Test atësisë si funksionon


Burrat Testi i atësisë interesuar shpesh nga kurioziteti, ose për shkak të pasigurisë dhe dyshimit. Dhe lakmia. Femrat janë të njohur a priori se fëmija që ata kanë të përbashkët, në mënyrë që ata të ngrenë një pyetje prindër më shumë "në rastin", të sjellë para drejtësisë dhe të pjesëmarrjes në arsim, ose më mirë, në koston e saj. Nuk është një tjetër motiv, jo për dramat "psiko-fizike". Kur udhëtojnë jashtë vendit për qëndrim të përhershëm (në rastin e qytetarit RF martuar me një të huaj, dhe ata kanë një fëmijë) atësia është një iniciativë e ambasadës dhe i lejon privojnë fëmijën nga problemet me shtetësinë.


Çfarë ju duhet për të përcaktuar atësinë? Materiali gjenetik i të gjitha tre - fëmija, nëna dhe kandidati për rolin e babait biologjik. Zakonisht merret gjak, pështymë apo scraping bukkalnыy (me Cheek mukozën). Sigurisht, një pyetje njeri i vuajtur: "Unë nuk kam?" Heshtje mund të rehatohem vidstryhty një "tradhtar" dhe frytin e dashurisë së mbjellë, nuk mund të veten në të, por këtë shembull në vend të "detektivë të vështira" se nga jeta reale.


Gjen kujt?


James Watson dhe Francis Crick i dha botës një përshkrim interesant të rrugës, i njohur tani për çdo student nga ADN akronim si një spirale të dyfishtë të acidit deoxyribonucleic. Mirë apo i keq, kjo dhuratë? Nuk e di. Në çdo rast, ajo është shumë funksionale. Analiza e ADN-së duke përdorur në mënyrë të konsiderueshme lëvizur përpara kriminalistika, diagnoza parandaluese të sëmundjeve të trashëguara dhe aftësinë për t'iu përgjigjur pyetjes: "Dhe kjo, në stol, të cilit?".


Në ADN-së përmban të gjitha informatat rreth nesh është e ruajtur në kromozome. Gjithsej 23 palë normale. Një gjysma e kromozomeve nga nëna tek fëmija merr, i dyti - nga babai i tij. Kjo është ADN-ja "e tyre" fëmija është 50% identike me prindin dhe 50% e prindit.
Thelbi i testit atësisë. Në ADN-në e fëmijës duke përdorur një pajisje të veçantë të zbuluar ato fragmente në të cilën "ulet" informacion gjenetik - loci (locus - linear kromozom komplot pushtuar nga një gjen). Gjeometrik, ngritur disa milionë herë, shqyrtohen nën një mikroskop. Së pari, do të përcaktojë ato kromozome trashëguar nga nëna, dhe pas materialin gjenetik e mbetur në krahasim me babait të dyshuar. Nëse ato përputhen, burri i yyazytsirnistyu 999%. babai biologjik i fëmijës. Me një rezultat negativ të analizës (dallimet fragmente) Error përjashtuar: ky njeri nuk është një i afërm i gjakut të fëmijës.

Kostoja e procedurave të atësisë mesatare që varion nga 12-18 mijë deri në 23-25. Nëse ju doni të bëni dyshim përgjigjen më të papërkulur, numri i shumëzuar me tre.
Atësisë Testi mund të bëni pas faktit - pas lindjes, dhe mund të jetë në antenatal (para lindjes) periudhë. Sigurisht, në qoftë se gruaja pranon të marrë një rrezik të tillë. Metodat antenatal marrë material biologjik për kërkimin pushtuese dhe mund të shkaktojë abort, pavarësisht teknologjisë punuar dhe ultratinguj kontrollit. Disa gjilpërë gjobë është futur në embrion, kordonin e kërthizës, fshikëzës fetusit - është si një gjilpërë. Është e përshtatshme për të përcaktuar anomalitë gjenetike, por ajo është e papërshtatshme për të qetësuar meshkujt hypochondriac. Shumica hulumtim i tillë është vendosur nëse prindërit e pretenduara disa kandidatëve. Për uyazyka se ata bien dakord për të dorëzuar materialin biologjik për kërkime.

