Më pak gjumë - më shumë të vërtetën e hollë


Yyazytsirno keni takuar njerëz me njohuri të çështjes thonë se më pak se të fle, aq më pak peshë grumbulluar. Dhe kjo është e vërtetë - ata që kalojnë netët në klubet e natës ose efekte të mëdha negative përgatitje për klasa, duken më me formë të hijshme dhe i vdekur. Pra, mund të konsiderojmë mungesën e shkaktojnë gjumë humbje peshe? Apo jo mungesa e gjumit, dhe stresi është një humbje peshe shkaku?
Studimet kanë treguar se në realitet kufizimet fle kohë nuk ndihmon në duke u përpjekur për efekte të mëdha negative humbje peshe. Këtu janë disa përgjigje në pyetjen se pse kufizimet në ëndërr shpejt të çojë për të fituar peshë sesa humbje.

Një person që vuajnë nga mungesa e gjumit, më e lehtë për të kaloni stërvitje fizike dhe e vështirë për të thënë "jo" disa gota e kafe dhe ëmbëlsirat. Shtyhem është thjesht i papërmbajtshëm në rastin ku ai "kafshuar hundën" në vendin e punës dhe ndjehet forcat për të kryer detyrat e tyre. Çfarë ai po bën në këtë rast? Sigurisht, vijnë në ndihmë të 1-2 gota e kafe, e cila është e shoqëruar zakonisht nga një çift i pies, komponentëve me rimbushje ideale të energjisë. Por ditën e kalon, dhe njeriu përsëri ndihet shumë i lodhur për të shkuar në palestër, ose të paktën të përgatisë veten të dobishme për organizmit ushqim. Ai blen array zakonshme të ushqimit të shpejtë - sa më shpejt që të dëmshme, por në kohën e blerjes duket si një mënyrë e mrekullueshme për të vrarë urinë. Por përsëri, patatina apo tjetrin "të përshtatshëm" ushqim janë ndër produktet që më tej hylyat për të fjetur.

Gjumi është i domosdoshëm për metabolizmin normale. Gjatë gjumit, trupi është në gjendje të mbulojë qelizat e lëkurës jo vetëm të vdekur, por edhe rregullojnë metabolizmin. Përkundrazi, gjumë rregullon metabolizmin. Ky proces ndodh me zgjedhjen e dy hormoneve: ghrelin - hormon përgjegjës për oreksit dhe uria, dhe leptin - hormonit përgjegjës për ngopje dhe përfundimin vakt. Kur një person fle pak, trupi prodhon më shumë ghrelin, por më pak leptin. Si rezultat, u rrit oreksin, por njeriu ka më pak aftësi për të ndaluar ushqimin gjatë ngopjes. Dhe, sigurisht, oreks të rralla "ngacmuar" produkte të tilla si perime ose fruta. Gjithnjë ajo - të lartë kalori dhe produktet e sheqerit që përmbajnë, duke përfshirë akullore, patate të skuqura apo ëmbëlsira.

Vazhdueshme vonë në shtrat gjithashtu promovon të fituar peshë. Gjyqtari për veten tuaj: në qoftë se ju shkoni në shtrat në 2100, ndërsa darkë ishte në 1800-1900 orë, nuk ka gjasa që ju jeni aq të uritur për një meze të lehtë para gjumit. Por në qoftë se ju shkoni në shtrat pas mesnate? Nayiyazytsirnishe, stomaku do të le ju e dini që kaloi kohë të mjaftueshme për të ngrënë. Dhe mënyra më shumë gjasa se do të jetë përsëri patate të skuqura, ëmbëlsira apo ushqime të tjera që janë shumë kalori.Kjo mund të duket se në qoftë se mungesa e gjumit çon në shtim në peshë, rritjen e tij - humbje. Por jo domosdoshmërisht - të jenë të kujdesshëm. Humbja e peshës është e mundur vetëm kur njerëzit të kuptojnë se sa gjumë keni nevojë për trupin e saj. Për shembull, një i rritur ka nevojë për 7-8 orë gjumë në ditë. Në qoftë se ai mund të në vend të zakonshme pesë orë gjumë në të zgjasë kohën 7-75 orë nayiyazytsirnishe, ajo do të ndihmojë të arritur një ekuilibër të hormoneve përgjegjëse për metabolizmin. Rezultati do të jetë kontroll më të mirë kur hahet, dhe për këtë arsye, mundësia e humbjes së peshës. Sigurisht, humbje peshe nuk ndodh një herë - për të gjithë qëndrueshmërinë e nevojshme. Dhe sidomos nuk mendoj se ju nuk do të marrë peshë nëse ju hani një pjesë të madhe të ushqimit, pas një gjumë të gjatë.

Prandaj, në qoftë se ju keni gjumë të dobët, do të përpiqen për të gjetur mënyra për të stabilizuar, rrallë vizitojnë kafenetë, sidomos në mbrëmje, më të angazhuar në sport, por jo para gjumit. Shmangni ushqimet e rënda të tilla si pica dhe birrë para se të shkojnë në shtrat. Natyrisht, gjumë të dobët nuk është i lidhur gjithmonë me procesin e tretjes, por në shumicën e rasteve është rezultat i njëri-tjetrit. Pasi ju e kuptoni se sa e rëndësishme gjumë të shëndetshëm, të paktën për të mirën e figurave të tyre, ajo do të jetë më e lehtë vidyazykatysya nga detyrimet "të vështira" që mund edhe të shtyhet deri nesër.