Duke u kujdesur për shëndetin gjatë çdo ditë


Bota moderne dikton ritmin e tij dhe shpejtësinë e jetës. Shpesh gjatë garës ditore për qëllimet e tyre, ne harrojmë të kujdeset për shëndetin e tyre, dhe të fillojnë të mendojnë, vetëm pasi kjo ndodh kur, një sëmundje të veçantë. Arsyetimi është se në duke u kujdesur për veten, ne nuk kemi kohë dhe përpjekje. Megjithatë, edhe në ritmin e furishëm të jetës mund të bëjë atë përmbahen rregullave të caktuara dhe për të forcuar trupin tuaj. Kujdesi shëndetësor gjatë çdo ditë është shumë e vërtetë, dhe me të vërtetë e nevojshme, për çdo person të arsyeshëm. Ky artikull do të paraqesim disa teknika dhe shembuj se si ju mund të forcuar trupin tuaj në jetën e përditshme, pa shpenzimet e shumë kohë në të.


Dietë
Me kalimin e kohës, çdo ditë një person duhet të pushoni dhe të hani e drejtë. Nuk është sekret që në ditën e trupit normale, një person ka nevojë për rreth 8 orë gjumë. Çfarë duhet të bëni nëse ju keni një ditë e gjatë pune? Ajo është e mirë për të fjetur rresht 8 orë në ditë, por ato orë mund të ndahet, në atë masë që natën 04:00 gjumë dhe ditë 4. Megjithatë, në qoftë se ju ndani ëndrrën tuaj, mos harroni se në qoftë se ju ndani, periudha e përkohshme e pushimit për më shumë . Për shembull, fle 4 herë në ditë 02:00, trupi rinovohet krejtësisht dhe do të grumbulluar lodhje. Nëse një person jeton në tension të vazhdueshëm, dhe fle 8 orë në ditë nuk punojnë, ju keni nevojë për një ditë pushimi në javë dhe pjesa tjetër, kur do të jetë në gjendje të fle të paktën 24 orë. Gjatë zgjohen orë në një ditë pushimi, nuk ia vlen më shumë tendosje në sistemin nervor.


Ushqim
Për ushqim adekuat për person në ditë për të ngrënë disa, numrin e proteinave, yndyrave dhe karbohidratet. Gjithashtu, duhet të ndjekë një regjim të caktuar. Mëngjes, drekë dhe darkë, ajo është e mirë në qoftë se ushqimi do të jetë përafërsisht e njëjtë çdo ditë. Në qoftë se për shkak të rrethanave personi nuk mund të hani në të njëjtën kohë ose proces puna nuk lë ndërprerje të mëdha të ushqimit. Pjesshëm të mirë hani racione të vogla. Kjo dietë përkohësisht mbajë funksionimin normal të sistemit të tretjes. Mos hani në "ushqimeve të shpejta", nuk duhet të keqpërdoret nga këto ushqime "të çastit", si patate të skuqura, biskota, petë gatim të shpejtë. Çdo person i arsyeshëm e kupton dëmin e kryer këto ushqime. Ushqimi më i mirë i freskët shtëpi që ju mund të merrni me vete në punë. Në ditët më të vështira, mos harroni se e ëmbël, i jep një sasi mjaft të madhe të energjisë së nevojshme për trupin në kushtet e punës intensive. Pra, ëmbëltore kryer më pak dëme sesa "të shpejtë" ushqim. Kujdes shëndetësor si dhe është marrja adekuate fluide. Normalisht, një i rritur duhet të pijë në ditë 2,15 litër lëng. Bilanci normale të ujit dhe për të siguruar funksionimin efektiv të të gjitha organet dhe sistemet e trupit.


Ushtrim
Nëse ju bëni punën intelektuale, mos harroni se aktiviteti fizik është i rëndësishëm. Nëse është e mundur, të paktën një orë gjatë çdo dite, një person duhet të kushtojnë aktivitet intensiv fizik. Kjo mund të jetë vizituar palestër ose në mëngjes goditje e lehtë dhe stërvitje. Nëse për shkak të ndonjë arsye, personi i kufizuar në stërvitje, të arsyeshme dhe të përditshme shëtitje jashtë. Pas 2-3 km në ditë në popullin e ajrit të freskët ndiheni shumë më mirë. Në përgjithësi, kujdesi shëndetësor varet nga shkalla e aktivitetit fizik.


Koha për veten tuaj
Gjithkush gjatë çdo dite duhet të kalojnë kohën vetëm për veten e tyre. Në këto mjete nuk konceptin e higjienës ose kujdesit personal, jetese të shëndetshme, sigurisht higjienën për t'u ndjekur. Me këtë nënkuptojmë konceptin psikologjike, të paktën gjysmë ore në ditë, një person duhet të bëjë atë që ai dëshiron, ose duke menduar për jetën, apo shikuar seri tuaj të preferuar televiziv. Për këtë kohë "e tij", sistemi nervor i njeriut nuk është më keq se të tjerët gjatë gjumit, dalin mendimet se si për të zgjidhur një problem të veçantë, të ndërtuar plane për të ardhmen. Nocioni i kohës "e tyre" është një aspekt shumë i rëndësishëm psikologjik i shëndetit të njeriut.


Forcimi i imunitetit
Kujdesi shëndetësor për çdo ditë do të thotë jo vetëm duke e mbajtur trupin në ton të mirë, por, mënyra për të parandaluar sëmundje të ndryshme, duke përfshirë edhe infektive. Për këtë arsye, është e rëndësishme që të kujdeset për sistemin tuaj imunitar dhe për aq sa të jetë e mundur për të forcuar atë. Një mënyrë e mirë është që të konsumojnë sasi optimale të vitaminave dhe ushqime që përmbajnë substanca imunitetit-rritjen. Quite thjesht ka shumë perime dhe fruta, dhe trupi juaj do të ketë një sistem të fortë imunitar. Nëse frutat dhe perimet nuk janë, në çdo farmaci ju mund të bleni vitaminë komplekse. Në mënyrë të ngjashme, nuk është gjithmonë një mundësi gjatë ftohjet sezonale, pini larg kursin profilaktik i barnave antivirale. Para epidemisë së gripit apo sëmundjeve të tjera infektive, është e mundur për të kontaktuar në spital dhe të kryejë vaksinim në kohë.


Përfundim
Kujdesi shëndetësor, duhet të jetë një objektiv kryesor për çdo person. Gjyqtari për veten tuaj, krejtësisht person i shëndetshëm - një njeri i lumtur. Për këtë arsye, çdo njeri të dashur vetë duhet të ndjekë se kurrë nuk do të merrni të sëmurë. Në thelb, rregullat e sjelljes së mirë me trupin tuaj dhe jo thjeshtë në ekzekutim, nuk kërkon ndonjë kosto të forta psikologjike ose fizike, ose financiare, në fakt, shumica e rregullave mjaft të këndshme për të kryer çdo ditë, nëse shkund në ajër të pastër ose të hahet mollë të freskëta dhe sallatë perimesh.

Ju uroj shëndet të fortë!