Mendime formësimin e të ardhmes


Fuqia e mendimit - kjo është një armë të rëndë që ka nevojë për të zhvilluar në qoftë se ju jeni serioz për të arritur diçka në jetë. Shumica e njerëzve nuk kanë përdorur për të menduar, të tjerët - të zhytur në mendime të zymta dhe të dy këta shembuj vetëm konfirmojnë faktin se njerëzit e askush nuk tha se sa i rëndësishëm roli i mendimit në jetën e njeriut.
Ashtu si shumë gjëra të rëndësishme, meditimi është një art - dhe nuk janë hapa shumë të ndryshme dhe teknikat që ndihmojnë të zhvilluar fuqinë e mendimit. Ky artikull tregon për disa nga mënyrat më të zakonshme për të ndihmuar të përmirësuar në këtë art. Mendime pozitive, javë më kot i dobësuar, do të ndihmojë për të arritur sukses të madh në pothuajse çdo fushë të jetës tuaj.


Për t'u bërë një "mendimtar" duhet të fillojnë të mendojnë, me të vërtetë mendoj. Duke menduar - është e njëjtë si aftësi të tjera, kështu që fillon me veprim. Kështu, një person nuk do të jetë i njohur drejtues nëse dikur fillon të flasë në publik. Gjithashtu, mendimet tuaja bëhet armë në duart tuaja për aq kohë sa ju nuk do të kandidojë në këtë mekanizëm. " Për të patur sukses, ju keni nevojë për disiplinë dhe këmbëngulje. Gjuha dhe autor Earl Nightingale një herë tha, "Ti - çfarë ju mendoni rreth vetes." Prandaj, aftësia për të drejtuar mendimet e tyre në drejtimin e duhur - artin më të rëndësishme që ju duhet të zotëruar në jetën tuaj. Pra shkoni atje


Hapi i parë që duhet bërë - për të siguruar kohën më të përshtatshme për të gjeneruar mendime. Sipas Earl Nightingale, koha më e mirë për të përqëndrohet në mendjet e tyre është në mëngjes. Vendos mënjanë të gjitha punët e tyre të paktën 10 minuta - për herë të parë. Më tej për të zgjeruar kuadrin kohor për orën e parë. Mbaj një stilolaps dhe Notepad për të regjistruar atë të gjithë ide në zhvillim. Holluar filxhan procesin e kafe.
Një tjetër mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar procesin e mendore është përfshirja e librave. Pa marrë parasysh se çfarë keni lexuar. Gjëja kryesore - se leximi aktivizon rozuyazykay proces. Lexoni dhe vazhdimisht pyesni veten pyetje. Kjo është një nga sekretet e inicimit lexim. Nëse ju mendoni se leximi nuk është duke shkaktuar reagimin tuaj, më mirë të gjeni një tjetër libër ose revistë, material, i cili do të jetë me interes për ju. Interesi shkakton aktivizimin e procesit të të menduarit, është mekanizmi kryesor i kësaj metode. Leximi, të përpiqet në mënyrë periodike për të bërë pyetje të tilla si: "është kërkesa plotësisht ose pjesërisht e vërtetë", "si ajo lidhet me informacionin që kam dëgjuar më parë" ose "atë që unë ndjeva si duke qenë në një situatë të përmendur në artikullin"?. Periodikisht ndërpresë leximin për të menduar në lidhje me informacionin. Armiku kryesor i mendimit - kjo padurimi dhe nxitimi. Më të mirë të lexuar një paragraf dhe ta lejojë atë për të ndikuar në rrjedhën e mendimet tuaja se "gëlltitje" disa faqe dhe të harrojmë për atë që u diskutua. Informacione pësuar perbrenda bëhet pjesë e përvojës suaj.

