Cryodestruction ngrirjes me nitrogjen të lëngët


Mjekësia moderne është në thelb metodat dhe mjetet e trajtimit të sëmundjeve të ndryshme të ndryshme të përdorura më parë. Mënyra të reja të trajtimit të sëmundjeve të rënda dhe të rrezikshme të lejojë miliona njerëz për të marrë një shans për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme. Parimi kryesor i trajtimit moderne dhe të garantojë një rezultat pozitiv - një zbulimin në kohë të sëmundjes. Një nga metodat e përdorura për të trajtuar një gamë të gjerë të sëmundjeve nga fushën e gjinekologjisë, dermatologji, stomatologji kozmetike dhe quhet edhe cryosurgery. Metoda ndihmon për të shmangur shumë raste të kirurgjisë dhe kirurgjisë ka disa avantazhe mbi metodat tjera të trajtimit, të tilla si mungesa e scars, gjakderdhje.


Ofron cryosurgery me ngrirje të lëngshme azotit të indeve dhe qelizave të hiqet për arsye të ndryshme. Patologji, në të cilat mund të caktuar ngrirjen me azot të lëngshëm, kanë një origjinë ndryshëm natyrën. Kjo mund të jetë spote, lyth, melanoma. Ky i fundit, që ra fjala, i përkasin të kancerit. Përveç probleme të lëkurës, ka një listë e madhe e sëmundjeve gjinekologjike që mund të shërohet duke përdorur cryodestruction. Ky erozion i mitrës, cysts dhe kancerit, dhe leukoplakia, dysplasia dhe shumë të tjerë.


Procedura quhet cryosurgery, kryhet vetëm në një spital të specializuar klinika. Ajo përfshin hapat e mëposhtëm. Aparat Këshillë quajtur aplikues fort në sipërfaqe që ka nevojë për trajtim. Applicators kanë madhësive të ndryshme, kështu që mjeku duhet të zgjidhni me kujdes maja më e përdorur për të siguruar zonë optimale e kontaktit me aplikues indeve. Ky kontakt fillestar me indet e pajisjes është kryer duke përdorur tip të ngrohtë. Kur kontakt të ngushtë me inde të jenë të përpunuara, gjeti një ngrirje të mprehtë me nitrogjen të lëngët. Zonat e trajtuara është e bardhë, krejtësisht të pandjeshëm, shumë të dendur. Për të kuptuar më mirë se çfarë po ndodh, imagjinoni një pjesë të trupit me indeve dhe qelizave. Midis qelizave nuk është gjithmonë një lëng që ngrin në cryodestruction. Lëngun brendaqelizor të shndërrohet në kristale. Qeliza bëhet gati pa jetë, të gjitha proceset vitale ajo befas u ndal. Cryodestruction kryer masë të madhe përcakton shkallën e depërtimit të ftohtë në varësi të shpejtësisë së efekteve të saj mbi qelizat. Shkalla më e lartë e depërtimit të të ftohtit, ngrirjen më thellë të jetë e mundur.


Ngrirjes me nitrogjen të lëngët është një kohë e shkurtër - nga një minutë e gjysmë për tre minuta maksimum. Ftohje në një temperaturë prej minus dyzet gradë jep efekt shkëlqyer terapeutik. Temperatura minimale e ngrirjes mund të arrijnë minus 170 gradë. Tjetra është ngrohja, me shpërbërjen graduale. Vetëm pas indeve shkrirë plotësisht, ne mund të pastruar mjet, përndryshe dëme të mundshme të indeve dhe madje edhe gjakderdhje. Nën normale nuk është fundi i procedurës është gjakderdhje dhe madje edhe humbjen e vogël e gjakut.


Cryodestruction ndikon në vëllimin e rrobave pak më të madhe se ajo që patologjikisht ndryshuar dhe kërkojnë trajtim. Pasojat e cryodestruction mund të paraqesë të gjithë në mënyra të ndryshme. Menjëherë pas procedura mund të kryhet nga ënjtje në zonën e trajtuar, por ata zhduken në disa ditë. Një refuzim gradual por të shpejtë të indeve të trajtuara. Nëse cryosurgery prodhuar në sipërfaqe të lëkurës, duket se vendin e duhur madhësinë, e cila përfundimisht zhduket epitelin rivendosur herë të lëkurës. Zhdukja e plotë e të gjitha gjurmët procedurave të vazhdueshme mund të zgjasë disa muaj. Nëse procedura është kryer në indet e brendshme të trupit, të tilla si cryosurgery me erozionin qafës së mitrës, është e mundur edhe dhimbje për të përfunduar shërim.


Ngrirjes me nitrogjen të lëngët është lokal. Kjo është arsyeja pse nganjëherë ka kompleksiteti i procedurës, pasi disa pjesë të trupit dhe të organeve të brendshme të marrë praktikisht e pamundur. Në disa procedura cryodestruction mund të shkaktojë dhëmbëza lidhur me pamundësinë për të kontrolluar ekspozimin thellësi të ftohtë. Disavantazhet cryodestruction gjithashtu përfshijnë kohëzgjatjen e periudhës së shërimit, e cila mund të jetë disa muaj, në varësi të kompleksitetit të sëmundjes. Në krahasim me trajtimet tradicionale, të tilla si kirurgji, shërim pas trajtimit zgjat më shumë.


Por së bashku me këtë, cryosurgery mund të japë një shumë më efektive dhe pozitive rezultatet në trajtimin e sëmundjeve të vështira dhe të rrezikshme në fazat e mëvonshme. Kur ekspozohet në indin e prekur nuk eshte heqja e tij, prerjes. Pëlhurë është thjesht pajetë, por natyrisht është shtresa më e ulët e mbrojtjes, parandalimin hyrë në një infeksion të hapur plagë. Pëlhurë restauruar në fund, është e pamundur që pas heqjes kirurgjikale. Kur ngrirjes me nitrogjen të lëngët nuk ka nevojë për ndonjë qetësues, ju lutem shtesë, sepse vetë procesi i heq të gjithë ndjeshmërinë e indeve.


Holding cryodestruction emëruar vetëm pas një shqyrtimi të plotë. Mjekët duhet të përcaktohet dhe sëmundje të tjera që mund të përfaqësojnë një contraindication për përdorimin e metodës ngrirjes azot. Diagnoza e saktë dhe me kohë - është çelësi për shëndetin dhe jetëgjatësinë, sidomos me mundësitë e mjekësisë moderne. Mbajeni këtë në mendje dhe mos hezitoni të shihni një mjek me ndonjë simptome të dyshimta.