Rastësisht, testi për përcaktimin e atësisë nuk ka kufizime të moshës. Nëse situata juaj është kujton e komplotit të komedisë franceze, dhe nëna juaj ju bën tre kandidatë për rolin e babait, është e mundur për të parë saktësisht se cila prej tyre bashkëpunëtor aktiv i krijimit tuaj. ADN-ja mbetet e pandryshuar gjatë gjithë jetës. Dhe, edhe pas vdekjes. Por unë mendoj se në rastin e vdekjes së njërit prej të treve, kjo procedurë nuk është e nevojshme. E pra, nëse atin vonë juaj dyshuar - miliarderi i cili lene vullnetin, dhe të gjitha kërkesat e tij shtetërore solli kushërinjtë më të afërt të gjakut - kushërinjtë e dytë mbesë. Në këtë rast, shikoni për një avokat - dhe më shumë, për leje për zhvarrosjen. Merrni një oh aq e lehtë.

Që ne të prekur në aspektet ligjore - ato janë të rëndësishme për këtë temë. Nëse ju bëni një test për të kënaqur kuriozitetin ose autorizimin e tyre dyshim - vetëm gjeni laborator dhe të paguajnë paratë. Nëse keni nevojë për të përcaktuar atësisë për zgjidhjen e kontesteve në gjykatë - duhet të jetë qëllim fillestar gjykata t'i nënshtrohet provimit. Përndryshe ajo nuk do të ketë fuqi ligjore. Çfarëdo që ju premtoj faqet laboratorë që ofrojnë këtë shërbim, ju duhet të kalojnë provimin përsëri. Në çdo rast, para kryerjes së testit një ide e mirë që të konsultoheni me një specialist në ligjin e familjes. Përveç kësaj, materiali i kërkuar nga të gjithë pjesëmarrësit - nga nëna, fëmijë dhe babai i dyshuar. Nëse testi është inicuar atin, në rastin e pasardhësve të mitur nevojë për leje të noterizuar nga nëna.A nuk e besojnë atë!


Dhe në fund historia e vërtetë e jetës, në mënyrë të qartë tregon se dyshimet kurrë nuk do të pushojë në dyshim.
"Andrologist dha përfundimin se unë nuk mund të ketë fëmijë. Në pyetjen: "Still" Ata u përgjigjën: "rrugët e Zotit janë të padepërtueshme." Ndërkohë, gruaja e tij u ngjiz dhe lindi. Miraton fëmijën nga unë. Dëshirojnë qartësi, kryejnë ekzaminimin gjenetik (një treshe e 12 loci) që njeh atin tim, por ngre edhe më shumë pyetje. "
Pastaj një njeri i embarks në një ligjërim të gjatë në teorinë e yyazytsirnosti, mbështetur nga njohuri e gjenetikës molekulare, mbledhur nga Interneti. Ata thonë se autenticiteti fillestare e garantuar nga ekspertët - Mashtrimi. Ashtu si, kur ju filloni për të marrë në shqyrtim të zemrës zbuloi se babai i një fëmije të veçantë, ndoshta 7 burra nga çdo 10 mijë. Si loci besojnë, dhe kush - jo?

E pra, çfarë mund të them? Për të hequr të gjitha dyshimet dhe të provojë se të gjithë që jetojnë në Tokë vetëm ai mund të jetë një atë për këtë fëmijë, qytetar ka kuptim për të analizuar numrin maksimal të loci (30). Megjithatë, në qoftë se ju shikoni për një arsye për të dyshuar, ajo është gjithmonë atje. Dhe teoria yyazytsirnosti nuk është për të fajësuar.
Procedura për përcaktimin e ligjit atësisë sesa etike dhe psikologjike. Në qoftë se një njeri kështu dyshime në ju dhe në veten e tyre nëse do të vazhdojnë të jetojnë me të nën një çati? Pra, në qoftë se ai dëshiron të - pajtohen për procedurën pas konsultimit me një avokat. Marrëdhëniet e besimit nuk është gjithashtu, por të paktën ju do të keni të ligjshme ushqim kërkesë. Përveç, sigurisht, përgjigja është pozitive.