Pse mendja futbollist


Futboll - sporti më popullor në botë. Ajo mund të jetë traumatike - për shembull, duke goditur një top në kokë, për ta vënë atë butë, nuk është e mirë, por, megjithatë, lojtarët e futbollit kanë një aftësi të lartë intelektuale sesa ato nga pothuajse çdo profesion tjetër. Këto janë rezultatet e shkencëtarëve të përcaktuara rezultatet e hulumtimit të përfunduar kohët e fundit në Institutin Karolinska të Stokholmit emrin.
Në lojtarët profesionistë të futbollit hetuar kujtesën, aftësinë për të kryer veprime të shumta dhe të krijimtarisë, dhe rezultatet e tyre ishin shumë më të larta se mesatarja. Lojtarët më të mirë ishin në mesin e më të talentuar 2-5% e njerëzve në botë.


Pse kështu? Futbollistët duhet të vazhdimisht të përshtaten me mjedisin në ndryshim. Ata janë të përgatitur mirë për sfidat dhe situatat në të cilat duhet të ndryshojë strategjinë dhe zhvillimin e metodave të reja të veprimit pasi ish-të bëhet i paefektshëm.
"Njerëzit besojnë se në qoftë se një person është sulmues i mirë, truri nuk është veçanërisht e nevojshme. Ose të paktën të panevojshme ", - tha Kristen Dyffenbah, PhD, Profesor, Universiteti i West Virginia. "Por në fakt sportive dhe trajnimit fizik kërkon një aftësi të plota dhe serioze njohëse."


Aftësitë e lojtarëve të futbollit mund të jenë të dobishme jashtë stadiumit.


Plani përpara


"Disa kanë aftësinë e natyrës, dhe të tjerët duhet të bëjnë më shumë përpjekje", - tha Kerry Zavahnyn, asistent Trajneri i Sporting Kansas City dhe një anëtar i ekipit kombëtar të futbollit Shtetet e Bashkuara burrave. "Play parë intuitive, dhe situata e studimit të dytë të ndryshme dhe mendoj se me çfarë duhet të bëjmë në çdo rast. I është në grupin e dytë ".
Ndoshta raportin tuaj është i plotë derisa të gjithë në zyrë. Por nëse ju jeni të përgatitur mirë - i vëmendshëm, i vëmendshëm, e di se çfarë të presin në një situatë të caktuar, ju do të në mënyrë të pashmangshme të bëhet një lojtar i shkëlqyer. Vlera e lojtarëve të mira ende në faktin se ajo inkurajon të tjerët për të luajtur më mirë se zakonisht. Lojtarët që të vlerësuarat fushës dhe vendosur edhe para se të marrë topin, kanë mundësi më të mëdha për sukses, dhe kjo nuk vlen vetëm në futboll.Udhëhequr shpejtë


"Me rritjen e aftësive të futbollit dhe me shpejtësi të rritet. Dhe më shumë të menduarit me shpejtësi, nuk running shpejtësia"Thotë Zavahnyn.
Herën tjetër që ju të shkoni nga një në palestër, provoni metodën Nick Downing. Downing, trajneri i New England Revolution, thotë jump off stol stërvitje shumë produktive, dhe për qëllime të tij, ai pak modifikuar këtë hap, në mënyrë që treni paralele të mendimit dhe shpejtësisë së reagimit.
Prandaj, ju duhet të qëndroni në një stol të ulët dhe shoku juaj duhet të jetë pak metra përpara. Pasi të hidhen dhe pryzemlyayetesya në të dy këmbët, ai ngre krahun e majtë apo të djathtë, dhe ju drejtuar në këtë drejtim. "Sinjali vizuale nuk është marrë për aq kohë sa këmbët nuk janë në tokë, atëherë ne duhet të reagojnë shpejt," - thotë Downing.