Përfitimet dhe dëmet e rrezeve X


Shumë shpesh kur duke iu referuar në spital marrim drejtimin për X-ray. Sigurisht, përveç Zotit nga ato momente kur ajo është bërë në rast të aksidenteve, por pa atë me X-rrezeve të duhet të merren dhjetra herë gjatë gjithë jetës së tyre, të marrë për shembull, edhe të tillë një të thjeshtë dhe të detyrueshme për të gjitha procedurat pas një periudhe si fluoroscopy. Dhe shumë shpesh ne mendojmë në lidhje me çështje të tilla si përfitimet dhe rreziqet e X-rrezeve.
Përfitimet dhe dëmet në trup, sa shpesh mund të rrezatoj trupin për të cilin ajo është e kundërindikuar - këto dhe aspekte të tjera të lidhura Ky artikull përshkruan.Deri në 70% të të gjithë diagnozës mjekësore apo të konfirmojë, kryesisht duke përdorur X-rrezeve. Kjo ndihmon jo vetëm për të duhet të diagnostifikuar sëmundjen dhe për të përcaktuar zonat e madhësisë së tij të prekur, fazë e sëmundjes dhe ashpërsia e sëmundjes. X-ray është e nevojshme për dëmtimet apo thyerje. Pa përdorimin e X-rrezeve është e vështirë për të përcaktuar ndoshta nevojë për kirurgji.

Ekskluzivisht nga X-rrezeve kryer operacioni në anije, sepse përndryshe ju nuk mund të shihni se ku në anije ngushtuar dhe se si për të zgjeruar. Në këtë mënyrë, shpesh shpenzojnë operacioni bajpas dhe stenting e arterieve. Të gjitha të mësipërme - një dobi që sjell mjekësi dhe, në përputhje me rrethanat, të sëmurëve, të X-ray rreze. X-ray dëme - është e ekspozimit. Por duhet theksuar se është dëm për shëndetin e duke u përpjekur për të zvogëluar ekspertë të studiuar çështjen e sigurisë së rrezatimit. Megjithatë, në qoftë se një person një herë në një vit ose dy do të jenë një X-ray, shëndeti i tij nuk do të vuajnë shumë - ne e verës në plazh një ditë të marrë të njëjtin ekspozim.


Në mjekësinë moderne në vend të provimit X-ray shpesh kryhen me ultratinguj (p.sh., duke studiuar traktit biliar). Në vend të përdorimit mahnytorezonansnuyu tomografi kompjuterike që nuk mbajnë ngarkesë radiale. Kur përdorni ajo mund të jetë më mirë të marrin në konsideratë disa organeve, të njëjtën gamë.

Një person i shëndetshëm nuk do të sjellë dëm në provim të caktuar preventive shëndetësore nga X-rrezeve vetëm një herë në vit. Një herë në dy vjet është e lejuar që të jenë njerëz të shqyrtohen të cilët nuk i përkasin asnjë grupi rrezikut - që do të thotë, nuk pi duhan, nuk janë të përfshirë në punë të rrezikshme ushqyer siç duhet dhe në përgjithësi përpiqen të jetojnë një mënyrë jetese të shëndetshme. Të jetë i sigurt për të një herë në çdo gjashtë muaj duhet të skanohen ata njerëz të cilët punojnë me fëmijët, ushqimin, duke mbrojtur dhe ata e klientëve të tyre. Për më tepër, countdown nuk fillon më 1 janar, por nga numrat, kur ai u bë radiografi fundit.


Pacientët nënshtrohen rrezeve X në një shumë e cila është e nevojshme për trajtim të suksesshëm, por uyazyka që rrezatimit X-ray është e arsyeshme, që është përshkruar nga mjeku juaj, të mirat e rrezeve të arsimit se dëmi të mundshëm ndaj shëndetit apo mënyrë tjetër, përveç për X-rrezet nuk mund të jetë e saktë të shqyrtojë pacientit. Vetëm në X-rrezet duhet të jetë një recetë mjeku. Sigurisht, një komerciale zyrat e X-ray ju mund të shërbejë pa asnjë drejtim, rrezitje trupin tuaj shumë herë, sa kanë të holla të mjaftueshme dhe dëshirë.

Definitivisht nuk mund t'i nënshtrohen X-ray - shqyrton fëmijët nën moshën 15, gratë shtatzëna. Por nënat pleqsh lejohet sepse asnjë X-ray irradiates qumësht.

Por, çfarë nëse fëmija është i sëmurë dhe ai nuk mund të bëjë diagnozën e saktë, pa ndihmën e rrezeve X? Në këtë rast, të mbuluar trupin e tij nga rrezet, duke lënë vetëm zonën që duhet të hiqet. Nuk është, që ra fjala, dy lloje të X-rrezeve, mikroskopi (kur mjeku kontrollon trupin e pacientit nën rrezet) dhe graphy (së pari të bëjë një foto, dhe pastaj duke kërkuar në atë, jo personi). Njerëz të shëndetshëm duhet të bëjnë vetëm hrafyyu.


Para procedurës personi duhet të mbyllë të veçanta kalata, collars, kapele, funde (në varësi të çfarë lloji të X-rrezeve dhe trupi i shqyrtuar), abdomen, gjëndër tiroide. Nëse një person është (është) përballet tubat - mbyllni sytë tuaj. Rastësisht, askush nuk mund të detyrojë një person të japin provimin për X-ray, nëse ai refuzon prej saj për ndonjë arsye.

Një person mund të aplikojnë për medkarti në spital apo klinikë foto të tyre të marra në një tjetër klinikë. Por se ata ishin të vlefshme, dokument që është i bashkangjitur në film, vula duhet të jetë një institucion i përshkruar lloj ekzaminimi (grafit ose mikroskopi), pjesë e studimit, doza e rrezatimit marrë, një përshkrim të asaj që ai e pa si pasojë e një mjeku dhe një përfundim. Kur diagnostikuar, nëse ka, duhet të jetë një nënshkrim i e mjekut numrit të para, të marra gjatë regjistrimit. Me këtë numër atëherë ju mund të verifikojë testin e autenticitetit.


Cilësia e X-ray inspektimit varet nga pesha dhe dendësia e muskujve të pacientit. Kur shqyrtohet popull i madh, makinë nganjëherë nuk punojnë ose goditja metër shkon errët. Nëse një pacient me një bark të madh, problemet me ekzaminimin zorrë. Gjithashtu, ka njerëz që nuk përshtaten në makinë, sepse ai dhe të gjitha mënyrat e tij kryesore projektuar për person mesatar mbi kushtetutën.

Tani në mjekësi ishin më shumë makina moderne që përpunojnë imazhet digjitale. Kjo teknikë zgjedh parametrat e studimit të njeriut.

Cilësia fizik i X-ray film film pothuajse identike me cilësi. Ajo nuk përkeqësohet me kalimin e viteve, kështu që është e dëshirueshme për të ruajtur jetën, sepse kjo tregon informacion të vlefshëm për shëndetin tuaj. Krahasimi fotot ju mund të shihni progresin e sëmundjes, ndryshimet në organet. Mbani nevojë jo shtrembëruar, dhe kolegëve, forma, duke i dhënë një të shtrënguar "faylyk" ose dosje. Ky film është prishur nga uji, lagështia e lartë dhe temperatura, është e ndaluar për të vënë në një sipërfaqe të nxehtë dhe për të mbajtur diellin - të djegur.