Mjekët e quajnë të braktisin pije të energjisë për shkak të pasojave të rënda për shëndetin


Mjekët edhe një herë ta vë në dyshim sigurinë e pijeve të energjisë dhe të siguroj dëm për shëndetin e tyre, studiuesit gjetën se energjia me përqendrime të larta të kafeina rrit norma e zemrës, presionin e gjakut dhe rrezikun e clots gjakut ose clots gjakut në arteriet.
Specialistët Spitali Henry Ford në Detroit / USA / gjetur se nivelet e larta të caffeine dhe taurine - Komponentët kryesorë të këtyre pijeve - të ndikojë negativisht në funksion dhe e gjakut të zemrës presion dhe për të parandaluar veprimin e barnave kundër sëmundjes së zemrës. Sipas mjekëve, Energjisë rrezikshme për hypertensive dhe cores. Kardiologët kanë vënë re rritje e presionit dhe shkalla e zemrës në 15 vullnetarë të shëndetshëm të cilët ishin udhëzuar për të pirë për një javë për dy kanaçe e pushtetit që përmbajnë 80 mg kafeinë dhe 1000 mg taurine, dhe nuk konsumojnë forma të tjera të caffeine. Rezultatet treguan se në ditën e parë të eksperimentit rrahje zemre të shpeshta me 8% dhe e fundit 11 për qind. Presioni i pjesëmarrësve të studimit rritur me 8-10 për qind.


Ekspertët Australian nga Spitali Adelaide Royal nën drejtimin e Dr. Scott Vylloubayya gjithashtu arriti në përfundimin se nesoderzhaschye sheqeri një nga versionet më të popullarizuara të pushtetit "Red Bull" të rrisë rrezikun e clots gjakut, sulm në zemër dhe infarkti. Klinicistët thonë se pija mund të bartin edhe pasoja fatale për njerëzit me sëmundje të zemrës dhe enëve të gjakut anomalitë.

Kohët e fundit në Zelandën e Re është regjistruar në rast të problemeve të rënda shëndetësore në grua e re që ishte e varur nga konsumi "Red Bull"Sepse në sajë të pije ajo arriti për të humbur peshë 105-60 kilogram. Pas lindjes së birit të saj 23-vjeçar Brooke Robertson rikthehet fuqishëm dhe filloi të pijë 10-14 kanaçe e pije çdo ditë gjatë periudhës 8-mujore, duke vënë në dukje pronat e tij të shuar oreksin. Zakon u rrit në një varësinë e drogës, të cilën ai e fshehur nga familja dhe miqtë, por misteri i vetë "dietë" hap pas një sulmi të papritur në zemër dhe dy javë e spital për të trajtuar simptomet rënda dhimbje në stomak dhe zorrët.

"Red Bull" së pari u shfaq në Austri në vitin 1987 dhe mori emrin e vet për shkak të përbërës taurine - nje acid organik të marra nga trupi i një dem. Pije të gazuara, tone, heq ndjenjën e të qenët i përgjumur, i ndaluar në Norvegji, i Danimarkës dhe Uruguaj për shkak të rreziqeve shëndetësore. Megjithatë, shitjet e vitit të kaluar arriti 35 miliardë pije. Kanaçe në 143 vende.