Dreams, të rrisë vetëbesimin tonë


Bota Unmanaged e ëndrrave mund të jetë edhe emocionuese dhe e frikshme. Megjithatë, në qoftë se ju shtoni një kontroll, atëherë ëndrra mund të përfitojnë duke përvetësuar aftësitë që mund të përdoret në shtetin zgjuar.
Kohët e fundit ka shumë studime që tregojnë se gjatë gjumit, njerëzit mund të përmirësojë aftësitë e vendim-marrjes, aftësitë motorike dhe edhe më të shpejtë rehabilituar pas një goditje në tru. I ashtuquajturi ëndrrat kontrolluara - një fenomen i pazakontë, kur një njeri ëndërr që ai u zgjua. Në fakt, njerëzit janë ende në gjumë, aktiviteti i trurit dhe muskujve është faza e gjumit, pajisjet fiksimin, por fle kupton se ai është në një ëndërr, dhe mund të ndikojnë në mënyrë arbitrare përmbajtjen e një ëndërr.


Shumë njerëz të zotëruar teknologjinë e gjumit të kontrolluar për argëtim - imagjinoni, për shkak se ju mund të luajnë ndonjë situatë fantastike në një mjedis realist dhe detaje. Pasi një person fjetur zgjohet në një humor shumë të mirë, krenar për faktin se në një ëndërr që ai mund të arrijë diçka. Për më tepër, studimi nga Universiteti Mjekësor i Vjenës, Austri, tregon se njerëzit shpesh këto ëndrra janë të shtyrë, në përgjithësi, më të sigurt, më mirë të mbrojtur interesat e tyre në situata konflikti dhe më të kënaqur me jetën se sa ata që shohin ëndrra të tilla rrallë ose nuk e shohin fare.

Ëndrrat arritur të përjetojnë mirë situatën traumatike. Njerëzit me aftësi gjumë të menaxhuara, mund të shmangur ëndrrat ankthi provokuar ngjarjet e tmerrshme të vërtetë, ata kanë qenë dëshmitarë apo zgjoheni kur makth ende vazhdon. Kjo është, ajo nuk është se këta njerëz janë indiferentë, ata janë vetëm më të mirë të kontrollojë reagimin e tyre.
Njerëzit janë në gjendje për të kontrolluar ëndrrat e tyre, gjithashtu kryer më mirë në testet në analizën e kombinimeve të rastit të karaktereve. Ju mund të trenit pjesët e trurit përgjegjëse për marrjen e vendimeve nëpërmjet ëndrrave të menaxhuara. Hulumtuesit zvicerane kryer një eksperiment interesant. Ata gjetën 20 vullnetarë të cilët mund të shohin kontrolluara ëndërr, dhe u kërkoi atyre për të hedhur një monedhë në xhami. Matur saktësi të goditur dhe të përsëritur eksperimentin pasi subjektet pasur mundësi për të fjetur, dhe në gjumë ata u përpoqën për të simuluar të njëjtën situatë - marrjen monedhë në filxhan. Nga 20 subjektet e dështuar për të parë gjumë përkatëse 7 dhe pasi ata e goditi objektivin më shpesh dhe saktësinë e të gjithë anëtarët e tjerë të mbetur në të njëjtin nivel. Rezultatet e sondazhit të përmbushur disa atletë garanci se ata janë të trajnuar në një ëndërr, dhe këto trajnimi "fjetur" të vërtetë të përmirësuar rezultatet në realitet.

I njëjti mekanizëm mund të ndihmojnë dhe njerëzit nënshtruar rehabilitimit pas goditje në tru. Disa pacientë pas një goditje mund të jetë plotësisht ose pjesërisht i paralizuar. Rimëkëmbjes merr një kohë të gjatë, dhe për një kohë të gjatë në praktikë terapeutike është një ushtrim vizualizimi që paralizuar pjesë e trupit filloi të lëvizë përsëri. I njëjti mekanizëm vepron në gjumë më të shpejtë dhe më produktive, pasi fle më mirë rindërton realitetin se fantazi. Për të mësuar për të parë ëndrrën e kontrolluar apo për të rritur frekuencën e tyre, ju mund të përdorni taktikat e mëposhtme:
Miratimi zakonin e rregullisht pyesim veten "A nuk jam unë fle?" Gjatë ditës. Pra, ndjenja pak e çuditshme, por kjo është një kontroll mekanizëm shkon ëndrrat. Nëse zakon ju pyesni veten të njëjtën pyetje, si në një ëndërr, ti e kupton se ku jeni, dhe ju do të jetë në gjendje të ndikojnë në komplotin e ëndrrave tuaja;


Planifikoni ëndrrën tuaj para se të shkojnë në shtrat;
Shkruani gjumë menjëherë pas zgjimit;
Gjatë zgjuar orë të angazhuar që kërkon përqendrim të plotë për procesin - për shembull, duke luajtur instrumente muzikore. Zbatimi i sendit dhe të regjistrojnë përmbajtjen e gjumit - vetëm atë që i dallon njerëzit gjendje për të kontrolluar ëndrrat e tyre;

Zgjohen në mëngjes, të ngrihen, dhe pastaj të shkoni në shtrat. Pas kryerjes së kësaj procedure ju mund menjëherë të zhyten në fazën e ëndrrave dhe gjumit prandaj kontrolluar.