Alarm dhe wake


Askush nuk dëshiron të zgjoheni herët në mëngjes për shkak të një thirrje të mprehtë alarmi. Zgjim të tilla të dhunshme gjithmonë prishin disponimin. Përveç kësaj, të shëndosha të mprehta që na sjell përsëri në realitet nga bota e ëndrrave, duke provokuar rush fortë adrenalin.


Kjo është shumë e rrezikshme për njerëzit që vuajnë nga sëmundje të ndryshme kardiovaskulare, sepse rritja e madhe e këtij hormoni mund të çojë në një goditje mini apo microinfarction. Stresi kronik i lidhur me zgjimin e rregullt të mprehtë, ndikon në njerëz të shëndetshëm, duke shkaktuar zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme kronike dhe uljen e performancës njerëzore.Nga mesi i javës së prodhuar një adaptim të pjesshme në një alarm të mprehtë. Por të hënën në mëngjes, të shëndoshë besohet të studiuesve amerikanë ka një ndikim negativ në trupin e njeriut. Convert jetën në një parajsë pa hënën dhe alarmet njeriu vetëm mund të daljes në pension. Por këtë herë ai ka nevojë për të marrë të përdoret për thirrjet e tyre e alarmit, të përgatisin trupin për zgjim të lehtë dhe të natyrshme.


Për fat të mirë, kohët kanë kaluar kohë të gjatë alarmet me sinjal mekanike parregulluar. Në ditët e sotme, këto pajisje kanë funksionin e zgjedhur meloditë. Për të reduktuar stresin e zgjimit të papritur, për të shmangur ringtones papritur dhe me zë të lartë. Mundësisht të zgjedhin melodi të qeta dhe të ndryshme pa fjalë. Nëse funksioni orë alarmi ka rritje graduale në volumin e sinjalit kërkim duhet mendje me rritjen e ritmit dhe vëllimit. Në këtë rast, zgjim juaj do të jetë e butë.


Pas zgjimit nuk rekomandohet menjëherë kërceu nga shtrati, por të qëndrojnë në atë për një kohë të gjatë nuk është e nevojshme. Të zgjoheni shpejt, ju energjikisht fshij njëri-tjetrit dorën, dhe pastaj të ngjiten pa lëvizje të panevojshme papritur. Një filxhan kafe apo një të ftohtë dush ndihmë e madhe në fund të zgjoheni.


Shkencëtarët këmbëngulin se mënyra më e mirë për të marrë pa një orë me zile, duke shkuar në ndihmë të tij vetëm në raste ekstreme. Zgjimi natyrore mësoni veten e lehtë: ju duhet të shkoni në shtrat gjithmonë në të njëjtën kohë. Nëse të vendosur për të vëzhguar në mënyrë rigoroze, me kalimin e kohës ju do të lehtë të zgjoheni pa një orë me zile.


Ndonjëherë njerëzit nuk i përgjigjen edhe thirrjes më të vazhdueshme të alarmit. Shkencëtarët thonë se kjo është për shkak të sinjaleve të veçanta hormonale që përgatisin për zgjimit trurit. Secili prej nesh mund të kujtojnë se sa herë u zgjuan mjaft painlessly pa ndihmën e një alarm para ndonjë ngjarje të rëndësishme: një udhëtim të misionit, ekzaminim, etj Vetëm organizmi është përgatitur më parë për të gjitha zhvillimet e ardhshme, si zhvilluar numër të mjaftueshëm të hormoneve të përshtatshme. Në njerëz të pakujdesshëm këto hormone prodhohen shumë pak, kështu që si ata flenë gjatë dhe të vështirë.