Tru
Prezantimi përgjithshme dhe departamente.


Truri ( encephalon) që përmban brenda kafkës dhe është më i lartë, porcion zgjatet substancialisht e sistemit nervor qendror. Në embrionin e tij të hershme përbëhet nga tre flluska uritur, i quajtur, respektivisht, të ndenjura ose diamanti në formë të trurit (metencephalon; rhombencephalon) , midbrain ( mesencephalon) , dhe forebrain (prosencephalon). Pjesë me zhvillim secili prej tyre mund të identifikuar në trurin e njeriut rritur.


Kështu, në zhvillimin e një mur pasme të trurit nënshtrohet një modifikim me formimin e palcë, pikatore dhe tru i vogël, dhe gropë e saj formon barkushe katërt. Mesatare truri është vetëm një pjesë e vogël e trurit të një të rrituri dhe zgavër të saj të bëhet Truri ujë të rrjedhshëm (cerebri aquaeductus, Sylvian energjisë elektrike) , e cila shërben si një lidhje midis ventricles tretë dhe të katërt. Në të njëjtën kohë zgavër muri i chetveroholmyya midbrain transformohet në trupin dhe rrjedhin trurit.
Truri para pëson ndryshime të mëdha: para tij ose tru shtrihet anash për të formuar dy flluska uritur trurit, dëmtimit të dhëmbëve të cilat janë ventricles lateral. Përreth muret e tyre formojnë trurin madh dhe spikes tyre. Zgavrën mbrapa një pjesë ose diencephalon formon një pjesë të madhe të barkushe tretë, dhe muret e saj të zhvilluar strukturat më të lidhura me zgavër të saj.