Më pak kalori - jetë më të gjatë


Ju rënë dakord të jetë gjithmonë gjysmë-uritur, por për të jetuar gjatë? Dhe më saktësisht, gjithmonë të jetë gjysmë-uritur, por, ndoshta , jetojë gjatë?
Nëse keni qenë një anëtar i Shoqërisë së kufizim kalori (Kalori Kufizimi (CR) Shoqëria), atëherë kjo pyetje ju përgjigj pozitivisht. Autori i dietës me kufizim kalori ishte tani ndjerit Dr Roy Ualford, qëllimi i të cilit ishte për të rritur kohëzgjatjen e jetës njerëzore. Duke përdorur informacionin e marrë nga eksperimente në kafshë, dhe transferuar atë tek njerëzit, anëtarët e Shoqatës së kufizim kalori të kërkojë për të rritur jetëgjatësia mesatare. Mjet i tyre kryesor për arritjen e këtij rezultati - reduktimin e numrit të kalorive të konsumuara nga modeste 10% deri 65% të frikshme dietë normale.


Megjithatë, fakti se është e rëndësishme jo vetëm kufizim kalori, por duke arritur vlerën e plotë të ushqimit të njohur atyre. Anëtarët e Shoqërisë menjëherë vini re se një dietë e varfër në vitamina, minerale dhe substancave të tjera të rëndësishme për jetën e njeriut, jo të zgjasë jetën dhe për të zvogëluar. Pra, njerëzit kanë një vend të vështirë - ju duhet të hyjnë të gjitha materialet e kërkuara në një sasi të kufizuar të kalorive. Dietë e reduktimit kalori të ulët nuk është aq e keqe - si të ushqyerit të zakonshme njerëzore, i cili monitoron shëndetin e tyre. Në dietat me një reduktim serioz kalori, kjo dilemë duket mjaft - çdo lugë ushqimi duhet të jetë i ngopur me të gjitha llojet e gjërave të dobishme të cilat përndryshe nuk do të përshtaten në një sasi të caktuar të kalorive. Ju nuk mund të bëjë pa planifikim të kujdesshëm, dhe experimenters në disa raste duhet të marrin të njëjtin vakt çdo ditë për vite me rradhë.
Pse njerëzit filluan të angazhohen në eksperimente të ngjashme në veten e tij?


Fillojë me hulumtimin e procesit të vënë në minj, të cilat, uyazyka ushqimi i kufizuar jetuar më gjatë dhe ishin të shëndetshëm se ata që hanin sa më shumë që ai donte. Dhe jo vetëm një pak më të gjatë, dhe një shumë më të gjatë - ndryshimi ka arritur 40%. Pas eksperimenteve të suksesshme me minj, studime të tilla janë kryer me pjesëmarrjen e kafshëve të tjera, duke përfshirë minjtë, qentë dhe lopë. Aktualisht, studion në macaques. Rezultatet e para treguan se kufizon ushqimin gjithashtu rrit jetëgjatësinë e tyre të jetës, edhe pse jo aq fort sa në brejtësve - nga 10-20% në krahasim me grupin e kontrollit.

Natyrisht, eksperimente në njerëz janë kryer. Ajo do të marrë shumë vite para se ne jemi të njohur e të dhënave kërkimore në lidhje me njerëzit. Në të njëjtën kohë, të gjitha llojet e kafshëve të tregojë të njëjtën tendencë, në mënyrë që një pjesë e komunitetit shkencor beson në efektet pozitive të kufizim kalori edhe në njerëz.
Megjithatë, në disa situata, duke reduktuar kalorive bën më shumë dëm sesa dobi. Për shembull, kur një regjim i ngjashëm bëhet person i moshuar, ose në qoftë se tranzicioni ndodh shumë shpejt. Atëherë jeta mund të reduktohet, nuk u rrit. Mekanizmat lidh futje me kalori dhe jetëgjatësia nuk është kuptuar plotësisht, në mënyrë që ata të cilët janë duke eksperimentuar me dietën e tyre, të shkojnë në ndonjë rrezik.

