Sistemi robot konsulent përdorur më parë në spitale YamalNë 2 spitale Yamal ngulitur sistemet interaktive konsultime me aftësinë për të transferuar video direkt nga sallën e operacionit. Drejtën nderi për përdorimin e "konsulentit robot" marrë spital në qytet dhe Hubkynskyy Muravlenko. Në veprojnë këto spitale kanë krijuar module të veçanta online që ofrojnë transmetimin e audio dhe video në Internet.


Me ndihmën e "konsulentit Robot" mjekët mund të konsultohet me ekspertët përkatës të kujdesit shëndetësor, i cili është thelbësor gjatë operacioneve të emergjencës dhe identifikimin e rasteve të rralla dhe atipike që kërkojnë kirurgji. Sistemi do të përdoret në ofrimin e emergjencës dhe të kujdesit mjekësor rutinë.Efektiviteti i sistemit "konsulente robot" është që të vlerësojmë specialistët dhe pacientët në spital Yamal. Për shembull, spitali qyteti Muravlenko, gjatë një operacioni në bark, në mënyrë interaktive pjesë kirurg e kategorisë më të lartë, kreu i endoscopy spitalit qarkut. Salekhard Games Babin. Ai shpjegoi se spitalet e rretheve kanë instaluar gjatë modulin e kontrollit për konsultime në internet, kështu që problemet e komunikimit gjatë operacionit u ngrit. Babi gjithashtu tha se specialistët e spitalit të qarkut janë të gatshëm për të ndihmuar në zgjidhjen e ndonjë problem në kryerjen e fazave teknikisht komplekse operacionit.


Sistemi i planit "konsulentit robot", që do të përdoret jo vetëm për konsultime në internet, por edhe për qëllime të trajnimit në përgatitjen e mjekëve të ardhshëm, si dhe për interaktive Consilia me ekspertë kryesorë të objekteve shëndetësore rrethit.