Përdorimi i rregullt i pluhurat talk në pjesët intime të trupit 25 rrit rrezikun e kancerit vezësPërdorimi i rregullt i pluhurat talk në pjesët intime të trupit me 25% rrit mundësinë e zhvillimit të kancerit ovarian. Këto rezultate janë marrë nga ekspertë nga një spital i Bostonit, së bashku me mjekë nga qendra të tjera kërkimore amerikane. Rezultatet u botuan në revistën e quajtur Cancer Research Parandalimi.


Sipas statistikave, katër nga 10 gra nga vendet e zhvilluara me pluhur talk përdoret pas një dush ose vaske. Studimet e fundit në lidhje midis kancerit ovarian dhe talk dha rezultate të përziera, dhe autorët do të donte për të sqaruar këtë rezultat.Ata iu nënshtruan analizave të dhënave nga tetë studime të veçanta, të cilat të përfshirë të paktën 8525 anëtarë të seksit më të drejtë që pësoi kancerit ovarian epiteliale. Grupi i kontrollit i përbërë nga 9800 gra të shëndetshme. Rezultatet treguan se afatgjatë dhe përdorimi i rregullt i pluhur talk në vende intime me 24% rrit gjasat e tumoreve të dëmshme në vezore.


Kujtojnë se talk është një Divizioni i përbashkët minerale silikate shtresa. Ajo është përdorur si një pluhur në produktet kozmetike. Shkalla e rrezikut në talk trupit të njeriut ende nuk është e qartë. Mjaftueshme për të dini se pluhuri i tij përfshirja mund të shkaktojë hundë talkoz - sëmundje beninje, e cila ndodh në punëtorët që punojnë në përpunimin dhe industrinë minerare talk, si dhe në industrinë e parfum dhe gome.


Talk Dëmtimi i organeve gjenitale është për shkak se pluhuri i vet të hyjnë në pjesët private, duke shkaktuar sëmundje kronike.


 
R3r3r358.