon në zëvendësimin e indeve normale veshkave lidhës, hulumtimet e fundit në fushën e mjekësisë u përqendrua në mundësinë e restaurimit parenchyma. Efikasiteti më i lartë demonstroi përdorimin e qelizave burimore, por kjo metodë kërkon shpenzime të konsiderueshme dhe deri më sot praktikohet vetëm në vendet e zhvilluara evropiane.

  Mjete popullore Trajtimi - glomerulonefriti
  Alternative medicine ofron disa receta popullore për të lehtësuar dhe për të përmirësuar gjendjen e përgjithshme të shëndetit, por metodat e propozuara janë vetëm një shtojcë e terapisë bazë konservatore.
  Trajtimi popullor bimor i glomerulonefriti:

 • Mix manaferrat dëllinjë me gjethet e rrush pa fara e zezë në lugë numër 1 ëmbëlsirë.

 • Shto bearberry 1 lugë gjelle, fruta boronicë, gjethe delli dhe 15 lugë hips u rrit, gjethe hithër dhe horsetail.

 • Të gjitha komponentët e pres dhe përzierje tërësisht.

 • Dy lugë mbledhjes rezulton të mbajë për 30 minuta në një banjë me ujë në 1 litër ujë.

 • Tendosje supë dhe të ftohtë në temperaturën e dhomës.

 • Për të marrë vetëm para ngrënies për pakompletuar (rreth 025) gotë tri herë në ditë.