Meningjit purulent tek fëmijëtMeningjit purulent karakterizohet me inflamacion të membranave të buta të trurit dhe palcës kurrizore. Më të ndjeshëm ndaj sëmundjes, fëmijët të cilët kanë një sistem të dobësuar imunitar, dhe gjithashtu foshnjat premature dhe pacientët me lëndime të kokës dhe të pasme. Në kursin e saj të purulent meningjitit është më e rrezikshme për njerëzit, dhe zhvillimi i sëmundjes për shkak të gjendjes fiziologjike vetëm, jo ​​më të vjetër.
Fëmijët purulent meningjit është zhvilluar shumë shpejt dhe me një simptoma të dallueshme, kështu që në shumicën e rasteve çon në pasoja të tmerrshme. Shkaqet kryesore për inflamacion të membranave të trurit janë bakteret, viruset dhe kërpudhave. Një burim kryesor i infeksionit - është një bartës i infeksionit meningococcal që përhapet me shpejtësi nëpër pikat ajrore.Kjo është arsyeja pse qytetet kryesore të meningjitit kontraktues është shumë më e lehtë se sa në fshat. Dhe kjo prirje është turmat e mëdha në transportin metro, rrugë, në shkolla apo kopshte. Dhe si rezultat i infeksioneve të zhvilluara meningjit purulent. Kjo sëmundje provokuar menynhokokky, spirochetes, Pneumokokut, streptokokeve, Stafilokoket, hemofilik dhe gungë bacil, Klebsiella, Escherichia, kërpudhave dhe Candida gjini Listeria, e Pseudomonas aeruginosa.


 Simptomat e meningjitit te fëmijët

Në shumicën e rasteve, të gjitha shenjat e sëmundjes shfaqen në çast. Për shembull, fëmijët e vegjël kanë një temperaturë të lartë dhe të vjella. Në disa raste, fëmija vërejtur simptomat më të rënda të dehje, ajo është përgjumje, refuzimi për të hajë dhe të pijë, dhimbje koke, dhe dobësi. Në qoftë se fëmijët janë më të vjetër, ata të bëhet i shqetësuar, agresiv, ata vërejtur dhimbje koke dhe shumë shpesh ata vuajnë nga pagjumësia. Shumica e fëmijëve filluan të vjella, e cila nuk do të sjellë lehtësim dhe nuk është e lidhur me hahet. Dhe disa pacientë vazhdojnë agjitacion hyn në fazën e frenimit.


Shumë shpesh, fëmija është treguar mbindjeshmëri, dhe më e ulëta prekur trupin e pacientit duke shkaktuar atij dhimbje dhe ankth. Në qoftë se fëmijët deri në një vit, simptomat e tyre janë shumë të butë ose mungon. Tipari më karakteristik i kësaj moshe është dora meningjit dridhje, pulsation fontanellë të mëdha, hypotonia muskujve, dukuri monoton britma e rrjetit venoz në kokë dhe mbi qepallat dhe të qenët i përgjumur të vazhdueshëm, i cili shkon në shtetin soporous. Rreth 35% e rasteve meningjitit mund të shfaqet në formën e skuqje e lëkurës hemorragjike natyre petechial ose yjor. Pas transferimit të sëmundjes në 2% të pacientëve ndodhin komplikime që zakonisht shfaqen në formën e shurdhimit të plotë ose të pjesshëm dhe verbim.


Sa për shkaqet e purulent meningjitit, ato mund të jenë rezultat i një shumëllojshmëri të mikroorganizmave, ajo Pneumococcus, meningokoku, Streptococcus, Staphylococcus, E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus ose kërpudhave.
Në sapolindur më të zakonshme meningjit shkaku purulent është konsideruar si E. coli, dhe foshnjat - një flora coccal, dmth Staphylococcus ose Streptococcus pneumoniae. Në qoftë se fëmijët më të vjetër se një vit, në këtë sëmundje kanë vërejtur rritje të meningjitit pjesa menynhokokkovyh.


Trajtimi i sëmundjeve

Meningjit purulent trajtohet vetëm në një spital, dhe pacienti duhet të jetë në spital menjëherë, sikur të kishte simptomat shumë para apo dyshimi i sëmundjes. Një fëmijë i vendosur në një spital të specializuar, dhe në qoftë se ai i zhvilluar komplikime të rënda dhe vetëdijen zhvlerësuar, hospitalizimin e tij në njësinë e kujdesit intensiv. Pastaj mbajti trajtim urgjent, e cila në masë të madhe ndihmon për të reduktuar presionin intracranial. Ofrojnë ndihmë e përshtatshme për fëmijën paraqitjen në gjykatë të fëmijës. Dhe në qoftë se ajo u dëmtuar frymëmarrjen, oksigjen mushkëritë e tij ushqyer dhe realizuar ventilim dhe aktivitete të tjera.


Para së gjithash kalojnë në terapi spital bakteriale, përcaktuar zhvillimin e meningjitit. Gjithmonë pas pësimit të një meningjit purulent, fëmija është nën mbikëqyrje mjekësore. Në spital, mjekët mund njoftimi me kohë i meningjitit pasoja të thella për fëmijën vëren pediatrin, neurolog dhe sëmundjeve infektive. Pastaj në vitin e parë pas rishikimit të shkarkimit Rekomando fëmijën një herë në muaj, dhe tashmë në vitin e dytë çdo gjashtë muaj. Në këtë rast, mbikqyrja klinike përfshin aplikimin hetim të rëndësishëm që në mënyrë të konsiderueshme të ndihmuar në diagnozën. Kur vëzhgimet e fëmijës asnjë fenomen i purulent meningjitit protyazhenii2 s, ajo është larguar nga kontroll mjekësor-up.


Pasojat e meningjitit purulent tek fëmijët

Meningjiti është një sëmundje shumë e rëndë dhe e rrezikshme. Dhe në qoftë se ju nuk e kryejnë diagnoza në kohë apo trajtimit joadekuat, sëmundja çon në pasoja katastrofike. Për shembull, efektet më të zakonshme të meningjitit, është verbëri të plotë dhe të pjesshme ose shurdhim, mosfunksionim të aparatit vokal, dëmtimi i trurit, dhe fëmija mund të tregojnë zhvillimin e vonuar psikomotorik. Në situatat më të vështira për purulent meningjitit çon gjendje kome ose edhe vdekje. 
R3r3r3100.