Simptomet kryesore të antelisthesis vertebrale


Nga pikëpamja formale "spondylolisthesis" dhe "antelisthesis" mund të kopjuar njëri-tjetrin. Pas të gjitha, ata tregojnë për një problem të vetëm, pra zhvendosjen e rruazë përpara. Megjithatë, ka një dallim në lidhje patognomonike. Antelisthesis karakterizuar kompensuar rruazë përpara të gjitha në të njëjtën kohë, pa asnjë ndërprerje. Më shpesh ky fenomen ndodh në gratë, por kjo nuk do të ndikojë asgjë përveç karakteristika kushtetutë-statike. Megjithatë, arsyeja duhet të kërkohet në zhvillimin e të dy gjinive. Kështu, ngarkesa e rëndë fizike është padyshim në gjendje të zhvillojnë një sëmundje. Megjithatë gratë janë më të prirur për këtë, në funksion të karakteristika të caktuara. Për shkak se ky fenomen ishte shqyrtuar më me kujdes dhe të gjenden jo vetëm shkaqet, por edhe se si për të shmangur atë. Kompensuar rruaza përkasin një gjendje patologjike, i shoqëruar nga një ngushtimi i kanalit intervertebral dhe zhvendosje (rrotullimit) e rruaza që shkakton dhimbje të forta në organet e brendshme. Është e nevojshme për të reflektuar me kujdes në këtë përkufizim. Në fund të fundit, në fakt, të zhvendosur rruaza dhe i jep dhimbje të organeve, që një person mund të përjetojnë siklet në stomak, dhe ai do të shërohet. Por në fakt ajo mund të antelisthesis! Prandaj, kur një dhimbje gjithmonë duhet të shikoni një doktor. Sepse kështu rezulton se njerëzit e vetë-përshkruajnë një trajtim dhe të përpiqen për të zbutur dhimbjen ku është, në parim, nuk ka.


Pse ka një paragjykim? Fakti se ky proces është i ndikuar nga disa faktorë. Pra, gjëja e parë është lëndim kurrizore, e cila mund të shoqërohet me kompensuar. Sëmundjeve të caktuara mund të shkaktojnë këtë fenomen. Për shembull, dhimbje të ulët mbrapa është mjaft i aftë për të zhvilluar antelisthesis. Pas indeve intervertebral disk në këtë sëmundje regjistruar dobët. Ky fenomen ndodh edhe në fëmijët e vegjël, për shkak të faktit se ata në mënyrë dramatike lëvizin kokën mbrapa. Fëmija fëmijë e vështirë për të shpjeguar se ju nuk mund ta bëjë këtë për shkak antelisthesis ndodh mjaft shpesh. Duke pasur parasysh këto rrethana, prindërit duhet të mësojnë se si për të mbajtur një fëmijë në krahët e saj, që të mos hodhi kokën mbrapa. Në përgjithësi antelisthesis çfarë është dhe ajo që "ha" sigurisht, por për të njohur praninë e sëmundjes? Tabloja klinike është mjaft e ndryshme. Kështu, pasi kompensuar mund të marrë një kohë të gjatë, dhe gjatë kësaj periudhe njerëzit nuk do të ndjehen asgjë. Ka raste kur ajo mund të vonohet dhe për disa vjet. Në përgjithësi simptomat varet vetëm në vendin e ndarjes. Simptomë kryesore është dhimbje koke dhe migraines edhe të rënda. Nuk është e ftohtë dhe pagjumësi, të gjitha të shoqëruara me lodhje kronike dhe në disa raste madje edhe humbjen e kujtesës. Në parim, simptomat e para lehtë mund të diagnostikojnë ftohtë të përbashkët. Ja dhe sëmundje të rrezikshme për shkak se ajo ka simptoma, si shumica e të tjerëve. Shpesh kur ka një zhvendosje e ndjeshmërisë dhimbje qafe rruaza dhe disa gjymtyrë të thyera sipërme. Ajo mund të ketë qarkullimit të gjakut kokën probleme. Në qoftë se kjo është një ndryshim rruazë qafës së mitrës, simptomat janë disi të ndryshme. Po, ka dhimbje koke, hundë i lëngshëm, shqetësim gjumë dhe lodhje, por kjo nuk është e gjitha. Mund të shfaqet dhe dëgjimi dëmtimi sy. E gjithë kjo është e shoqëruar me dhimbje në veshët dhe madje edhe shurdhim. Sa i përket mendimit, atëherë ajo mund të zhvillojë një vëngër dhe disa lloje të verbëri. Jo pa një frymë e humbjes dhe litarët vokale. Ajo karakterizohet hryplostyu zë, fytit apo grykët. Vuajtje dhe tiroide, dhe qafën dhe prapa. Nëse torakale prekur, ajo dhimbje të ndodhë në stomak dhe shoqërohet me zhvillimin e gastrit dhe madje edhe ulcerat. Sigurisht, simptomat kryesore të zhvendosjes vertebrale janë dhimbje koke, hundë i lëngshëm, dhimbje koke, shqetësim gjumë dhe lodhje. Në këtë sëmundje duhet të kontaktoni menjëherë një institucion mjekësor. Duke vënë diagnoza e pavarur është rreptësisht e ndaluar! Antelisthesis sëmundje rruazë serioze dhe duhet të trajtohet menjëherë!