Nuk është një fëmijë me aftësi të kufizuara me të lindur një veshkë


Siç kemi thënë ligjin rus, një person është i njohur si me aftësi të kufizuara, e cila në moshën 18 vjeç konsiderohet fëmija me paaftësi. Megjithatë, mjaft pyetje e zakonshme që jo të gjithë e di përgjigjen, por është fëmijë me aftësi të kufizuara me të lindur një veshkë?
Në vitet e fundit, vendi ynë ka rritur ndjeshëm përqindjen e lindjes së fëmijëve me aftësi të kufizuara - dhe ky fakt e bën mjekët alarmin, sepse pyetja ka të bëjë me shëndetin e brezave të ardhshëm. Alkoolizmi, varësia e drogës çon në prindër që kanë fëmijë me aftësi të kufizuara të caktuara fizike, neglizhenca në trajtimin me drogë gratë shtatzëna, përveç faktorit mjedisor ndikim të pafavorshëm shumë negativ në procesin.Një fëmijë mund të lindë me aftësi të kufizuara dhe për asnjë arsye të dukshme: si etërit dhe mjaft e mirë, dhe të mjedisit në vendin e banimit në një nivel mjaft të arsyeshme, por mos harroni në lidhje me predispozitë gjenetike për sëmundje të ndryshme. Në përgjithësi, arsye të mjaftueshme. Por le të flasim në mënyrë të veçantë për fëmijët që kanë lindur me një veshkë, se ajo kërcënon se çfarë të bëjë, nëse fëmija me aftësi të kufizuara me veshka kongjenitale të vetme.

Veshkat - një organ çiftëzohet, raste megjithatë, mjaft të zakonshme ku njerëzit janë të lindur me vetëm një veshkë, por në qoftë se ajo është e shëndoshë (e cila gjykon me mjekun pas testit), atëherë ndiqni një dietë të veçantë nuk është e nevojshme, për më tepër, njeriu plotësisht në gjendje për të udhëhequr një jetë normale, nuk kundërindikuar ushtrime palestër. Megjithatë, këto sportive që kërcënojnë dëmtime të shpeshta (boks, futboll, ski, sportet ekstreme, etj) fshihet mirë. As nuk duhet të përzihen alkool, vidyazykatysya mirë të tij plotësisht. Të gjitha këto masa për shkak të faktit se një dëmtim i vetëm në veshka dhe dëmtimin e saj mund të jetë kërcënuese për jetën.


Megjithatë, kur bëhet fjalë për fëmijët e vegjël, zakonisht ata janë nën urolog fëmijëve rregullt Kontrolli s, kryer provimin, gjakut dhe urinës teste periodike, me ultratinguj e veshkave. Rekomanduar përjashtuar nga dietë djegëse dhe ushqime të kripura.

Quite shumë njerëz janë të interesuar në, ose ju mund të bëj banja dielli dhe të notuar ata te të cilët vetëm një veshkave? Absolutisht. Edhe në qoftë se ka një rast ku një veshkë hequr për shkak të kist apo lëndimit, dhe të tjera është e shëndetshme, nuk ka mënyrë të veçantë është e nevojshme, e cila nuk është e vërtetë në qoftë se veshka u hoq nga tuberkulozi, pyelonephritis. Ju duhet trajtimi përputhja është e nevojshme në këtë sëmundje.


Si aftësisë së kufizuar për të marrë në këtë lloj devijimit të trupit. Pothuajse të gjitha femrat që janë nëna të fëmijëve me këtë problem, veten nëse fëmija e tyre me aftësi të kufizuara ka një veshkë kongjenitale, masat duhet të ndërmerren në mënyrë që të merrni atë. Për fat të keq për ata që u mbështetën në preferencat e caktuara në këtë çështje, paaftësisë qëndron vetëm në rast se ndodh dështim i veshkave, dhe nëse jo, atëherë një uyazytsi edhe kur fëmija ka lindur me një veshkë, kjo nuk është një aftësi të kufizuar i takon.


Dhe çfarë është dështimi kronik i veshkave, pse në këtë sëmundje e caktuar paaftësi, dhe pse jo një fëmijë me aftësi të kufizuara me të lindur një veshkë? Dështimi i veshkave mund të ndodhë për shkak të sëmundjeve të ndryshme, ajo e përshkroi mungesën e funksionit të veshkave. Ka një dështim akute dhe kronike renal. Kronike zhvillohet ngadalë, simptomat e saj në fazat e hershme të unnoticeable. Dështimi akut i veshkave ndodh kur produktet mprehta metabolike ndalimin filtrim gjak.


Në përgjithësi, dështimi i veshkave prish funksionimin normal të të gjitha funksionet e veshkave dhe një rezultat të pafavorshme mund të çojë në vdekje. Në një person të caktuar nga shkalla e aftësisë së kufizuar sëmundjes. Por kjo vlen për njerëzit me lindura njërën veshkë, kjo është plotësisht e aftë për të funksionuar normalisht dhe nuk sjellë ndonjë shqetësim të veçantë. Aftësia e kufizuar nuk është i përshtatshëm, pasi ajo nuk është dhënë dhe njerëzit me një veshkë hiqet, në qoftë se ajo ndihet mik të mirë dhe funksionon si duhet.


Shumë njerëz të cilët kanë pasur një operacioni për të hequr veshkën, shumë shpesh të zemëruar: arsyet pse disa njerëz pasi operacione të ngjashme të ofruara paaftësi, dhe të tjerët jo? Ata mund të kuptojnë zemërimin, por kjo ka arsyet e veta. Nëse veshka e mbetur është barrë e shëndoshë dhe të plotë përputhshmërinë imponuar mbi të, atëherë njerëzit e tillë janë të lejuar për të udhëhequr një jetë praktikisht i padallueshëm nga njerëzit e shëndoshë, natyrisht, me disa kufizime dhe me mbikëqyrjen e duhur të mjekëve. Njeriu është në gjendje të punojnë, kërcënim për jetën e tij është konsideruar, ajo nuk ekziston. Modeli i kundërt me njerëz të cilët kanë veshkën u hoq për shkak të sëmundjes së rëndë, dhe veshkave dytë gjithashtu mban vulën e kësaj sëmundjeje - funksionet e tij mund të jetë në çdo kohë e prekur për shkak të mbingarkesës ose komplikime të tjera që mund të çojë në pasoja tragjike. Efikasiteti i këtyre njerëzve është i kufizuar dhe ata janë caktuar me aftësi të kufizuar.


Megjithatë, fokusi në faktin se prindërit e fëmijëve të lindur me një veshkë nuk duhet të humbni kokën me hidhërim, njeriu është në gjendje të jetojë me të për fat të mirë, pa pasur ndonjë shqetësim të jetës. Shumë shpesh, ka ndodhur sidomos në vitet e mëparshme për shkak të përhapjes të pamjaftueshëm të ultrazërit në spitale, njerëz të lindur dhe jetojnë mirë me një veshkë, derisa mosha e vjetër madje edhe duke e ditur në lidhje me të, dhe madje edhe në kapacitetet aktuale të monitorimit mjekësore shumë të shqetësuar rreth nuk ekziston.