Cigare elektronike ndihmë apo dëm


Krye të këtij neni lexoni këtu
Ndalohet pirja e duhanit - kjo është gjëja duhanpirësit më të mira mund të bëni për veten e tyre. Produktet që zëvendësojë medikamente nikotinë ndihmojë të një psikologu, të gjithë mund të ndihmojë për të lënë. Dhe tani, një produkt të ri - cigare elektronike. Pavarësisht atraktivitetin e cigareve elektronike, ne nuk jemi të vetëdijshëm për sigurinë ose se si ata punojnë. A është e vlefshme për t'i dhënë atyre dritën jeshile?
Cigaret elektronike janë prodhuar në forma të ndryshme. Disa duken si cigare, tubave apo puro, ndërsa të tjerët janë të fshehur nën maskën e stilolapsa apo të tjera të pranuara në shoqëri, lëndët shoqërore. Por, pa marrë parasysh se çfarë forme e tyre, cigaret elektronike janë të prodhuara nga elementin për ngrohje që vepron në bateri, fishek zë vendin që përmban nikotinë dhe kimikateve të tjera dhe Atomizers, i cili konverton kimikateve thithur në çifte.


Studimi, i publikuar në Journal Amerikane të pranverës mjekësisë parandaluese, arriti në përfundimin se cigaret elektronike mund të ndihmojë duhanpirësit të lënë. Por nëse kjo është e sigurt - është një pyetje tjetër. Studimet e mëparshme të kryera nga Zyra e Administrimit Food and Drug, dhe ekspertë të Zelandës së Re dhe Greqisë bëri disa shqetësime.

Ka tre arsye për shqetësim në lidhje me cigare elektronike.
Doza e parë e nikotinës që vjen me çdo duhmë mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme. Menaxhimi Analiza vuri në dukje se doza shkonin në mes të 268 dhe 432 mikrogram për duhmë. Analiza ka treguar edhe përmbajtjen nikotina në produktet në të cilën është shkruar "pa nikotinë."

Së dyti, cigaret elektronike përmbajnë kimikate të tjera, duke përfshirë glycol Diethylene (një substancë toksike), nitrosamines ndryshme (Aktualisht fuqishme kancerogjen në duhan) dhe të paktën katër kimikate të tjera të dëmshme për njerëzit. Zakonisht doza e këtyre komponenteve në cigare elektronike është më e ulët se në të tashmen, por, megjithatë, nuk mund të themi se kimikatet plotësisht mungon.
Së treti, simulon procesin e duhanit, cigaret elektronike mund të shkaktojë një dëshirë për të pirë duhan përsëri në ish-duhanpirësit. Cigaret elektronike mund të japin rritje të pirjes së duhanit në mesin e të rinjve të cilët nuk janë mësuar me këtë zakon të keq.

Ne kemi nevojë për studime të reja për cigare elektronike. Deri atëherë, kjo blerje - në rrezik të blerësit. Vetëm mos harroni se ka mënyra më të mira dhe më të sigurta për të lënë duhanin. Mënyra më efektive - për të përdorur një zëvendësues nikotina ose medikamente së bashku me këshillimit psikologun, personalisht, me telefon apo edhe me SMS.