Dehidratim dhe ujë kërkesa në qentë


Dehidratim - mungesa e ujit në trup. Dehidrimi mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore në qentë dhe njerëzit. Uji është me rëndësi jetike për të gjitha qeniet e gjalla, duke përfshirë qentë, të cilat kanë nevojë për ujë në ditë për të ruajtur shëndetin në normë. Në trupin e ujit për qind qen 80, ujit shpjegueshëm substanca në trup dhe është rrënja e të gjitha proceseve biologjike, duke përfshirë qarkullimin, tretje dhe nxjerrje e substancave të dëmshme.


Çka e shkakton dehidratim në qentë?


Dehidratim ndodh kur niveli lëngut bie nën normale. Kjo mund të jetë për shkak të faktit se qeni ishte i pijshëm ose të humbasë një shumë e lëngjeve. Humbja e lëngjeve ndodh në mot të nxehtë për shkak të mbinxehjes. Të shkaktojë humbje lëngu mund të vjella apo diarre, veçanërisht në puppies.
Cilat janë simptomat e dehidrimit në qentë?

Sytë fundosur
Dobësi
Humbja e oreksit
Goja e thatë
DepresionÇfarë bëni nëse qeni im dehidratim?
Dehidrimi mund të jetë një shenjë e problemeve serioze. Nëse dyshoni se dehidratim qen, menjëherë të marrë atë në veteriner. Ju mund të kontrolloni qen dehidratuar apo jo, në shtëpi, butësisht tërheq lëkurën në qafë mes të xhades blades ose qentë. Në lëkurën e një qen të shëndoshë duhet menjëherë të rivendosur pamjen normale, vetëm nëse kafsha nuk vuan trashje apo, anasjelltas, jo shumë i hollë. Nëse një qen nuk është fluide mjaftueshme në trup, lëkura është shtrirë kthye menjëherë në normale. Megjithatë, shumë shpesh shenja të dehidrimit nuk janë aq të dukshme, dhe vetëm një veteriner mund të bëjë një diagnozë të saktë dhe trajtim.
Çfarë qentë janë më të ndjeshëm ndaj dehidrimi?


Në rrezik më të madh janë qentë që vuajnë nga sëmundje të ndryshme si sëmundje të veshkave, kanceri dhe sëmundjet infektive. Të prirur për dehidratim dhe qentë shtatzëna dhe qentë e vjetër. Në rrezik janë qentë me diabet shëndeti i të cilit nuk është i kontrolluar si duhet.


Si është dehidratim?


Mjeku veterinar përshkruajnë përgatitjet intravenoz ose nënlëkurës dhe të kryejë më shumë teste për të gjetur shkakun dehidratim.Si mund të parandaluar dehidratim?

Qeni duhet gjithmonë të kenë qasje në ujë të pastër. Uji duhet të ndryshohet shpesh, ata janë gjithmonë të freskët. Mos harroni të lani tas me ujë çdo ditë për të parandaluar hyrje e baktereve në ujë.
Kontrolloni sasinë e ujit të konsumuar nga qen tuaj. Në mënyrë tipike, një qen ka nevojë për të paktën 30 ml ujë për kilogram të peshës në ditë. Nëse qeni nuk pi normë të përditshme, të konsultoheni me veteriner tuaj. Sidomos me kujdes për të monitoruar konsumin e qenit të ujit nëse ajo diarre, të vjella apo sëmundje të tjera.

Tas me ujë duhet të jetë mjaft e rëndë se qeni nuk mund të hedhë poshtë atë.
Nëse ju udhëtoni me një qen apo tren, Sigurimi ujë shtesë.
Nëse vëreni qen tuaj duke pirë më pak ujë, kontrolloni për ndonjë në inflamacion të saj gojë, plagë apo ndonjë objekte të huaja.
Në qoftë se ju mbani qen tuaj jashtë, hiqni atë nga zinxhiri, ose ajo mund të merrni të hutuar dhe nuk mund të merrni për të tas me ujë.
Mbani kapak tualet është i mbyllur gjithmonë, qeni nuk mund ta përdorin atë si një burim uji, pasi ajo është kryesisht një burim i baktereve.