Shkencëtarët Cambridge kanë më saktë lazer kirurgji mikroskopike bisturi


Si mjet i përdorur mikroskopike bisturi lazer. Kirurgjisë është kryer nga mjekët në qelizë e vetme e lëkurës, pa ndikuar ngjitur. Duke përdorur këtë teknologji, ju mund të punoni me komponentet e qelizave madhësia e të cilit është vetëm disa nanometra.
Kjo saktësi është arritur nga një rreze të veçantë lazer nëpërmjet një sistemi të pasqyra dhe lente. Të rreze nuk është dëmtuar nga ngrohje strukturat përreth, ai gjeneron pulses shumë më pak se një femtoseconds disa (a milionta e një miliardës të një të dytë).


Hulumtuesit shpresojnë se teknologjia e ardhmja do të gjejnë përdorimin e tyre në mjekësi. Ndërsa ata komentojnë aspekte vidyazykalysya praktike të nanohyrurhyy lazer, duke përmendur faktin se teknologjia është ende shumë i ri. Përveç kësaj, të arritur ndonjë efekt terapeutik do prooperyrovav vetëm miliona qelizave në një rresht që ndërsa teknikisht e pamundur.
Burimi: www.news.gradusnik.ru