Vlerësimi nga pesë kompanitë e produktet e të cilit përmbajnë toksina


Kohët e fundit «Vancouver Sun» botoi një listë të kompanive që përdorin produktet e tyre komponentëve të diskutueshme. Në renditjen, hartuar nga organizata «Mjedisit Mbrojtjes», përfshin pesë kompanitë më të mirë-njohur kozmetike. Rrezikshme për profesionistët e shëndetit përbërësit e gjetur në pastë dhëmbësh, shampoos, Moisturizers dhe produkte të tjera të këtyre kompanive.
Produktet kozmetike testuar per pranine e substancave toksike me "dhjetë". Në të ashtuquajturin "dhjetë toksike" janë kimikatet më të rrezikshme, të tilla si:Phthalates,
Ngjyra sintetike
Sulfate lauryl sodium (SLS),
Triclosan,
Odorants,
Propilen glikol,
Formal,
Parabens,
Laureth natriumi (SLES),
Bllokimi substancën dielli
Toluen.

Nderi marrë së pari kompania «Procter & Gamble », pasi u vendosën« Johnson & Johnson ». Vendi i tretë mori vëmendjen e «fshijë», dhe kompanitë «Estee Lauder» dhe «L'Oreal» dha katërt dhe të pestë, respektivisht.


Për më tepër, asnjë nga këto gjigandët kozmetike kurrë nuk kanë njoftuar se e zgjidh problemin - heq produktet e dëmshme nga depo për njerëzit komponimeve të tilla si phthalates ose glycol propylene. Bizneset heshtur për faktin se produktet e tyre janë në përgjithësi diçka toksike. Megjithatë, hulumtimi ka treguar se produkti ka marrë pjesë të gjithë listën e "dhjetë toksike".


Duhet të theksohet se nën presionin e publikut «Procter & Gamble »megjithatë njoftoi se vitin e ardhshëm do të lëshojë higjienën personale pa agjente popullore antibacterial triklozanu dhe pa phthalates. Por Vlerësimi argjendi medaljen, «Johnson & Johnson », heqjen e toksinave vidyazykavsya: të phthalates ditë, triclosan, Parabens dhe formal mund të gjenden në kozmetikë për të rriturit.


Përfaqësuesit e rrjetit të dyqaneve «Wal-Mart» vuri në dukje se këtë vjeshtë do të reduktuar përmbajtjen e komponimeve toksike në prodhimet e tyre. Ata gjithashtu bënë thirrje për kompanitë kozmetike për të kufizuar prodhimin e mallrave që përmbajnë toksina dhe kujtoi se substancat janë gjetur në kozmetike janë të dëmshme jo vetëm për të rriturit. Për shembull, njerëzit triclosan zhvillojnë rezistencë të drogës në bakteret dhe, përveç kësaj, dëmtojnë mjedisin.


Një plastike me phthalates paraqesin, ata përmirësuar parfume grip, soaps dhe agjentët pastrimi me lëkurë. Kjo lidhje mund të gjenden në shumë parfum sintetike, por phthalates kryesore Problemi është se ata të shkaktojnë përçarje e sistemit riprodhues të njeriut.


Në dhjetë elementet më të rrezikshme në analizë janë gjetur dhe substancave të tjera. Ata janë më pak të rrezikshme për shëndetin, por për të thirrur ata gjuhë të dobishme nuk kthehet. Për shembull, lanolinë, vazelinë (jo të lartë të pastërtisë të bardhë), kafe dhe BROPOL shkaktojnë reaksione të rënda alergjike. Vaj mineral ose vonesa teknike në dioksid karboni dhe lëkurës toksina, emulsifiers dhe lëkurë të dehidratuar.


Por ekspertët e siguroi: nuk është e nevojshme për panik, trupi ynë është përdorur në mënyrë që të përdorni produkte kozmetike që nuk pranojnë kimikate tuaj si helm. Por kurrë nuk ndërhyn kushtoj vëmendje të produktit të blerë dhe për të monitoruar me kujdes shëndetin tuaj.


 
R3r3r3122.