Kufizimi kalori Kompania ka qenë një kohë mjaft të gjatë, dhe pyetja logjike - nëse anëtarët e saj disa rezultate? Ndërsa duke folur për rezultate të rëndësishme në fillim, por disa fakte janë inkurajuese. Për shembull, anëtarët e publikut kanë tendencë për të ligët ose shumë i hollë, që gjë e rrallë në moderne tyazheleyuschey Amerikë, dhe procesi hollim merr nja dy vjet - kohëzgjatje të tillë optimale të kalimit në një dietë të re. Këto analizat e gjakut janë më të mirë - ul kolesterolin, bëhet më e kolesterolit "të mirë" dhe "i keq" luhatje të ulta të reduktuara në nivelet e sheqerit në gjak. Njerëzit gjithashtu tregojnë për të zvogëluar numrin e ftohjet - e cila është disi e pazakontë, sepse studimet e kafshëve treguan ulur imunitetin.Ata ishin pro se të këqijat?


Përveç faktit se rritja e jetëgjatësisë nuk është e garantuar, pengesa më e madhe për shumicën e njerëzve është humbja e ushqimit spontaniteti. Më të besonte se një dietë - kjo është diçka e shkurtër, zakonisht për qëllim zvogëlimin e peshës. Ideja për nevojën për të kufizojë kalorive jeta nuk duket tërheqëse. Megjithatë, për shumë njerëz praktikojnë kufizim kalori, kjo nuk është një problem. Ata thonë se shija e ushqimit është përmirësuar, ata marrin më shumë kënaqësi nga të hahet, edhe pse shumica e ushqimeve dhe më pak.

Në të njëjtën kohë, humbje peshe është e pashmangshme për uljen e kalorive mund të jetë një sfidë, sidomos për meshkujt. Përveç kësaj, pesha e ulët ka disavantazhe në vetvete. Subjektet shpesh tregojnë për efekte anësore të tilla si ndjeshmëri ndaj të ftohtë - arsye, yyazytsirno është një sasi e vogël e yndyrë. Në sëmundje kronike një person nuk mund të ketë burime të mjaftueshme për përgjigje adekuate imunitar. Rreth të njëjtat arsye kjo mënyrë nuk është e përshtatshme fëmijët rriten, gratë shtatzëna dhe lactating dhe njerëz të angazhuar në punë fizike. Në një rast të tillë, personi i vetëm nuk ka marrë kalori të mjaftueshme për të ruajtur nivelin e dëshiruar të konsumit të energjisë.

Përveç kësaj, ka yyazytsirnist se ndërsa kufizimin kalori ulur epsh dhe raste të shpeshta të sjelljes ngulët. Por ndërsa kjo është vetëm një hipotezë, studimi i çështjeve të tilla nuk është kryer aktualisht. Në të ardhmen e afërt, shkencëtarët planifikojnë për të studiuar lidhjen mes kufizim kalori, sjelljes ngulët dhe çrregullime të hahet, por anëtarët e kompanisë besojnë se studiuesit do të jetë i njëanshëm. Në çdo rast, një pjesë e komunitetit shkencor beson se ky sistem - jo më shumë se një këmishë mjekësore anoreksi.

Ndërsa praktika e kufizim kalori tepër të diskutueshme, armiqësia e habitshme që ekziston në lidhje me të. Në Amerikë ka me qindra e dieta, shumë janë patjetër të dëmshme për shëndetin, dhe ata nuk kanë asnjë qëllim fisnik, përveç humbjes së peshës për një numër të caktuar të kilogram. Nuk dihet nëse kufizimi kalori ndihmon për të jetuar më gjatë, por e vetmja mënyrë për të mësuar - një që përdoret anëtarët e Shoqërisë - provoni.