Mitet më qesharake rreth mjekësisë


Aktualisht, formuar një numër të miteve që shkaktojnë keqkuptime në lidhje me mjekësinë. Ajo duhet të lexoni ato për të kuptuar se si pacientët të parë përkon me gjendjen e vërtetë të gjërave. Miti më i zakonshëm i përket idesë se paguar trajtimi jep rezultat më të mirë. Në fakt, dallimi është kryesisht mungesa e rradhë. Ky incident shihet qartë në shembullin e spitalit zakonshme komunale. Mjekët të cilët kryejnë popullsi pritjes mëngjes lirë në pasdite shqyrtojë taksën pacientit. Kualifikimet dhe, në përputhje me rrethanat, një sërë rekomandimesh të mbetet e njëjtë. Në spitalet private përdorin droga të shtrenjta efektet e të cilave shpesh i padallueshëm nga analoge të lirë. Avantazhi i vetëm i mjekësisë paguar - një mundësi për të diagnostikuar dhe trajtim me përdorimin e pajisjeve të shtrenjta, e cila është e rrallë në spitalet publike provinciale. Megjithatë, mjekësia nuk është një shkencë ekzakte, dhe të garantojë 100% dinamikë pozitive nuk mund të të dy shërbimeve të paguar dhe të lirë. Mitet për mjekësinë dhe prek një temë të tillë si analizë. Ndonjëherë, njerëzit e zhgënjyer që testet e synuara laboratorike nuk ndihmojnë në identifikimin e problemit dhe për këtë arsye koha ishte tretur. Yyazytsirno, pacienti mund të vënë në dyshim kompetencën e një mjeku. A nuk hidhen në përfundime. Shumë shpesh të përcaktuar shkakun gjendja e keqe e kryer nga procesi i eliminimit. Prandaj, çdo analizë edhe tregon një rezultat normale, siguron informacion të përdorura në përgatitjen e historisë.


Miti tjetër ka të bëjë me frikën e infektimit, domosdoshmërisht çon në sëmundje. Ka pacientë patologjikisht frikë nga infektues patogjen. Për fat të mirë, sëmundja zhvillohet vetëm uyazyka përmbajtje të lartë të patogjene në trup. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme për të zhvilluar imunitet. Mbrojtëse nuk do të lejojë bakteret hyrë në trup të kapërcyer pragun e qëndrueshmërisë. Si shembull është bacil gungë. Bakter kthen test pozitiv Mantoux dhe vendoset në një numër të mjaftueshëm të njerëzve. Megjithatë, vetëm një numër i disa nga bacilet Koch është aq i madh që të çon në sëmundje. Rastësisht, kërpudhave, staphylococci, Giardia, si dhe Salmonella mund të jenë të pranishme pa simptoma shkaktojnë dhe arbitrare të lënë trupin e njeriut. Mjekësisë në mitet nuk i strukur larg nga pyetjeve në lidhje me kotësinë e trajtimit të sëmundjes, në qoftë se ajo është kaluar nga brezi në brez. Trashëgim rrit rrezikun e sëmundjeve të caktuara, por nuk garanton se patologjia shfaqet. Sipas masave parandaluese që ju mund të shmangur plotësisht më patologji të trashëgueshme. Për shembull, kohët e fundit ka pasur një mendim që ulçera zhvillon në shumicën e rasteve për shkak të predispozicion gjenetik. Tani vendosur - sëmundja është ngjitëse në natyrë. I njëjti informacioni i marrë astmës bronkiale, gastrit. Problemi me krijimin e miteve për mundësitë dhe disavantazhet mjekësi të mund të ndikojë negativisht në shëndetin. Kështu, për shkak të pavlerë, sipas personit, jo sëmundje duhet të kërkojnë kujdes mjekësor. Është e lehtë për të shërohen nga një shtëpi të ftohtë, duke përdorur TEAS bimor dhe agjentët në dispozicion farmakologjike. Ky është një gabim i përbashkët që të çon në sëmundje kronike. Edhe concoctions të bimëve veprojë ndryshe në varësi të sëmundjeve specifike dhe karakteristikat anatomike e pacientit. Trajtimi duhet të kryhet, të jetë i sigurt për të konsultuar me një profesionist. Një problem i vogël në shikim të parë mjaft në gjendje të çojë në komplikacione të rënda. Në vend të kësaj, dështimi i mitit do të lutem shumë pacientë. Dëshmuar se pirja e alkoolit, ndërsa duke marrë antibiotikë nuk ka një ndikim negativ në trajtim. Mos e merrni seriozisht të gjitha spekulimet. Për të demaskoj mitet mbizotëruese në mesin e popullit të mjekësisë, është shpesh vizitojnë spitalet dhe mos hezitoni të bëni pyetje në lidhje me sëmundjen.