Mosha e hershme Peshku - dhe ekzemë është zhdukur
Peshku mbron kundër ekzemë, por ajo është e panjohur pse


Ka dëshmi se përfshirja në dietë e një fëmije është në moshë shumë të hershme të peshkut mund të mbrojtur atë nga ekzema gjatë fëmijërisë.
Po, fëmijët që morën pjesë në punën e fundit shkencore, e cila përfshinte futje e ushqimit të peshkut për 9 muaj u ul rrezikun e ekzemë në ditëlindjen e tyre të parë me 24% në krahasim me fëmijët e tjerë.
Fëmijët ishin të përfshirë vazhdon të kërkimit sotme në Suedi. Punonjësit që kryejnë atë, të shikojnë për 17 mijë. Fëmijët që nga lindja e tyre.


Faktori më i madh rreziku që shkakton zhvillimin e gjendjes alergjike të lëkurës gjatë vitit të parë të jetës është prania e gjakut në nënën apo vëllai / motra ekzemë. Efekti i peshkut në moshë të re për të zvogëluar rrezikun e ekzemë është shumë i rëndësishëm. Shkencëtarët besojnë se kanë zbuluar rrugën e vërtetë për të mbrojtur kundër ekzemë, por besim në këtë, dhe hulumtim është në vazhdim.


Alergjive ushqimore Peshku, ekzemë


Gjatë disa dekadave të fundit, ka shënuar një rritje serioze në alergji, duke përfshirë edhe ekzemë në mesin e fëmijëve. Dhe kryesisht shkakton shpërthimet e alergjive të mbetet i panjohur. Në këtë moment, ne vetëm e di se predispozicion gjenetik ka një ndikim të madh, por sidomos alergjive ushqimore dhe foshnjave të përkthimit ushqim zakonisht derisa ajo është tepër e qartë për shkencëtarët.


Alergjive ushqimore janë shkaku i të paktën një të tretën e rasteve, si forma të moderuara dhe të rënda të ekzemë tek fëmijët. Produkte-alergeneve, duke përfshirë qumësht, vezë, arra dhe prodhimet e detit, disa studime të hershme që lidhen me zhvillimin ose provokuar ekzemë dhe sëmundjeve të tjera alergjike. Megjithatë, në një analizë të fundit të shkencëtarëve suedezë proekzamenuvaly dietë dhe të dhëna mbi reaksionet alergjike në 5000 fëmijë.
Ata gjetën se deri në 6 muaj në 14% të foshnjave zhvilluar tashmë ekzemë. Dhe para ditëlindjes së tyre të parë 21% e fëmijëve kanë përjetuar tashmë ose ekzema, apo vuajnë prej saj në këtë moment.

Pavarësisht nga fakti se konsumi i peshkut është gjetur metodë provuar të mbrojtjes kundër ekzemë, me sa duket, nuk do të thotë se këto lloje të peshkut që ushqyer foshnjat kanë një sasi të madhe të omega-3 acide yndyrore.
Supozimi se omega-3 mund të parandaluar sëmundje alergjike nuk është konfirmuar në disa prej studimeve.
Prandaj, shkencëtarët besojnë, peshku përmban diçka të veçantë, por të panjohur, që mbron kundër zhvillimit të ekzemë.


Qumështi i gjirit nuk mbrojnë kundër ekzemë


Përveç sa më sipër, ky studim tregoi se:
Asnjë lidhje në mes fëmijës hyrë në menynë e produkteve të qumështit dhe rrezikut të ekzemë;
Gëzof manar gjithashtu nuk ka efekt në ekzemë yyazytsirnist;
Çuditërisht, gji gjithashtu nuk kanë një efekt të rëndësishëm në rrezikun e ekzemë në vitin e parë.Akademia Amerikane e Pediatrisë, megjithatë, këmbëngul se foshnjat që janë në rrezik për astmë dhe alergji iyazytsirnosti ishin ushqyer të gjirit të paktën në muajt e parë të jetës.
Gji Ekskluzive gjatë 4 muajve të parë, në krahasim me formulën e të ushqyerit në bazë të qumështit të lopës, kjo është një masë efektive për të mbrojtur fëmijët me rrezik të lartë për alergji në qumësht dhe ekzemë në dy vitet e para të jetës.

Hulumtuesit suedez i cili kryer studimin gjithashtu hodhi poshtë rekomandimet e mëparshme të prindërve, të cilët ishin në nevojën për të futur menu për fëmijë e ushqimeve potencialisht alergjike të paktën deri në ditën e parë të lindjes.
Në këto rekomandime këshilloi gjithashtu shumicën të shtyjë paraqitjen e qumështit të lopës në dietë për një vit, vezë - deri në dy vjet, lajthi, kikirikë dhe peshk - për të tre.
Pra, në këtë moment ka dy pikëpamje të kundërta. Drejtori Bernt Alm studim suedez pretendon se zbulimi i tij është baza për të shtuar menu peshku foshnjave. Në të njëjtën kohë Mjekësore dhe Research Center hebre David Fleischer nuk e miratojnë këtë ide.

Fleischer quan studimi rezulton intrigues, por ende larg përfundimtare. Puna e tij është i përkushtuar për zhvillimin e udhëzimeve të reja për organizimin e dietës së foshnjave në rrezik të lartë të alergjive dhe Fleischer mbetet në mendimin se nuk mjafton të hulumtimit dhe të japin gjashtë - ose nëntë fëmijë peshk - jo idenë më të mirë.