Një tjetër metodë që është efektive në gjenerimin e ideve, - periodike "nxeh" e tij "krijuese" të menduarit përmes pyetjeve provokuese rreth të dhënave që ju keni marrë ndonjëherë. Si? Kur? Pse? Ku? Çfarë? dhe kështu me radhë e kështu me radhë. Dhe duke i vënë ata vetë, të përpiqen për të menjëherë të gjetur përgjigje. Provokuar efektin mbi procesin rozuyazykay ka debatnoy bashkuar disa grup ose pjesë në rozyazytsi serioze.


Keqkuptime


Mënyrë e të menduarit, nuk është i besueshëm dhe të çojë në përfundime të pasakta ose të gabuara, i njohur zakonisht si "mashtruese". Disa nga këto gabime janë të bazuara në informata të pakonfirmuara. Ato paraqiten në forma të ndryshme, njëra prej të cilave është caktonin disa gjëra / proceset emra të ndryshëm dhe samoubezhdenye se në qoftë se ju keni emrin e procesit, atëherë ju shpjegohet në mënyrë të qartë atë. Një shembull i mirë do të shërbejë pyetje përgjigje babai fëmijën e tij "Pse nuk shoh nëpër xhami?" - "Sepse transparente." Dhe sigurisht fëmija që është xhami "transparent", ose pse?

"Përgjithësimi" të tilla - një shembull i mendimeve të pasakta. Mos harroni se çdo person është i prirur për të bërë konkluzione të nxituara janë të pa baza serioze. Mungesa e arsyes - kjo është vetëm një bazë të kufizuar njohurive. Një shembull i mirë i mendimeve të gabuara është:
Njeriu fluturon në Australi me një ndryshim në Singapor. Atje ai kishte për të kaluar disa orë në shoqërinë e vendorëve. Singaporeans duket atij njerëz mjaft të bukur, vetëm për shkak se ato tregojnë ndaj tij edukatë maksimale. Por me të vërtetë kjo është vetëm një përvojë të izoluar - "një e shtënë", që nuk tregon se argumentet e tij janë absolutisht e saktë. Megjithatë, ky person me siguri do të thonë kudo që Singaporeans - njerëz shumë simpatik. Dhe askush nuk argumenton se fjalët e tij - krejtësisht të rreme. Pika e vetme është se kontakti ishte shumë e shkurtër për konkluzionet serioze. Në këtë rast, arsyetimi i tij është një gabim.

Konkluzione të ngjashme janë formuar "nga e veçanta tek e përgjithshmja, dhe për këtë arsye mund të shkaktojnë mendime të gabuara. Kjo është e vërtetë në disa aspekte, nuk do të thotë se ajo do të jetë një e vërtetë absolute në të gjitha rastet. Yyazytsirno, perceptimi i vërtetë i informacionit të parandaluar emocionet tona. Kur një person është i përfshirë në çdo proces në një nivel emocional ose merr disa fakte shumë të ngushtë në zemër, nuk mund të ketë paanshmërinë e gjuhës dhe racionalizmit. Pra, në mënyrë të pandërgjegjshme apo të ndërgjegjshme, por disa njerëz priren të shtrembërojnë faktet nga ekzagjerim rëndësinë e tyre.Mendime pa kufizime


300 vjet më parë, William Camden tha: "Mendimet nuk janë të tatohen." Shprehja e tij është e vërtetë sot. CAMDEN përbashkët me frazat treguar shprehjen: "Mendime asgjë. Ata nuk kanë nevojë për materiale të veçanta, korniza apo premtime. E vetmja gjë e nevojshme - kreu, e cila ka trurin për të drejtuar mendimet në rrugën e duhur. Dhe çdo njeri është në gjendje të gjenerojnë mendim të arsyeshëm. "
Por, pavarësisht nga përparësitë e dukshme të procesit të të menduarit, disa njerëz të shmangur mendimet serioze. Ata priren të besojnë se mendimet vetëm gomave, por nuk sjell ndonjë dobi. Por e vërteta është se opinionet për të ndihmuar të kuptojnë më mirë jetën, për të kuptuar mekanizmat e saj dhe për të përmirësuar ekzistencën e tyre. Dhe për këtë për të punuar.