Ana e errët e vegetarianismPërkundër përfitime afat-provuar të vegetarianism, një dietë e tillë, në fakt, mund të fshehin nën një kequshqyerja. Këto të dhëna paraqet një studim i ri.
Studimi, i publikuar në çështjen prill të Gazetën e Shoqatës Amerikane diete gjetur se adoleshentët dhe të rinjtë që përmbahen në një dietë vegjetarian dy herë më shumë gjasa të kenë përdorur metoda të sëmurë e kontrollit peshë në krahasim me ata që kurrë nuk kishte qenë vegjetarian. Këto asete përfshijnë pilula dietë, diuretics dhe sfidë qëllimshme të vjella për të kontrolluar peshën.


Dr David Katz, drejtor i Qendrës Kërkimore në Yale School of Medicine, tha se VEGJETARIANËT adoleshente (që morën pjesë në studim), shpesh vuajnë nga çrregullime të hahet. Por, thotë Katz, nuk është vegjetarian, dhe anasjelltas. Adoleshencë kanë tendencë për të kontrolluar dietën e tyre dhe peshën e tyre duke përdorur të vegetarianism si një nga shumë mënyra të tjera të sëmurë.
Katz beson se vegjetarian apo dietë të bazuar në konsumin e perimeve mund të rekomandohet për të gjithë adoleshentët dhe të rinjtë. Por, kur një i ri vendos për të bërë një vegjetarian, ju duhet të gjeni arsyet për këtë vendim, për shkak se ajo mund të jetë sinjali i parë për ndihmë.


Katz beson se një dietë të ekuilibruar vegjetariane është një dietë më të dobishme dhe disa studime konfirmuar edhe të mirat e vegetarianism.
"Adoleshentët që praktikojnë vegetarianism, më pak të prirur për të peshë të tepërt, ata kryejnë presionin e gjakut dhe nivelin e kolesterolit të mirë. Nëse dietë është kryesisht i pranishëm në perimet apo vetëm perime, është e dobishme. Të paktën shumë më mirë se të dietë tipike amerikane ".
Studiues shefi Ramona Robinson O'Brien pajtohet. "Shumica e të rinjve të sotëm dhe të rinjtë do të marrin përfitime të mëdha nëse ata ndryshuar dietën e tyre." Në mesin e pjesëmarrësve të studimit ishte praktikisht ka adoleshentët me mbipeshë apo trashje.

Megjithatë, VEGJETARIANËT aktuale në mesin e adoleshentëve kanë një rrezik në rritje të nevojës papërmbajtshëm për ushqim, dhe VEGJETARIANËT ish-mund të jetë në rrezik dhe të fillojnë për të kontrolluar peshën e tyre përmes metodave ekstreme. Mjekët dhe ekspertët e të ushqyerit të cilët këshillojnë adoleshencë në vegetarianism, duhet të marrë parasysh mundësinë e rritjes së rrezikut të trazirave në të ushqyerit.
Hulumtuesit mbledhur të dhëna mbi 2516 adoleshentët dhe të rinjtë që morën pjesë në projektin hulumtues USHQIM II: Fuqia mesin e të rinjve. Pjesëmarrësit ishin të ndarë në grupet e mëposhtme: ata të cilët tani i përmbahet vegetarianism, ish-vegjetariane dhe ata që kurrë nuk kanë qenë një vegjetarian. Hulumtuesit e ndarë edhe të gjithë pjesëmarrësit në grupet e moshave: të rinj (15 deri në 18) dhe të rriturve të rinj (nga 19 deri 23 vjeç).

Çdo pjesëmarrës në pikëpyetje nevojën e vazhdueshme për ushqim, ose që ata të ndjehen një ndjenjë e humbjes së kontrollit mbi zakonet e tyre të hahet, ata drejtuar në metodat ekstreme të kontrollin e peshës.
Përafërsisht 21 për qind e adoleshentëve VEGJETARIANËT thanë se drejtuar në metodat e sëmurë e kontrollit të peshës, krahasuar me 10 adoleshentë të cilët nuk ishin vegjetarianë. Në mesin e të rinjve 27 për qind e ish-VEGJETARIANËT drejtuar për masa të tilla dhe 16 për qind ishin në mesin e atyre të cilët janë vegjetarian tani.

Përveç kësaj, adoleshentët u shënuan nga incidentet nevojë të vazhdueshme për ushqim dhe humbjen e kontrollit mbi zakonet e të hahet. Kjo është transmetuar nga 21 për qind e vegjetariane dhe 16 për qind të ish-vegjetariane. Vetëm 4 për qind e atyre që kurrë nuk kanë qenë një vegjetarian shënuar me këto probleme. Në të rinjtë në lidhje me këto probleme, tha 18 për qind e vegjetariane, 9 për qind e ish-vegjetariane dhe 5 për qind e atyre që kurrë nuk kishte qenë vegjetarian.
Duhet të theksohet se studimi nuk u respektua informacion statistikisht të rëndësishme në lidhje me dallimin në mes të peshës vegjetariane dhe vegjetariane jo.

Në çdo rast, kur një i ri vendos për të bërë një vegjetarian, ju duhet të konsideroni jo vetëm përfitimet, por edhe rrezik të mundshëm për shëndetin. Për më tepër, ajo është e rëndësishme për të kuptuar arsyen pse i ri vendosi të bëhet një vegjetarian.