Zyra karrige dhe zgjidhni Ergonomik saktë


Duke punuar në një zyrë të lidhur me qëndrim të zgjatur në një pozicion ulur në karrige zyre. Ky pozicion i shton disa struktura siklet e shpinë. Pra, për të parandaluar ose pengojnë zhvillimin e problemeve mbrapa është jashtëzakonisht e rëndësishme që të ketë një karrige zyre ergonomik që mund të mbështesin shpinën më të ulët dhe për të krijuar një pozitë të rehatshme.


Çfarë është karrige më ergonomik zyre?


Ka shumë karrige ergonomik që mund të përdoren në zyrë. Është e vështirë për të zgjedhur më të mirë, por ka parametra të caktuara të cilat duhet të i kushtoj vëmendje. Ato ndihmojnë njerëzit për të marr një karrige nën nevojat e tij individuale.


Në këtë artikull ne do të shikojmë në një karrige zyre tradicionale, si dhe alternativat e saj, të cilat mund të përshtaten një person me disa probleme prapa.


Çfarë karakteristika duhet të ketë një karrige të mirë zyre ergonomik


Në studimin e karrige zyre tradicionale, do të përqëndrohet në mundësitë që duhet të kenë karrige ergonomik:
- Vend lartësi. Lartësi vend duhet të rregullohet lehtë. PASTRIMIN ashensor - pajisja më e thjeshtë për këtë. Lartësia 16-21 inç duhet të jetë të rehatshme për shumicën e njerëzve. Kjo ju lejon të mbani këmbët tuaja dhe të ulur në dysheme, kofshët horizontale dhe parakrah - në kulmin e desktop.


- Gjerësia dhe thellësia e selisë. Kryesuesi duhet të jetë mjaft e gjerë dhe të thellë për të gjithë ata të ndjehen rehat në të. Zakonisht standarde është 17-20 inç në gjerësi. Karrige Thellësia (distanca midis frontin e selisë dhe pjesën e pasme) duhet të jetë e tillë që një person i ulur në karrige dhe pryslonyvshehosya në shpinë të tij, distanca në mes të pasme të gjunjë dhe vend varionte nga 2 në 4 inç. Fronti dhe vendet e pasme anim rregullohet lehtë.
- Mbështetur mbrapa. Një karrige të rëndësishme tipar ergonomik - të mbështesë të ulët mbrapa. Në shpinë është Bending qendrimi i brendshëm në një pozicion ulur pa mbështetje mbrapa, bëj lakuar (uploschaetsya lakim natyrore) dhe struktura perenapruzhuyutsya të ulët mbrapa. Në karrige ergonomik duhet të mbahet e prapme më të ulët (dy thellësi dhe me lartësi). Kështu, një person do të mbahen brenda kurbë e shpinë.

- Mbrapa. Pjesa e prapme e karrige duhet të jetë 12-19 inç i gjerë. Nëse mbështetëse është e vendosur në vend, ajo duhet të jetë e mundur për të ndryshuar kendin dhe lartësinë. Nevojë për mbështetje kthesa natyrore të shpinë, dhe vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet rajonin e mesit. Nëse mbështetëse dhe selia janë të lidhura së bashku, është e rëndësishme që të jetë në gjendje për të ndryshuar kendin e mbrapa, si përpara dhe mbrapa. Mekanizmi i lidhjes do të jetë e mjaftueshme për të mos devijojnë karrige mbrapa shumë, kur një person mbështetet në bërryl e saj të fortë.

- Vend materiale. Materiali, i cili i mbuluar me vend dhe ndenjësen e pasme, duhet të jetë e butë për personin ishte e rehatshme për t'u ulur në atë për një periudhë të gjatë kohore. Materiali breathable pëlhurë të mirë se dendur.
- Armrests. Zyra armrests karrige të rregullohen. Është thelbësore që duart mund të pushoni të qetë dhe supet për t'u çlodhur. Bërryla dhe shpatullat më të ulët duhet të jetë i qetë dhe parakrah nuk duhet të jetë mbi armrests, ndërsa shtypja.
- Kthyeshëm. Çdo karrige tradicionale dhe ergonomik duhet të lehtë të rrotullohen në mënyrë që njerëzit mund të merrni në çdo pjesë të tabelës, pa marrjen e deri nga karrige tuaj.

