Hulumtuesit marihuanë redukton kujtesën


Shkencëtarët amerikanë kryer një eksperiment mesin e të rinjve në lidhje me ndikimin e marihuanës në trurin e njeriut. Për studim janë identifikuar disa grupe të rinjtë e moshës 16-20 vjet. Grupi i parë përbëhej nga të rinj me shëndet të mirë dhe përdorimin e drogës. Adoleshentët nga grupi i dytë përdorur edhe marijuana ishin pacientë me skizofreni, dhe e treta ishte një grup kontrolli i të rinjve - nuk përdorin drogë dhe ishte i shëndetshëm.


Ndikimi i drogës në trurin e adoleshentëve u gjetën nga rezonancë magnetike. Rezultatet ishin zhgënjyese: truri i të rinjve që përdorin "marijuana" ishte i ngjashëm me trurin e pacientëve me skizofreni. Si studiuesit gjetën, marijuana ndikon edhe kujtesën, duke çuar në tkurrje e vdekjes qelizave të trurit. Talamusi, një pjesë e trurit përgjegjëse për kujtesën, u reduktua në adoleshentët që përdoren marihuanë. Mbetet një pyetje e hapur nëse ndryshimet e trurit apo të drogës përdorim të shfaqur si pasojë e saj.Studimet e mëparshme kanë gjetur se kanabisi dëmton kujtesën afat-shkurtër. "Grass" me përdorim të zgjatur gjithashtu ka një efekt mbi mushkëritë, sistemi riprodhues, gjendjes mendore. Ndikimi i marihuanës në psikologjinë e njeriut gjerësisht: ekziston apati, dobësi të muskujve, e cila është jo-ose motivim, njeriu humb rrethin e tij shoqëror. Si rezultat - ndoshta edhe origjinën e të drejtave të aftësisë së kufizuar. Megjithatë maloyyazytsirne mbidozë - nuk mund të hani sa më shumë në një kohë.


SHBA ka mbajtur prej kohësh në luftën për legalizimin e drogave të "lehta", por ekspertët tremben se nën efektet anësore të tilla, në këtë rast situata vetëm do të përkeqësohet.


 
R3r3r357.