Avantazhet dhe disavantazhet e pranverës dyshekë


Përfitimet e dyshekë pa pushim thonë mjekët dhe prodhuesit e shtratit. Është koha për të mësuar se si të zgjedhin një dyshek të cilësisë që metat mund të më kurdisë kurthe?

Njeriu modern mban në krahët e Morpheus rreth 7-8 orë në ditë. Kjo është pjesa e tretë e ditës, që do të thotë se në vitin në tërësi është në kontakt me krevat rreth 4 muaj, një periudhë të konsiderueshme, nuk është ajo? Kjo është arsyeja pse mjekët flasin për zgjedhjen nevojën e duhur dhe blerje, dyshek përkatës personit. Shpinë mbajtjen e trupit element ndihet ditë e natë ngarkesa e madhe duhet të pushoni. Por në qoftë se nuk zgjidhet si duhet dyshek në trup të errët nuk pushoni mjaftueshëm, dhe kështu mund të fillojnë në mëngjes me dhemb mbrapa dhimbje dhe dobësi e përgjithshme.Kur ju zgjidhni këtë Bedding rëndësishme duhet të mbahet mend se jo të gjithë dyshekët "janë po aq të dobishme." Një efekt i dobishëm në shpinë të sigurojë vetëm modelin që i përshtatet pronarin e një numër të parametrave dhe të zgjedhur në mënyrë individuale. Dhe nuk e vënë në dyshek është pritjet shumë të larta, asnjë nga opsionet, mjerisht, nuk mund te kuroje scoliosis ose çrregullime të tjera të sistemit musculoskeletal. Por kjo mund të lehtësojë ndjeshëm vuajtjen e pacientit dhe për të parandaluar forcimin e problemeve si, në të vërtetë, pamjen e saj, në qoftë se personi është duke fjetur të rinjtë e hershme në të djathtë, të përkryer dyshek e duhur.Ashtu si me çdo produkt tjetër në pranverë dyshekët janë avantazhet dhe disavantazhet që të merren parasysh kur blejnë një shtrat të tillë të rëndësishëm.

Përparësitë përfshijnë:

· Ndjeshmëria ndaj ngarkesës, sidomos modele me burime të veçanta. Me të tillë një dyshek mund të harrojmë për problemin e gjumit shqetësuar. Shumica e njerëzve të cilët jetojnë me një partner, të përballur me këtë problem, i cili në shikim të parë duket e parëndësishme, por mund të jetë të konsiderueshme helm. Kjo është veçanërisht e vërtetë për çiftet në të cilat njëri partner peshon shumë më tepër se sa të tjera. Lëvizja e vogël e anëtarit "kuptimplotë" familjare e bën zgjohen përsëri dhe të përpiqemi të gjejmë një pozitë të rehatshme. Pranverë moderne dyshekët janë të dizajnuara në mënyrë që ata absolutisht nuk i përgjigjen lëvizjeve në gjysmën e dytë të shtratit. Partneri mund të tjerr gjithë natën dhe gjysma e dyshek të mbetet e palëvizshme.


· Ndryshimi pronat me luhatjet e temperaturës. Dyshekët, pranverë dhe springless të ndjeshëm ndaj temperaturës. Kjo është, ata janë të butë nga nxehtësia e trupit të njeriut, kjo do të thotë se në sipërfaqe duket bulges dhe nxënësve në ato vende ku është e nevojshme. Dhe gjumi do të jenë të qetë dhe të rehatshme.

· Higjena dyshek. Pothuajse të gjitha modelet, natyrisht, kjo është një dyshekët me cilësi të lartë për të kontrolluar të gjitha fazat e prodhimit, të përpunuara me mjete të posaçme, që parandalojnë djersë dhe pluhur për të depërtuar strukturën. Nga rruga, këto barna janë të sigurta. Disa modele janë të pajisura valvulat Shembulli që lejojnë filler e çdo lloji është i ventiluar natyrisht. Dhe mos harroni se në këto dyshekë nuk fillojnë poshtë marimangat dhe banorët e tjerë keqe pak dhe ndonjëherë të rrezikshme.


· Efekt terapeutik. Një dyshek cilësi mbështet qëndrimin më korrekt të trupit gjatë gjumit. Ndoshta ngurtësinë e saj ose karakteristika të tjera do të duhet të mësohen për të, por shpinë duhet të them "faleminderit".

· Sa e çuditshme si ajo mund të tingëllojë, por dyshekët shtrenjta të ju lejojnë për të ruajtur. Fakti që modelet aktuale janë në gjendje të shërbejnë pronarët e tyre shumë më tepër se paraardhësit e tij.

Por ortopedike pranverë dyshekët kanë të meta. Atë që ata dëgjojnë prodhuesit dhe shitësit Ankesat shpesh?


· Shumë konsumatorë vini re erë jo shumë të veçantë të këndshme e zam që vjen nga produkti menjëherë pas Unpacking. Prodhuesit shpjegoni këtë veçori që vidyazykatysya përdorimi i materialeve ngjitëse nuk është e mundur, ata të siguruar jetëgjatësinë e dyshekë. Era specifike zhduket pas 3-4 ditësh.

· Ashpërsia e produkteve. Kjo karakteristikë e dyshek mund të shkaktojë siklet, por duhet të marrë parasysh se një masë e madhe e shtratit siguron stabilitetin e tij. Pra, ajo duhet të rrisë jo aq shpesh, një maksimum prej 2 herë në vit, dhe pastaj vetëm modelin e "dimrit e verës" me partitë e ndryshme Veshje produkt.


Por edhe duke e ditur të gjitha pluset dhe minuset e këtyre produkteve popullore, duhet të dinë se si të zgjedhin modelin që i përshtatet të përkryer.

Zgjidhni dyshek ortopedik pranverë duhet të zotërojnë. Këshilla e miqve dhe rekomandimeve shitësit mund të dëgjojnë, por të jenë të vetëdijshëm se nuk shkon e tyre do të mbështesë këto burime. Në modelet e zgjedhura duhet të shtrihem dhe relaksohuni. Duhet të jetë shumë e rehatshme, jo "normale" apo "mirë" dhe se është "shumë e rehatshme". Fakti se nuk ka dyshek universale, secili mund të jetë më e mirë për çdo individ.


Mos dëgjoni besimin popullor "e vështirë dyshek, kështu që është më e dobishme për mbrapa." Fakti që ata kanë një efekt pozitiv në shpinë vetëm fëmijët dhe adoleshentët. Personat që vuajnë nga dhimbje në mesit e një modeli të tillë vetëm mund të përkeqësojë problemin. Ju gjithashtu duhet të marrin në konsideratë peshën e një njeriu që do të fle në një dyshek. Çfarë është, aq më shumë arsye për të preferojnë dyshek vështirë pranverë me një sistem të përforcuar të burimeve të pavarura.

Megjithatë, në qoftë se problemet me shpinë ka më të mirë para se të blerë një dyshek të ri për një mjek. Pastaj, bazuar në rekomandimet e tij, dhe ndjenjat personale mund të bëni zgjedhjen e duhur.