Kur sytë koha juaj për të rregulluar fundjavë


Lodhje sy apo tendosje është një kusht të përbashkët dhe sigurisht bezdisshëm. Shenjat e abuzimit përfshijnë lodhje, kruarje dhe sytë e djegur.
Visual lodhje rrallë shkakton sëmundje serioze. Masat e zakonshme kuptim dhe të sigurisë në shtëpi, në punë dhe ndihmë nga jashtë parandaluar ose zvogëluar shkallën e syve tension.
Në disa raste, dëshmi lodhje vizuale e sëmundjeve të fshehura të rrezikshme të cilat mund të kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme. Në qoftë se syri yt është tensioni, pavarësisht nga teknika të thjeshta të tilla si i akuzuar ose fasha, shkoni te mjeku. Sidomos jo e rëndësishme për të vënë një vizitë në një okulist qoftë lodhje vizuale shoqëruar me dhimbje koke dhe problemet e mëposhtme:

Siklet.
Vizion të dyfishtë.
Ndryshime të rëndësishme në vizionin.

Shkaqet lodhje vizuale


Çdo aktivitet që kërkon shumë punë sytë, udhëtime të tilla të gjata në makinë apo lexim mund të shkaktojë lodhje. Sidomos të përhapura dhe të rrezikshme nga kjo pikë e klasave view janë:Leximi.
Printime, shkrim.
Driving.Ndikimi diellin ndritshme ose përpjekjet për të dalluar ndonjë gjë të gabuar në dritën e muzgut të shkaktojë lodhje vizuale.

Një shkak i madh i syve tensionit janë duke u fokusuar në pajisje elektronike me kalimin e kohës. Ndër armiqve të shquar tonë:
Monitoron kompjuterin.
Smartphones.
Video Game.Ky lloj lodhje vizuale nganjëherë referuar si sindromi vizion kompjuter. Ajo prek rreth 50-90% të të gjithë punëtorët e zyrës. Sipas disa vlerësimeve, për shkak të simptomat e lodhjes sy të lidhur me kompjuter, i referohen një okulist çdo vit rreth 10 milionë pacientëve.
Pritet që problemi do të përkeqësohet si gjithnjë e më shumë njerëz janë në mënyrë aktive duke përdorur smartphones dhe pajisje të tjera handheld elektronike. Studimi gjeti se pronarët e këtyre pajisjeve për të mbajtur ato në një distancë të shkurtër nga syri sesa libri konvencionale apo gazetë. Prandaj, sistemi vizual duhet të ushtrojë më shumë përpjekje për të përqëndrohet në shtyp gjobë.

Para ekranin e kompjuterit shfaqet një tjetër tendencë e dëmshme për sy: një njeri fillon të injoroj më pak. Normalisht qepallë bie dhe ngrihet rreth 18 herë në minutë, përditësimin një shtresë e natyrshme e lot në kokërdhok, duke i dhënë atij një pushim. Megjithatë, sipas disa studimeve, duke qenë në frontin e një ekran të laptop e tij, njerëzit nuk e injoroj dy herë më pak se sa është e nevojshme, duke çuar në thatësi, lodhje, kruajtje dhe sytë e djegur.


Simptomat e lodhjes vizuale


Sy Overexertion shkakton një numër të simptomeve të pakëndshme dhe të bezdisshëm, duke përfshirë:
Ndjeshmëria, acarim të syve.
Vështirësia në duke u fokusuar.
Sytë e thatë ose të holluar me ujë.
Paqartë, vizion të dyfishtë.
Rritja e ndjeshmërisë ndaj dritës.
Dhimbje në qafë, shpatulla dhe shpinë.Këto tregon mund të reduktojnë ndjeshëm performancën tuaj. Ndikimi i tyre negativ tej përkeqëson mungesa e gjumit. Gjatë natës së syve pushimit bymehet burimet e ushqyesve të nevojshme. Nëse ju nuk e vënë gjumë të paktën 8 orë, është acarim mundur kronike.


Parandaluar lodhje vizualeNë përgjithësi, të shpëtoj e lodhjes vazhdueshme e syve, pak ndryshuar zakonet e tyre dhe mjedisin rrethues punës.
Ndryshimet në lidhje me kompjuterin përfshijnë:Rrëshqitje ekran në një distancë prej 50-60 cm, vendoseni pak nën nivelin e syrit.
Rregullisht të pastër monitoruar tuaj nga pluhuri dhe shenjat e gishtave. Njollat ​​në ekran mund të ulë probleme kontrast dhe rritjen lidhen me shkëlqimin dhe reflektimi të ekranit.
Zgjidhni monitoron parë prirur apo modele të cilat kanë varura.

Përdorni shtresë anti-reflektuese.Zakonet e përditshme gjithashtu kërkojnë rishikim:Mos harroni në lidhje me sundimin e "20/06/20". Çdo 20 minuta shikimin në distancë prej rreth 6 metra për 20 sekonda.
Marrë pushimet e rregullta gjatë punës.Kujdesuni për sytë tashmë inatosur mund të jetë si më poshtë:Aplikoni pads pambuku ngjyhet në ujë të ngrohtë për qepallat lodhur, sytë e thatë.
Përdorimi i drogës "lot artificial" për të ruajtur ekuilibrin normal të ujit.
Për të parandaluar sytë e thatë kur punojnë në ambiente të mbyllura, përdorni pastrit e ajrit, pluhurin otfyltrovыvayuschye dhe instrumentet për normalizimin e lagështia.
Nëse lodhje vizuale ende Haunts ju, pavarësisht nga zbatimi i rregullave të përshkruara, shihni mjekun tuaj për një ekzaminim të plotë. Problemi juaj mund të shoqërohet me aftësi të kufizuara të fshehura, të tilla si muskujve sy ekuilibrin ton. Gjithashtu tendosje nganjëherë tregon nevojën për syzet.