Mikrovalë furrë dobi apo dëm


Kur furrat me mikrovalë parë filloi për të ardhur në treg vetëm post-sovjetike, e ndjekur nga e majta " histori horror"Thuaj, ushqimi i gatuar në mikrovalë, duke shkaktuar kancer dhe carcinogens në përgjithësi ajo është e plotë, në mënyrë krejtësisht të papërshtatshme për përdorim. Një mikrovalë, të njëjtën teori, ndikojnë në zhvillimin prenatal e fëmijës dhe të provokojnë ndryshimet e ardhshme patologjike. Çështja e "mikrovalë furrë dobi apo dëm" shqetësimet shumë.

Ndërkohë, për shembull, në Ukrainë fqinje çdo familje e pestë ka gëzuar këtë instrument të tmerrshme, dhe Shtetet e Bashkuara në mikrovalë para se ajo ka vetëm 10% të popullsisë. Dobi ose dëm ndihmës vendas kishin ato shqetësuar. Me blerjen e një sobë në dyqan shpesh dëgjojmë se "modeli" i sigurt për shëndetin, sepse ajo ka një sistem shtesë të mbrojtjes kundër radio. Pra, tjetër "pambrojtura" furre ende i mbushur me rrezik?Rreziku është në fakt në çdo pajisje. Mikrovalë ka asgjë të veçantë qëndron jashtë. Sigurisht, në qoftë se ju të përpiqet të shtyjë për eksperiment ka dorë - absolutisht të merrni djegur, saktësisht në të njëjtën rrezik të - dhe një standard, të njohur për ne, furrë. Pyetja është: e di se si keni arritur të marrë këtë të djegur, si pak a shumë soba moderne kanë një lock sistemit gjatë operacionit. Të hapur derën - dhe pastaj fik sobë, ju doni atë apo jo.

Për të vepruar mikrovalë përdor të njëjtin kanal të radios, si në radio konvencionale. Dallimi i vetëm në pushtet (në furrën është shumë më e lartë) dhe frekuencë. Por ndikimi i një shumëllojshmëri të frekuencave valë ndjejmë çdo ditë: të gjitha pajisjet, nga telefonat celularë në kompjuter, në një mënyrë ose në një tjetër, ndikon në trupin tonë. Valët UHF vetëm lidh proteina ashtu siç lidhet, ndërsa në ujë të vluar. Gjatë vakt nuk grumbullohen në vetvete nuk ka rrezatim të dëmshëm, që është, performanca furra masa rrezik për shëndetin afërsisht e barabartë me sobë me gaz të zakonshëm ose zjarri.


Dhe valët e frekuencave, edhe ultra-të lartë në formë të pastër dhe mund të çojë në peshën e rëndë të digjen në të gjitha mikrovalë instaluar ekranin mbrojtës të veçantë rrjetë të vogël metalike që nuk transmetojë rrezatimit jashtë. Është vlerësuar se një person do të ndjeni furre pune nga dëmtimi në qoftë se ajo është e vendosur në një distancë prej jo më shumë se pesë centimetra nga ajo për tetë orë në ditë. Vetëm lëkura e njeriut do të ndjejnë ndikimin e furrës që thyejnë valët.

Për kërkesat moderne sanitare, vlera e maksimale të lejueshme densiteti i fluksit të energjisë të furrë me mikrovalë duhet të përfundojë në 10 microwatts për zonën katror centimetër. Kjo vlerë është matur në një distancë prej 05 m nga çdo pikë në sipërfaqen e shell furra për kohën e nevojshme për të ngrohur 1 litër ujë. Pothuajse çdo furra moderne mikrovalë është ideale në këto kuadër konvencionale.


Shkencëtarët australianë e kohës së tij ka zhvilluar një metodë për të ngrohur një zonë të caktuar të zemrës së njeriut në 55 gradë në një kohë të shkurtër duke përdorur mikrovalë. Dhe kjo nuk është vetëm "një eksperiment për eksperiment": kjo ka vazhduar dhe në praktikë. Temperatura e lartë shkatërron zonat povredyvshyesya dhe bllokuar rrugët në të cilat transmetohen "gabim" impulset kardiake.

Me të njëjtin parim, duke përdorur valë frekuencë ultra-të lartë furrë nxehet çdo produkt. I vetmi ndryshim është se valët fushëveprimi në rastin e dytë është më i gjerë dhe për këtë arsye më shumë të shpërndara, që në ngrohje do të shkojë shumë më të gjatë.

Natyrisht, pak e paqartë, por në të njëjtën kohë me shpejtësi duke fituar popullaritet pajisje në shtëpi nuk mund të qëndrojë jashtë syve të shkencëtarëve apo honyaschyhsya nga popullariteti apo duan diçka me të vërtetë të sqaruar situatën dhe për të ndihmuar njerëzit të cilët punojnë me trajton të tilla të gjitha të reja. Përfitim ose dëm mikrovalë - një nga çështjet moderne "në modë". Fjala e parë, si gjithmonë, për amerikanët.

Shkencëtarët në këtë vend me zë të lartë të deklarojë se ka një tendencë në vitet e fundit për të reduktuar incidencën e kancerit të stomakut nuk është i obliguar ndonjë gjë tjetër si mykrovolnovkam. Sipas pikëpamjes së tyre, çdo gjë është fakti që ushqimi në furrë me mikrovalë është përgatitur pa shtimin e vajit vegjetal, dhe metoda përgatitjen ka shumë të përbashkëta me avull, e cila konsiderohet të jetë më e butë.


Shkencëtarët rusë të shtuar në këtë fakt e saj të rëndësishëm (ose të paktën, atë që ata besojnë në të vërtetë). Sipas llogaritjeve të kryera në Institutin e Shkencave Ushqimit në gatim në një mikrovalë ushqim furrë humbet deri në 25% të vitaminës C, ndërsa në pjatë - në 60%. Ndërsa në Spanjë, në të kundërt, është e vendosur në një farë mënyre se brokoli nga prodhimi mikrovalë përmban 98% (ose, me fjalë të tjera, 50 herë!) Më pak vitamina dhe minerale sesa i freskët.

Në vende të tjera dobi apo dëm mikrohvylovok gjithashtu zinxhirë vëmendjen e akademisë. Në Zvicër, edhe në vitin 1989, eksperimentoi mbi efektin e mikrovalëve të njerëzve. Paratë për studim në shkallë të gjerë, studiuesit nuk e presin, kështu që ata kishin për të kufizojë një lëndë të vetme. Ajo thjesht kthehet ushqimit hahet përgatitur në furrë, pastaj mikrovalë. Në mënyrë të përsëritur analizuar gjakun e subjekteve, shkencëtarët ishin të befasuar, dhe ndoshta për kënaqësinë e tij, vënë re një rritje të qëndrueshme të numrit të qelizave të bardha të gjakut pas një vakt me një furrë me mikrovalë. Proceset që ndodhin në gjak, ngjante fillimin e patologji tregues i zhvillimit të kancerit. Por, nuk ka studiues janë përpjekur dokrychatysya për publikun - kështu që asgjë nuk ndodhi.


Dhe këtë vit vendimi i valëve mikrovalë Organizatës Botërore të Shëndetësisë janë gjetur krejtësisht të padëmshme për njerëzit. Kështu, çështja e "sobë me mikrovalë: dobi ose dëm" shkenca moderne ka mbështetur prej kohësh ndaj ish. Shko tek elektronikë supermarket - blerë këtë asistent të mrekullueshme!