Me kabinetit në zyrën e


Fjalë "Qendra shëndetësore" shumë ngjall melankolik. Menjëherë përmendur kavanoza të analizave, tavolina për inspektimin e kabinës dhe të ftohtë X-ray. Njëherë e një kohë në vitin ishim ekzaminimin klinik të detyrueshme, ose më thjesht - Rishikimi i mjekëve të specialiteteve të ndryshme dhe testet themelore laboratorike. Nga vetë, ideja e mbajtjes së provimeve të përgjithshme mjekësore të rregullta ishte e mrekullueshme. Një mënyrë më efektive për të zbuluar sëmundjet në fazat e hershme ende ekzistojnë. Ekzaminimi klinik është një lloj fushatë diagnostike. Kjo i lejon vetëm një ditë "hetim" e sistemeve themelore. Thelbi i saj është koha për të njohur sëmundjen dhe për të parandaluar ose ngadalësojnë zhvillimin e saj. Jo çuditërisht, në shumë vende është marrë në shërbim kjo shpikje e mjekësisë sonë. Për shembull, Franca ka marrë sistemin e rrënjëve të qendrës shëndetësore të familjes, kur shëndeti i çdo anëtari të familjes është nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të mjekëve të disa specialiteteve.


Për fat të keq, ne kemi kjo ide nuk është mënyra më e mirë mishëruar në jetë. Për shembull, në vend të X-rrezeve përdorur kërkime fluorographic - një metodë më të lirë, por shumë më pak efektive për zbulimin e TB. Tani, shteti dhe nuk vidyazykavsya nga shqetësimet globale për shëndetin tonë. Kryer rregullisht vetëm provimet profesionale. Dhe ata shpikur kryesisht për të kontrolluar nga njerëz të papërshtatshme për profesione të veçanta. Pra, pse jo për ne që të mendojnë për vetë programin e tyre për parandalimin Sëmundjet? Le të përmirësohet dhe opsioni vullnetar të njëjtën qendër shëndetësore. Në çfarë pika duhet të përbëhet një program të tillë? Natyrisht, shumë varet nga mosha juaj, mënyrën e jetesës, gjendjen e sistemit imunitar, mundësitë, më në fund. Por në çdo rast rezervat për të shqyrtuar shëndetin e tyre është e dëshirueshme për kohë të testuar sistemin e shqyrtimit:

Testet laboratorike të shpejtë dhe më të nevojshme, në të cilën një mjek me përvojë menjëherë kuptojnë se si trupi të shëndetshëm si një e tërë. Kjo është një gjak i zakonshëm dhe testet e urinës, kimi gjakut.
Specialistët Përmbledhje - mjek, okulist, kirurg, dentist, neurolog, gjinekologe ose urolog. Mjekët e specialiteteve të sigurt për të vizituar. Megjithatë, nëse është e nevojshme, ju lutemi të konsultoheni me një profesionistë të ngushta.Dhe më e rëndësishmja: trishtim, të gjitha të mësipërme duhet të bëhet çdo vit!

Në pritje ekspertët se si ju mund të përpiquni të tregoni më shumë për shqetësimet tuaja. Edhe në qoftë se ju mendoni se pustyachnыm një simptomë domosdoshmërisht mendoj për atë, sepse ju nuk mund të llogarisin vlerën e saj. Diagnoza është e ashtuquajtura zinxhir shumë të rëndësishme "Simptoma të vogla"Kur disa vëzhgime të tilla mjeku mund të merrni sëmundje foto në zhvillim.
Programi vjetor ekzaminim klinik i fëmijëve dhe adoleshentëve duket mirë. Gjithashtu, fëmijët nën 5 vjeç duhet të bëjnë analiza të rregullta në vezë krimb zorrësh (nëntor-dhjetor apo mars-prill) dhe dysbiosis zorrëve. Periodikisht kontrolloni me vlerë imunitet postvaktsiynyy - për të parë nëse efekti mbetur vaksinimet. Për të përcaktuar nivelin e antitrupave të difterisë, rubeola, "Gini", Hepatiti B, stolbnyaku, fruthi, poliomelitit, kollës së mirë. Inspektim i tillë mundësisht jo më herët se gjashtë muaj pas vaksinimit.

Fëmijët janë komente kirurg veçanërisht e rëndësishme, ortopedike, mjeku Ent, mjeku sy dhe dentisti. "Në vartësi" këta profesionistë në sëmundje (patologji e sistemit skeletor, miopi, malocclusion, humbjen e dëgjimit) shpesh kanë origjinën tashmë në një moshë të re. Ndonjëherë është e nevojshme që fëmija të shqyrtohet nga një endokrinolog, vajzat - gjinekologu fëmijëve. Që nga shumë problemet e veshkave fillojnë në fëmijëri, të paktën një herë një fëmijë duhet të tregojë nephrologist.
Për të shmangur rreziqet e mundshme të TB, mos harroni në lidhje me të ashtuquajturën provë Mantoux - një test diagnostik që lejon "kap" sëmundje në një fazë të hershme, kur të kuruar atë mjaft lehtë. Në qoftë se një i rritur mund të injorojë këtë studim, fëmijët duhet të testohet çdo vit.

Në çfarë moshe duhet të zgjerojë listën e masave diagnostikuese? Ekspertët rekomandojnë seriozisht të shqetësuar për gjendjen e shëndetit të tij në minutën e 35 viteve, edhe në qoftë se ju ndiheni mirë. Qasja pjekur në njohurinë e organizmit përfshin hapat e mëposhtëm:Elektrokardiogramë dhe presionin e gjakut.
Ultrasonografia e barkut.
Përveç vizitave të rregullta në gjinekologu, gratë duhet të konsultoheni me një mammologist dhe endokrinolog.
Gjithmonë konsultoheni me kardiologun tuaj - edhe në qoftë se ju nuk jeni shqetësuar zemrën.
Pas 60 vitesh për të monitoruar më nga afër tjetrit. E pra, në qoftë se në këtë moshë ju vizitoni të paktën një herë në konsultim me një gastroenterologist dhe oncologist. Në pritjen që ju keni një okulist shqyrtojë moshën yyazytsirnist e sëmundjeve të syrit - të tilla si cataracts. Në rozyazytsi me një neurolog, të përpiqen për të kujtuar dhe përshkruajnë ndryshimet që kanë ndodhur me ju në vitet e fundit. Pensionistet e huaj të lidhura shumë ngushtë me kolesterol dhe vazhdimisht të bëjë një analizë të tillë. Kjo ndihmon në parandalimin e problemeve serioze vaskulare - trombozë, sulmet në zemër, tru. Pasi vizitoi kaq shumë mjekë që ju me siguri do të përfundojë me shumë receta. Merrni kohën tuaj për të shkuar në farmaci, por nxjerr në pah të gjitha mjekun këto rregullore që ju besoni. Ai do të ju tregojnë se çfarë trajtimi është e nevojshme në vendin e parë, dhe të cilat barna dhe trajtime është mjaft vidyazykatysya.