Ndryshe karrige tradicionale zyre, karrige ergonomik reja janë zhvilluar për mbështetje të mirë, rehati dhe ruajtjen sjellje të rehatshme. Së pari, ata duhet të mësohen për të, por pas një kohe ju mund po0 vërtetë e vlerësojmë rehati e tyre. Përdorimi i karrige ergonomik do të jetë me dobi të madhe për njerëzit që përjetojnë dhimbje prapa, parehati në të ulët mbrapa.


Kolltuk me theks të veçantë në gju


Kolltuk me theks të veçantë në gju - një karrige zyre të veçantë backless, të vënë një person në gjunjëzimit të shtetit. Dizajni është projektuar për të shtyrë hips përpara, mbrapa, supet dhe vyprostuvalysya qafën. Mbështetje është siguruar kryesisht përmes selinë, dhe përveç kësaj, këmbët shkak. Ajo promovon shpërndarjen e peshës në mes hips dhe gjunjë, duke zvogëluar compression kurrizore dhe kështu të reduktojë tension të ulët mbrapa muskujt dhe këmbët. Ulur në këtë karrige është kënd ergonomik, duke siguruar një pozicion më të natyrshme. Për shkak të kësaj, pozita e një personi të ulur është e rehatshme dhe të saktë.Karrige ergonomik si një vend


Sedlovydnoe karrige - një tjetër lloj karrige ergonomik që mund të përdoret si një vend për një kompjuter desktop dhe një karrige. Kjo karrige ka formën e një shales për kuajt. Njeriu ulur kat, këmbë dysheme, dhe kjo më kujton vendndodhjen njeri jashtë, ndërsa hipur një kali. Këmbët janë të lirshme, pak larg. Kjo sjellje është shumë i përshtatshëm për njerëzit me probleme në pjesën e prapme më të ulët. Përdorimi i zgjatur i karrige është për të forcuar muskujt e mbrapa. Kjo lartësi të rregullueshme karrige ergonomik, ai ishte i përshtatshëm për njerëz të ndryshëm. Karrige dizajn projektuar në mënyrë të tillë që të shmangen problemet karakteristike e karrige konvencionale zyra të tilla si shkelje të microcirculation dhe kërrusem.Karrige ergonomik si një top për ushtrime


Kolltuk në një top për ushtrime - një lloj krejtësisht të ndryshme karrige ergonomik. Siç thuhet në titull, ajo ka formën e një topi, por është mjaft e madhe për të mbështetur në mënyrë adekuate një person gjatë punës të zgjatur ulur, dhe mund të përdoret si karrige për vendin e punës, si dhe kryetar për tryezën e kompjuterit. Avantazhi kryesor i kësaj karrige - për t'u ulur në atë "në mënyrë aktive" aftësinë për të lëvizur gjatë punës të zgjatur ulur. Kjo është më e paqëndrueshme, duke kontribuar në lëvizje të vazhdueshme të këmbëve, e cila stimulon microcirculation dhe trena muskujt, lehtësimin lodhje dhe lodhje. Ulur në horbytsya top të vështirë, pasi lëvizja e topit jashtë korrigjohet automatikisht. Balls mund të jenë të madhësive të ndryshme, në mënyrë që çdo person mund të marr topin për veten e tyre individualisht. Ndonjëherë këto vende mund të terren në një kornizë, rrota për mobilitet më të mirë, përveç kësaj, mund të shtohet përsëri.Kolltuk me kapak varet


Për disa njerëz më shumë se më të përshtatshme të ulen në një karrige me mbulesë otkydыvayusch6ysya. Për shembull, njerëzit me dhimbje prapa shkaktuar nga stenozë mesit apo sëmundje degjenerative intervertebral disk do të jetë shumë e rehatshme për t'u ulur, përkulur në një karrige të ngjashme, me këmbë theks në dysheme. Për këta pacientë, kjo jashtë - vetëm përdorimi i saktë pas zgjatur. Me këtë karrige mund të marr një tavolinë të vogël, e cila është e bashkangjitur në karrige në varet për të lejuar një person për të punuar të qetë në laptop apo letrat me vlerë tuaj.

Nuk ka rëndësi se ku je ulur në një karrige ergonomik, ose të zakonshëm, në çdo rast, gjatë ditës duhet të bëjë pushim 10-minuta të turbullira trupin dhe rivendosjen microcirculation. Gjatë pushimeve, është relaksuar trupin dhe lodhje të syve trurit hequr dhe ul lodhjen.